Σε επαγρύπνηση οι πυροσβεστικές δυνάμεις: Κάηκαν 4 σπίτια και πολλά αυτοκίνητα στη Βούλα, στάχτη χιλιάδες στρέμματα Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά η οποία  ξέσπασε χθες στη Γλυφάδα και γρήγορα επεκτάθηκε στη Βούλα αλλά και σε περιοχές της Βάρης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά δόθηκε η άδεια στους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους στο Πανόραμα Βούλας, ενώ ανακλήθηκε και η εκκένωση στο Παιδικό Χωριό SOS και στο γηροκομείο.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με Πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες έχουν καταστρέψει ολοσχερώς 4 σπίτια και άλλα 16 έχουν υποστεί ζημιές στη Βούλα, αρκετά αυτοκίνητα έχουν καεί, όπως και χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες ήταν ολονύχτια, ενώ ήδη ξεκίνησαν εκ νέου τις ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα. Συνολικά στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 2 Α/Φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα (1) ως συντονιστικό.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με Πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Συνδρομή παρέχουν, η ΕΛ.ΑΣ. με 100 αστυνομικούς και 38 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής και σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Η Πολιτική Προστασία θα προχωρήσει σε ενημέρωση για την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Βούλα και κατόπιν επεκτάθηκε στη Βάρη.

Μικρός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, όπως αποτυπώνεται στον χάρτης πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: ertnews.gr/ https://hellasjournal.com/


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου