O Δήμαρχος Λάρνακας... απαντά στον σάλο για την οδό Istanbul (ΧΑΡΤΕΣ)! Και η ανταπάντηση συνεργάτη της EFENPRESS:

 


Έκπληκτος (!)  δηλώνει στο alphanews.live ο Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Βύρας για την φωτογραφία της πινακίδας που φέρει την ονομασία Οδός Ιstanbul, η οποία βρίσκεται εγκατεστημένη στην γνωστή τουρκοκυπριακή συνοικία της πόλης και τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνοδευόμενη από αρνητικά σχόλια. 

Πριν από το 1960...

Ο κύριος Βύρας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ονομασία δόθηκε στον δρόμο πριν από το 1960 και ότι η πινακίδα βρίσκεται εγκατεστημένη στην οδό εδώ και δεκαετίες. Σημειώνεται ότι και άλλες οδοί στην ίδια περιοχή φέρουν τουρκικά ονόματα, όπως ο γνωστός παραλιακός δρόμος Πιαλέ Πασά, πίσω από το Μεσαιωνικό Κάστρο της Λάρνακας.



Πολιτική απόφαση...  

Ο Δήμαρχος της πόλης του Ζήνωνα τόνισε ότι η απόφαση για την ονοματοδοσία των οδών δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες και εξουσίες των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης και υπογράμμισε ότι υπάρχει απόφαση του κεντρικού κράτους για την μη αλλαγή των οδών και τοπωνυμιών μετά την τουρκική εισβολή του 1974, στη βάση του πλαισίου διαχείρισης του Κυπριακού προβλήματος. 

Υπάρχει και οδός Κωνσταντινουπόλεως!

Ο Αντρέας Βύρας υπέδειξε ότι στα όρια του Δήμου Λάρνακας υπάρχει οδός Κωνσταντινουπόλεως, στην περιοχή της Δροσιάς.

Περισσότερα στο: https://ift.tt/3aCIg8l

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Αγαπητέ μας κ, Δήμαρχε,

Μας εξέπληξε η "έκπληξή" σας σχετικά με το θόρυβο που γίνεται 

στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αρνητικά σχόλια για την (ακόμα) ύπαρξη της πινακίδος με την ονομασία " ΟΔΟΣ ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ" !

Επίσης μας εξέπληξε η φυσικότητα με την οποία υπερασπίζεστε την απαράδεκτη αυτή ονομασία και ιδίως το ..."επιχείρημά" σας ότι υπάρχουν και άλλοι δρόμοι με τούρκικες ονομασίες (πάλι ΑΚΟΜΑ)!

    Δεν θα παραλείψουμε να εκφράσουμε  το θαυμασμό μας για το "ακαταμάχητο" επιχείρημά σας ότι η πινακίδα δόθηκε στο δρόμο (από τουλάχιστον ανόητους) πρό του 1960!!!

   Αν δεν κάνουμε λάθος, τότε δεν είχε κάνει εισβολή η Τουρκία και δεν είχε καταλάβει τη μισή Κύπρο!

Η ονομασία των οδών με τούρκικα ονόματα τότε θυμίζει το "σφάξε με Αγά μου να Αγιάσω" και η διατήρησή των ονομασιών τώρα εκφράζει τουλάχιστον μαζοχισμό

Η δε  δικαιολογία ότι  υπάρχει απόφαση του κεντρικού κράτους για την μη αλλαγή των οδών και τοπωνυμιών μετά την τουρκική εισβολή του 1974, στη βάση του πλαισίου διαχείρισης του Κυπριακού προβλήματος, δείχνει πόσο ωραία γίνεται η διαχείριση αυτή!!!

Αυτό που δεν έκανε το κεντρικό κράτος  (πάλι)  είναι να ξανακαλέσει ( όπως το 1974 από το Λονδίνο...) τις ..."εγγυήτριες" δυνάμεις  (Τουρκία) να ξαναεπέμβουν και να πάρουν  και την υπόλοιπη Κύπρο ώστε να ...λυθεί το πρόβλημα οριστικά!!!

 - Με την ευκαιρία υπάρχει σε κατεχόμενο ή σε τουρκικό έδαφος οδός " Κωνσταντινουπόλεως" ;

Σίγουρα δεν υπάρχει .

Όμως η ευθύνη βαρύνει και εκείνους  που ανέχονται την ύπαρξη τέτοιων πινακίδων στη περιοχή τους...

Αυτά κ. Δήμαρχε -προς το παρόν-. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε, αυτή τη φορά  για το "κεντρικό κράτος", που σας εμποδίζει να ξηλώσετε αυτές τις γελοίες ανθελληνικές πινακίδες.

Με εκτίμηση


ΑΛΕΞ/Efenpress




Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου