Η ExxonMobil να ετοιμάζεται για επιβεβαιωτική γεώτρηση στον Γλαύκο της Κυπριακής ΑΟΖ

Ετοιμάζει κίνηση στην κυπριακή ΑΟΖ η ExxonMobil
Οι Αμερικανοί επανέρχονται στο προσκήνιο των ενεργειακών στην Ανατολική Μεσόγειο με την ExxonMobil να ετοιμάζεται για την επιβεβαιωτική γεώτρηση στον στόχο Γλαύκος του τεμαχίου 10 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας, Τζον Αρντίλ, που βρίσκεται στην Κύπρο είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη. Οι δύο, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών, συζήτησαν τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.
Την Τρίτη μιλώντας στο 17ο συνέδριο του Economist ο Τζον Αρντίλ αναφέρθηκε στις ενεργειακές προοπτικές της Ανατολικής Μεσογείου και το ενδιαφέρον ενεργειακών κολοσσών για την περιοχή. Ανέφερε πως «η Ανατολική Μεσόγειος είναι μια πάρα πολύ τοποθεσία για να ηγηθεί της ενεργειακής μετάβασης. Νομίζω ότι ο καθένας σε αυτή την αίθουσα μπορεί να μοιραστεί αυτή την προοπτική. Είναι μια γόνιμη περιοχή υδρογονανθράκων με παγκόσμιας κλάσης ανακαλύψεις όπως το Λεβιάθαν, το Ζορ και η ανακάλυψη του Αφροδίτη».
Ο αντιπρόεδρος του αμερικανικού ενεργειακού κολοσσού ήταν ιδιαίτερα φειδωλός σε ό,τι αφορά τις εργασίες που προγραμματίζει η κοινοπραξία των Exxon Mobil Qatar Petroleum τις αμέσως επόμενες εβδομάδες στο ενεργειακό τεμάχιο 10. Αρκέστηκε να εκφράσει την ελπίδα η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο κοίτασμα Γλαύκος θα καταδείξει ότι η ανακάλυψη κινείται στο μέγιστο των προσδοκιών που ανέρχονται στα οκτώ τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου.
Πηγή: 
philenews.com

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου