Στο στόχαστρο της ΕΥΠ και οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων

 

Δεν έχει τέλος το γαϊτανάκι του σκανδάλου των υποκλοπών και παρακολουθήσεων, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, στο στόχαστρο της ΕΥΠ ήταν η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η πίεση στο Μέγαρο Μαξίμου αυξάνεται, ωστόσο η κυβέρνηση επιμένει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και τον πρωθυπουργό να κρύβεται και να μην έρχεται στη Βουλή να απαντήσει στα σοβαρά ερωτήματα που τίθενται, ενώ η παρακολούθηση των επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων εγείρει ακόμη μία φορά σοβαρά ερωτήματα για τη λειτουργία του πολιτεύματος υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην εφημερίδα, που θα κυκλοφορήσει αύριο, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, αναφέρεται ότι εκτός από το κακόβουλο λογισμικό Predator, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη παρακολουθούσε υπηρεσιακά στελέχη και κορυφαίους εθνικούς παράγοντες.

Όπως αναφέρεται, εκτός από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, στη λίστα των υποκλοπών ήταν επίσης ο πρώην Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών Θ. Λάγιος!

Οι νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως δύο μόλις ημέρες αφότου κατατέθηκε προς επεξεργασία στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ, το οποίο έχει καταγγελθεί από την ΑΔΑΕ και την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα καθώς δεν κινείται σε λογική πλήρους διαφάνειας, ειδικά από τη στιγμή που η ενημέρωση ενός θύματος υποκλοπής δεν έχει αναδρομική ισχύ.

Άλλωστε, οι βασικές ενστάσεις για το νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί στην Ολομέλεια την Πέμπτη 8/12, όπως τις έχουν διατυπώσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είναι οι εξής:

  • Η «απροσδιόριστη»-«ευρεία» έννοια της εθνικής ασφάλειας για την έγκριση άρσης του απορρήτου
  • Η διάταξη, σύμφωνα με την οποία ο παρακολουθούμενος μπορεί να μάθει για την παρακολούθησή του μετά από τρία έτη.
  • Η διάταξη που προβλέπει ότι το υλικό που αποτυπώθηκε στο σύστημα επισυνδέσεων, για λόγους εθνικής ασφάλειας, διαγράφεται από το σύστημα μετά την πάροδο 6 μηνών, από την παύση ισχύος της εισαγγελικής διάταξης για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για λόγους εθνικής ασφάλειας.
  • Ο αποδυναμωμένος ρόλος που επιφυλάσσει το νομοσχέδιο στην ΑΔΑΕ.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, αποκαλύφθηκε ότι επίσης υπό παρακολούθηση τέθηκαν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης, η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου (η οποία έκανε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνεια την προκλητική αναφορά ότι «θα παρακολουθούσε και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας», αν έκρινε ότι βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα) και ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστος Μπαρδάκης. 

https://www.efsyn.gr/


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου