Ποιός αγόρασε το θρυλικό Μινιόν

 


Το ιστορικό Μινιόν, το πρώτο κτήριο με κυλιόμενες σκάλες στην Ελλάδα και το 11ο μεγαλύτερο πολυκατάστημα στην Ευρώπη κατά την δεκαετία του ’70, πριν καταστραφεί από πυρκαγιά το 1980, άλλαξε και πάλι χέρια. Είχε ενταχθεί στο σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie και παρέμενε εγκαταλελειμμένο τα τελευταία χρόνια.

Το αγόρασε τελικά η εταιρία Dimand, του επιχειρηματία Δημήτρη Ανδριόπουλου, που τα τελευταία χρόνια έχει εστιασθεί στην αγορά ακινήτων. Η εταιρεία του υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά για την απόκτηση του μεγαλύτερου τμήματος του ακινήτου που ανήκει στη Folli Follie (16.000 τ.μ.)

Το Μινιόν πήρε το όνομά του από το περίπτερο που είχε ανοίξει το 1935 ο Γιάννης Γεωργακάς, δημιουργώντας στην ουσία ένα μίνι μάρκετ με μεγάλη ποικιλία προϊόντων για να εξελιχθεί σε έναν από τους πλέον επιτυχημένους Έλληνες επιχειρηματίες. Η καταστροφική πυρκαγιά του 1980 έδωσε τέλος στη λαμπρή του πορεία και παρότι δημιουργήθηκε το “νέο Μινιόν”, αυτό κατέληξε πολύ γρήγορα να χρεοκοπήσει. Αγοράστηκε από την Folli Follie, η οποία δεν έκανε τελικά τίποτα για την αξιοποίησή του, ώσπου χρεοκόπησε και αυτή.

Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, ιδρυτής της Dimand (από το όνομα Δημήτρης και Ανδρέας των παιδιών του) ξεκίνησε την επιχειρηματική δραστηριότητα από πιτσιρίκι, πουλώντας σοκολάτες και λουκούμια σε περίπτερα, καθώς ο πατέρας του ήταν έμπορος ζαχαρωδών προϊόντων. Ο μικρός Δημήτρης τα πουλούσε σε περίπτερα στην Πάτρα, όπου είναι και η ιδιαιτέρα του πατρίδα.

Δημήτρης Ανδριόπουλος: Ο πατρινός πρόεδρ...

Από πλασιέ λουκουμάδων, έγινε εκτελωνιστής, ηλεκτρολόγος, υπάλληλος τουριστικού γραφείου και εν συνεχεία ιδιοκτήτης του, ώσπου ανέλαβε διευθυντής ξενοδοχείου και εν συνεχεία έκανε το άλμα και πήρε την αντιπροσωπεία της μεταφορικής DHL, της American Express και της SATO. Επίσης άνοιξε ένα από τα πρώτα ταχυφαγεία McDonald’s στην Ελλάδα, στο Πασαλιμάνι το 1992. Τότε προσπάθησε να πείσει την εταιρεία να αγοράσει την Goody’s, αλλά δεν τα κατάφερε.

Συνεργάτης γνωστών επιχειρηματιών

Εν συνεχεία ασχολήθηκε με ακτοπλοϊκές εταιρίες και συνεργάστηκε με τον Περικλή Παναγόπουλο και την Superfast Ferries, ξεκινώντας νέα σύνδεση στην Αδριατική. Μετά, καθώς μια εταιρεία του ήταν μέλος της Ελλάκτωρ άρχισε να παρακινεί στη δημιουργία ανοιχτών εμπορικών κέντρων και δημιουργήθηκε το Smart Park στα Σπάτα.

Αργότερα, σε συνεργασία με την εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων του Σωκράτη Κόκκαλη και τον αρχιτέκτονα Στέλιο Αγιοστρατίτη διαχειρίστηκε το έργο ανακατασκευής του γηπέδου Καραϊσκάκη, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Τότε σχηματίζεται και η Dimand σε συνεργασία με τους Πάνο Παναγιωτίδη και Νίκο Δήμτσα που ανέλαβε και άλλα γήπεδα.

Η Dimand έχει αναλάβει και τις κατασκευές για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά και την ανάπτυξη του νέου γηπέδου του Πανιωνίου. Μια ανοιχτή πληγή είναι πάντως ο Πύργος του Πειραιά. Η επένδυση αυτή προβλέπει μικτές χρήσεις γραφείων και καταστημάτων, χώρους ενημέρωσης και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος του Πειραιά, πολυχώρο πολιτιστικών λειτουργιών και χώρο εστίασης.

Επίσης έχει εν εξελίξει σχέδια ανάπτυξης γραφείων στην Λεωφόρο Συγγρού στη συμβολή με Λαγουμιτζή και στα Χανιά (ξενοδοχεία και κατοικίες). Σε συνεργασία με την Grivalia, η Dimand έχει αναπτύξει τις πρώην εγκαταστάσεις της “Παπαστράτος” στον Άγιο Διονύσιο Πειραιά και την ανακατασκευή του κτιρίου των πρώην γραφείων της “Ελευθεροτυπίας” στον Νέο Κόσμο. Επίσης ανέλαβε την ανάπλαση της έκτασης στα Αστέρια της Γλυφάδας και ήταν ενεργή και στα ξενοδοχειακά έργα της αλυσίδας Moxy-Marriot.

https://slpress.gr/


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου