Χ.Ακάρ: «Έλληνες μην εξοπλίζεστε - Θυμηθείτε την Μικρασιατική Καταστροφή»!

Τούρκοι, μαζευτείτε, θυμηθείτε την Τρίπολη...
ΑΛΕΞ

Η παρανοϊκή Άγκυρα ενοχλείται από την εξοπλιστική προσπάθεια των Αθηνών

Με «νέα Μικρασιατική Καταστροφή» απειλεί την Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, καθώς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην Καταστροφή της Σμύρνης και τη δολοφονική εκδίωξη του Ελληνισμού από τη Μικρά Ασία το 1922 με αφορμή την ελληνική προσπάθεια να εξοπλιστεί για να μπορεί να αμυνθεί απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.

Οι τουρκικές δηλώσεις εκτός από παρανοϊκές έχουν καταντήσει κουραστικές. Απαιτούν από την Ελλάδα να μείνει ανυπεράσπιστη και γενικώς να μην αντιδρά στην καταπάτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Για αυτές τις δηλώσεις όμως είναι υπεύθυνες οι ελληνικές κυβερνήσεις σχεδόν από τον Β΄ ΠΠ και μετά μέχρι σήμερα, αφού ουδέποτε φρόντισαν να κάνουν την Άγκυρα να κατανοήσει ότι οποιαδήποτε παράνομη ενέργειά της θα έχει βαρύτατο κόστος για αυτήν.

Ο Χ.Ακάρ αναφέρθηκε στις αμυντικές συμφωνίας της με την Γαλλία και τις ΗΠΑ και κάλεσε την Ελλάδα να μην εξοπλίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις(!) της και να διδαχθεί «από την ιστορία και το 1922».

Εν εν πάση περιπτώσει εάν στο ελληνικό ΥΠΕΞ δεν αποφασίσουν να απαντήσουν ανάλογα οι Τούρκοι θα συνεχίσουν να δημιουργούν κλίμα και να εμφανίζουν την Ελλάδα ως φοβική.

«Η αγάπη για τα εξοπλιστικά προκαλεί ζημιές – Θυμηθείτε το 1922»

Πιο αναλυτικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, ανέφερε: «Η Ελλάδα έχει υπερβολική αγάπη για τα εξοπλιστικά. Επιδιώκουν να εξοπλιστούν με την ενθάρρυνση και την κατεύθυνση της Γαλλίας. Ονειρεύονται. Αλλά αυτή είναι που προκαλεί ζημίες. Δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις για τα όπλα που αγόρασαν.

Αυτό επιδεινώνει τις υπάρχουσες οικονομικές δυσκολίες του ελληνικού λαού. Ο εξοπλισμός δεν έχει κανένα νόημα ακόμα κι αν είναι αριθμητικά ισοδύναμος με την Τουρκία γιατί τα μαθήματα της ιστορίας είναι ξεκάθαρα.

Το 1919 ξεκίνησαν μια περιπέτεια με την ενθάρρυνση Βρετανών και Γάλλων. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: 9η Σεπτεμβρίου 1922. Οι Έλληνες να διδαχθούν από την ιστορία».

Προφανώς με αυτή την λογική ο Χ.Ακάρ έχει ξεχάσει και τα δικά τους αντίστοιχα «μαθήματα» του 1821 και του 1912.

«Διπλωματική επίθεση»

Την ίδια ώρα τουρκικά ΜΜΕ, κάνουν λόγο για «διπλωματική επίθεση» της Ελλάδας, την οποία κατηγορούν ότι προσπαθεί να μειώσει την επιρροή της Τουρκίας στην Αφρική.

Όπως αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global: «Η Ελλάδα ξεκίνησε μια διπλωματική επίθεση. Ήδη έχουν υπογραφεί με  ΗΠΑ και Γαλλία, σημαντικές συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας. Παράλληλα Έλληνες αξιωματούχοι ξεκίνησαν επισκέψεις σε διάφορα σημεία του κόσμου. Μετά το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα φαίνεται πως ξεκίνησε ενέργειες για να μειώσει την επιρροή της Τουρκίας στην Αφρική».


https://www.defencenet.gr/


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου