Στρατηγοί Λ. Τζούμης & Α. Στεφανής: Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την Τουρκία- Πολλαπλασιαστής ισχύος τα F-35 (Βίντεο)

Ενόψει της επίσκεψης του  Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κων/νος Φλώρος στις ΗΠΑ, όπου μεταξύ άλλων θα θέσει  στο τραπέζι και την περαιτέρω προώθηση της αίτησης αγοράς από τη χώρα μας των μαχητικών 5ης γενιάς μαχητικών F-35 από τις ΗΠΑ και εξέταση παραμέτρων επίσπευσης του προγράμματος παράδοσής τους, όπως γράψαμε και νωρίτερα, δύο ανώτεροι Έλληνες στρατηγοί ε.α, ο Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Λάμπρος Τζούμης εξηγούν στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, γιατί η χώρα μας δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την Τουρκία.


Παράλληλα σημειώνουν τις αλλαγές που έχουν επέλθει τα τελευταία τρία χρόνια στις ένοπλες δυνάμεις αλλά και τα πλεονεκτήματα των F-35. 

Για την υπεροχή των F-35 είχε μιλήσει και ο Πτέραρχος Ιατρίδης, τονίζοντας πως Με Rafale, Viper και F-35 είμαστε πολλά χρόνια μπροστά από την Τουρκία,

Ακολουθεί η παρέμβαση των Στρατηγών: 

Υπάρχουν διάφορα επίπεδα ανάλυσης της Τουρκικής συμπεριφοράς. Από το στρατηγικό στο επιχειρησιακό και μετά στο τακτικό. Εκτιμώ ότι σε στρατηγικό επίπεδο δεν έχει αλλάξει τη στόχευση της η Τουρκία. Από κει και πέρα στα άλλα επίπεδα υπάρχουν τακτικισμοί οι διαφορετικές τακτικές ανάλογα με την κατάσταση είδαμε μία τέτοια κατάσταση να εξελίσσεται στην τελευταία Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη και όλες οι εφημερίδες μιλήσανε για διγλωσσία του προέδρου Ερντογάν στην εκδήλωση.

Η Τουρκία όμως έχει ένα σταθερό σχέδιο με το οποίο σχέδιο θέλει να πετύχει σε βάρος της χώρας μας κάτι. Ακολουθεί κάποιες τακτικές προκειμένου να ξεπεράσει εμπόδια πρόσκαιρα αλλά η στρατηγική είναι μία. Βλέπουμε ότι εφτασε σε σημείο να θελήσει να επεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας μας καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν ανάλογα. Αυτές είναι ενδείξεις ότι κάτι τον ενοχλεί πάρα πολύ και σε ενοχλεί κάτι πολύ όταν εμποδίζει τα σχέδιά σου (...) ο άνθρωπος ο οποίος άνθρωπος είναι καταλυτικός στο αποτέλεσμα.

Η ποιότητα των στελεχών και των οπλιτών όχι μόνο των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και των σωμάτων ασφαλείας είναι τέτοια που εγγυώνται το αποτέλεσμα. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν γίνει συνολικές ολιστικές προσπάθειες αναβάθμισης όλα τα επίπεδα στο οργανωτικό στο επιχειρησιακό στο ανθρώπινο δυναμικό και στο υλικό και ερχόμαστε τώρα σε εξοπλισμούς όπως τα F-35. 

 Σε ότι αφορά τα f-35 να πούμε είναι το πιο σύγχρονο αεροσκάφος το οποίο κυκλοφορεί, έχει τεχνολογία stealth, δηλαδή αυτό σημαίνει ότι εκπέμπει χαμηλή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό από τα εχθρικά ραντάρ αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι μία πλατφόρμα δικτυακών συστημάτων που με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ενοποίηση του ψηφιακού πεδίο της μάχης Τι σημαίνει αυτό, Ότι μπορεί να συλλέξει πληροφορίες και να δώσει πληροφορίες σε οτιδήποτε εκείνη την ώρα επιχειρεί σε ξηρά θάλασσα και αέρα.

Συνεπώς λοιπόν υπάρχει ταυτόχρονα ένας συντονισμός των κινήσεων, των ελιγμών και ουσιαστικά βοηθάει στη λειτουργία των διαδικασιών λήψης αποφάσεων άμεσα. Δηλαδή θα μπορούν να παίρνουν πληροφορίες τα ίδια και να δίνουν πληροφορίες πχ στα Ραφάλ τα οποία θα πετάνε και στα F16 τα αναβαθμισμένα τα Viper. 

Δηλαδή ότι βλέπουν θα το μεταδίδουν και ταυτόχρονα θα μπορούν να διοικούν κιόλας, να δίνουν και εντολές και στα συστήματα και έτσι επιτυγχάνεται αυτό που που ανέφεραν νωρίτερα δηλαδή η ενοποίηση του ψηφιακού παιδιού της μάχης. Είμαστε στην τέταρτη φάση της βιομηχανικής επανάστασης και βλέπετε αυτό επηρεάζει και τον πόλεμο (...). 

Μία χώρα και ειδικά μία χώρα όπως η δική μας, δεν τη φοβίζει τίποτα. Γιατί δεν τη φοβίζει, γιατί αναλύει και σχεδιάζει. Όταν αναλύεις και σχεδιάζεις όλα τα δεδομένα τότε έχει γνώσεις έχεις την εμπειρία, έχεις δοκιμάσει τα σενάρια σου και έχεις το σχεδιασμό σου. Ξέρεις τι θα κάνεις σε κάθε κρίσιμη κατάσταση και η λέξη ή ο παράγων φόβος είναι εκτός του λεξιλογίου σου. Εμείς δουλεύουμε όλη αυτή την κατάσταση με ισχυρές συμμαχίες και ισχυρή διπλωματία με εξαιρετική αποτρεπτική δύναμη με ολιστική αντιμετώπιση των καταστάσεων και με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία. 

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Μια σταλιά ιστορία και επικαιρότητα 
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου