Όταν η βαρβαρότητα επιτίθεται στον πολιτισμό: Απαραίτητη η αμυντική θωράκιση της Ελλάδας, διότι ο Σουλτάνος αποφάσισε να …”επεκταθεί”!


 Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ισλαμιστής Ταγίπ Ερντογάν από την Άγκυρα και οι περί αυτόν, συνεχίζουν με αμείωτη ένταση το παραμύθι των νησιών, που η στρατιωτικοποίηση τους θέτει δήθεν θέμα κυριαρχίας, ενώ στην Αθήνα τα πολιτικά κόμματα έχουν μπει ήδη στον προεκλογικό αγώνα, μολονότι οι κάλπες απ’ ότι φαίνεται δεν θα στηθούν πριν από την παρέλευση ενός επταμήνου.

Οι δρομείς της προεκλογικής κούρσας, επιδιώκουν να συσπειρώσουν αρχικά τον σκληρό πυρήνα τους, ο οποίος θα δουλέψει εντατικά, αφενός για την προσέλκυση στις κάλπες των αδιάφορων και αφετέρου για να προτιμήσουν αυτοί τον κομματικό φορέα στον οποίο οι ίδιοι ανήκουν.

Στην αντιπολίτευση συντηρούν το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ στην κυβέρνηση με την εσπευσμένη ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής της Βουλής, επιδιώκουν να ξεπεράσουν τον σκόπελο, μια και είδαν με ικανοποίηση ότι δημοσκοπικά δεν επηρέασε την πρόθεση ψήφου των πολιτών.

  • Μεγάλο θέμα για το οποίο χρειάζεται υπερπροσπάθεια επαγρύπνησης παραμένουν οι συνεχείς απειλές της Τουρκίας, που όλα δείχνουν ότι αποτελούν πια στρατηγικούς στόχους της γείτονος, που τώρα χρησιμοποιούν τα νεκροταφεία ως όριο άκουσον-άκουσον των εδαφικών τους διεκδικήσεων.

“Το όραμα της Τουρκίας κανένας δεν μπορεί να το φυλακίσει στα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα”, δήλωσε ο πολεμοχαρής Ερντογάν.

“Τα 78 νεκροταφεία μαρτύρων, που έχουμε σε 32 χώρες καθορίζουν τα φυσικά σύνορα της εξωτερικής μας πολιτικής”, πρόσθεσε προκλητικά, ο σουλτάνος της Άγκυρας.

Εδώ δεν υπάρχουν παρερμηνείες για τις προθέσεις του ισλαμιστή-εθνικιστή αυταρχικού ηγέτη της Τουρκίας. Βλέπει 32 χώρες μπροστά του, που αποτελούν αντικείμενο του πόθου του. Και ως νέος Μπαρμπαρόσα θέλει να τις κουρσέψει.

Τώρα για να μιλήσει κανείς στην γλώσσα των αριθμών. Τι λένε οι συνθήκες, που κάθε τόσο επικαλούνται οι Τούρκοι και τι λέει το Διεθνές Δίκαιο, που αορίστως χρησιμοποιούν στη ρητορική τους, χωρίς όμως να αποδέχονται το Δίκαιο της Θάλασσας, που ορίζει το καθεστώς που διέπει τα κυριαρχικά δικαιώματα επί των θαλασσίων ζωνών κάθε χώρας.

Ισχυρίζονται ότι κόπτονται για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και τα δικαιώματα της. Στην πράξη δεν υπάρχει κάτι να προσάψουν στην Αθήνα και χρησιμοποιούν την εκλογή των Μουφτήδων για να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη.

Δεν μας λένε όμως πόσο τήρησαν εκείνοι τα όσα αναφέρονται στην Συνθήκη της Λωζάνης για τις Ελληνικές μειονότητες σε Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο. Και ιδού τι γράφει η Συνθήκη της Λωζάνης στο άρθρο 14 για τα δύο αυτά Ελληνικά νησιά που εκχωρήθηκαν στην Τουρκία με το αιτιολογικό ότι βρίσκονται μπροστά στα στενά των Δαρδανελίων.

  • Άρθρον 14

Αι νήσοι Ίμβρος και Τένεδος, παραμένουσαι υπό την τουρκικήν κυριαρχίαν, θα απολαύωσιν ειδικής διοικητικής οργανώσεως, αποτελούμενης εκ
τοπικών στοιχείων και παρεχούσης πάσαν εγγύησιν εις τον μη μουσουλμανικόν ιθαγενή πληθυσμόν δι’ ό,τι αφορά εις την τοπικήν διοίκησιν και την προστασίαν των προσώπων και των περιουσιών.

Η διατήρησις της τάξεως θα εξασφαλίζηται εν αυταίς δι’ αστυνομίας στρατολογουμένης μεταξύ του ιθαγενούς πληθυσμού, τη φροντίδι της ως άνω
προβλεπομένης τοπικής διοικήσεως υπό τα διαταγάς της οποίας θα διατελή.

Αι συνομολογηθείσαι ή συνομολογηθησόμεναι μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας συμφωνίαι, αι αφορώσαι την ανταλλαγήν των Ελληνικών και τουρκικών
πληθυσμών, δεν θα εφαρμοσθώσιν εις τους κατοίκους των νήσων Ίμβρου και Τενέδου.

Στην πράξη από τους 13.000 Έλληνες της Ίμβρου επιβίωσαν με χίλιες μύριες δυσκολίες μόλις 500 και από τους 3.000 της Τενέδου 10 !!!

Ποιος άραγε καταπάτησε βάναυσα την Συνθήκη της Λωζάνης; Έχουν το απύθμενο θράσος και μιλάνε κι από πάνω.

Το ίδιο συνέβη και στην Κωνσταντινούπολη. Από τους 120.000 έχουν κρατηθεί στα πάτρια εδάφη τους 2.000. Σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης:

  • Άρθρον 38

Η Τουρκική Κυβέρνησις αναλαμβάνει την υποχρέωσιν να παρέχη εις πάντας τους κατοίκους της Τουρκίας πλήρη και απόλυτον προστασίαν της ζωής και
της ελευθερίας αυτών, αδιακρίτως γεννήσεως, εθνικότητος, γλώσσης, φυλής ή θρησκείας.

Πάντες οι κάτοικοι της Τουρκίας δικαιούνται να πρεσβεύωσιν ελευθέρως, δημοσία τε και κατ’ ιδίαν, πάσαν πίστιν, θρησκείαν ή δοξασίαν ων η άσκησις δεν ήθελεν είναι ασυμβίβαστος προς την δημόσιαν τάξιν και τα χρηστά ήθη.

Αι μη μουσουλμανικαί μειονότητες θα απολαύωσιν πλήρως της ελευθερίας κυκλοφορίας και μεταναστεύσεως, υπό την επιφύλαξιν των εφαρμοζομένων, εφ’ όλου ή μέρους του εδάφους, εις άπαντας τους τούρκους υπηκόους.

Στο μειονοτικό λοιπόν αντί να βγάζουν τον σκασμό, πλάθουν ιστορίες με την αχαλίνωτη φαντασία τους και τις πλασάρουν ως πραγματικά γεγονότα. Έλεος πια με τους βαρβάρους, που επιχειρούν να υψώσουν το ανάστημά τους, στα πολιτισμένα έθνη της δημοκρατικής Ευρώπης.

Γι αυτό και είναι απαραίτητη η αμυντική θωράκιση της Ελλάδας, μια και ο σουλτάνος θέλει, κατά το πρότυπο του Πούτιν, να επεκταθεί με κάθε μέσο πέραν των σημερινών του ορίων, που είναι τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα…

https://hellasjournal.com/

(Αναρτήθηκε από τον Στρατηγό εα κ. Αθαν. Καραντζίκο )


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου