ΕΑΥΑ: “Συνοδοί επισήμων στα ρεβεγιόν οι αστυνομικοί” Σε σοβαρότατες καταγγελίες για την διάθεση των αστυνομικών δυνάμεων τις ημέρες των εορτών, προχώρησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Όπως τονίζουν, οι υπουργικές εξαγγελίες περί 10.000 αστυνομικών στους δρόμους δεν πλησιάζουν καν την πραγματικότητα, ενώ σημαντικές μάχιμες δυνάμεις απασχολούνται στην συνοδεία και την φρούρηση “επισήμων” στα εορταστικά τραπέζια που είναι καλεσμένοι!!

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας:

Εν μέσω εορταστικής περιόδου βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να παρεκκλίνουμε από την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών και να μεταφέρουμε προς κάθε κατεύθυνση την πραγματικότητα που επικρατεί στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αθήνας. Η αιτία είναι οι καθημερινές διαμαρτυρίες συναδέλφων μελών μας οι οποίοι επικοινωνούν μαζί μας και μας περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα την υπηρεσιακή κατάσταση που διαβιώνουν και η οποία είναι εκ δια μέτρου αντίθετη με τις εξαγγελίες της Ηγεσίας, οι οποίες προφανώς εξυπηρετούν το επικοινωνιακό κομμάτι.

       Την ώρα που οι ιθύνοντες «τάζουν» 10.000 αστυνομικούς στους δρόμους για ελέγχους, από την πλευρά μας οφείλουμε να προσγειώσουμε τους πάντες  στην πραγματικότητα και να τους τονίσουμε ότι αυτά τα νούμερα δεν υφίστανται ούτε κατά διάνοια, αλλά ακόμα και η προσπάθεια να υλοποιηθούν αυτές οι εξαγγελίες έχουν ως αποτέλεσμα οι περισσότερες μάχιμες Υπηρεσίες να απασχολούνται σε αλλότρια της αποστολής τους καθήκοντα. Η αποδυνάμωση δε ορισμένων Υπηρεσιών έχει χτυπήσει κόκκινο (είναι τουλάχιστον αφελές να ομιλούμε για ενίσχυση με Δόκιμους Αστυφύλακες !!!).  

      Οι Υπηρεσίες πρώτης γραμμής που θα μπορούσαν να καταπολεμήσουν την εγκληματικότητα σε δύσκολες περιοχές του λεκανοπεδίου, απασχολούνται σε ατελείωτα και αχρείαστα κατά την άποψή μας μέτρα τάξης, ασφάλειας & τροχαίας, στα οποία συμπεριλαμβάνεται ακόμα και η συνοδεία επισήμων σε … γεύματα !!! Την ίδια ώρα αστυνομικοί άλλων μάχιμων Υπηρεσιών παραμένουν σταθεροί φρουρώντας «ντουβάρια» και υπηρετώντας πρακτικές και σχεδιασμούς που δεν έχουν καμία σχέση με αστυνομίες προηγμένων χωρών.

      Εδώ και αρκετά χρόνια θέτουμε μετ’ επιτάσεως προς τις Ηγεσίες την ενίσχυση και αξιοποίηση των ήδη υπαρχουσών δομών και όχι τη δημιουργία νέων, χωρίς επαρκές προσωπικό και με παρεμφερή καθήκοντα, μόνο για το θεαθήναι, αφού τούτο προκαλεί δυσλειτουργίες τόσο στις παλιές, όσο και στις νέες δομές.

      Προσπαθώντας να προλάβουμε εκείνους οι οποίοι θα μας κατηγορήσουν ότι δεν είμαστε επιχειρησιακοί παράγοντες, τους απαντούμε ότι προφανώς και δεν είμαστε ούτε και συνδιοικούμε,  δεν είναι αυτός ο ρόλος μας άλλωστε, πλην όμως θα επεμβαίνουμε για να ακούγεται η άποψή μας και οι προτάσεις μας με σκοπό την καλυτέρευση της καθημερινότητας των μελών μας, τα οποία βρίσκονται καθημερινά στο δρόμο και αντιμετωπίζουν τις διαμαρτυρίες των φορολογούμενων πολιτών. Δεν είναι δε λίγες οι φορές που οι συνάδελφοι διατάσσονται να εκτελέσουν υπηρεσία ακίνητοι σε σταθερά σημεία κατά παρέκκλιση του Π.Δ. 141/91, κάτι που είναι και επικίνδυνο και παράνομο, ζήτημα για το οποίο έχουμε απευθυνθεί με μηνυτήριες αναφορές στη Δικαιοσύνη και δεν θα διστάσουμε να το πράξουμε εκ νέου.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος


https://astinomiko.gr/


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου