Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξη του στον '' Ελεύθερο Τύπο '' αναφέρθηκε τόσο στην οικονομική ενίσχυση για τα αθλητικά σωματεία, όσο και στο ενδεχόμενο επανέναρξης των ομαδικών σπορ :
'' Θα υπάρξει μόνο ένα κριτήριο καθορισμού του ποσού για κάθε σωματείο που έχει ολοκληρώσει την αίτησή του στο Μητρώο: Το πόσα αθλήματα καλλιεργεί, φυσικά με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση. Έτσι, σωματείο με ένα μόνο άθλημα, θα εισπράξει 2.500 ευρώ και 1.000 ευρώ επιπλέον για κάθε παραπάνω άθλημα. Έως την Παρασκευή το μεσημέρι είχαν ολοκληρώσει την κατάθεση της αίτησής τους 3.335 σωματεία τα οποία και θα ενισχυθούν άμεσα, ενώ 1.691 την είχαν ακόμα «ανοικτή» και εφόσον την ολοκληρώσουν, κατόπιν θα ενισχυθούν κι αυτά σε δεύτερο χρόνο.
Η λίστα των σωματείων και των χρημάτων που τους αναλογεί, βάσει αθλημάτων που καλλιεργούν και των ελέγχων που γίνονται από τις υπηρεσίες της ΓΓΑ, θα αναρτηθεί διότι δεν έχουμε απολύτως τίποτα να κρύψουμε. Λειτουργούμε με διαφάνεια και όλα είναι στο φως.
Να προσθέσω ότι από τις 3.335 ολοκληρωμένες αιτήσεις, είχαν ελεγχθεί 2.838 ως το μεσημέρι της Παρασκευής και 333 πληρούν όλα τα αγωνιστικά και οικονομικά κριτήρια ''.
'' Θα θέλαμε μεγαλύτερη ελευθερία άθλησης, ως υφυπουργείο Αθλητισμού και το επιδιώξαμε στις συζητήσεις με τους λοιμωξιολόγους, προτού παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Ωστόσο, οφείλουμε να σεβόμαστε τις υποδείξεις των ειδικών, για να βγούμε νικητές και από αυτή τη μάχη με την πανδημία.
Οι κορυφαίες επαγγελματικές κατηγορίες, εκ της φύσεώς τους, έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόζουν -και το κάνουν εδώ και μήνες- πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, εγκεκριμένα από τις επιστημονικές επιτροπές της ΓΓΑ και του ΕΟΔΥ. Να κάνουν υποχρεωτικά εβδομαδιαία τεστ, εξαιρετικά κοστοβόρα γι’ αυτούς και γενικώς να λειτουργούν με ιδιαίτερα ασφάλεια σε πολύ προστατευμένο περιβάλλον.
Ωστόσο, ακριβώς επειδή ο ερασιτεχνικός αθλητισμός πρέπει να συνεχίσει να αναπνέει, εξαιρέσαμε των απαγορεύσεων τους αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, εξαιρέσαμε και αθλήματα «χαμηλότερης επικινδυνότητας» που δραστηριοποιούνται σε ανοικτούς χώρους αθλητικών εγκαταστάσεων (π.χ., τένις, σκοποβολή, τοξοβολία, κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, ποδηλασία κ.λπ.) και κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου οι συνέπειες της «καραντίνας» να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπιες ''.
Πηγή
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου