Στάχτη στα μάτια για την Κασιμάτης. Τι ισχύει (έγγραφα)



Τεχνητή αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες με το θέμα της χρήσης της αίθουσας Κασιμάτης του ΟΑΚΑ. Πολλά γράφτηκαν και πολλά ακούστηκαν. Δυστυχώς μερικοί τσίμπησαν το δόλωμα και βιάστηκαν να προχωρήσουν. Τι ισχύει όμως;

Ξεκινώντας θα πρέπει να πούμε, ότι η ΟΧΕ διατηρεί ισχυρή σύμβαση με το ΟΑΚΑ μέχρι το 2021. Όπως θα δείτε παρακάτω, η σύμβαση εφόσον η Ομοσπονδία τηρεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις, με προκαθορισμένα τιμολόγια, διατηρεί το δικαίωμα χρήσης για καθημερινές προπονήσεις από 17:00-21:00, καθώς και για αγώνες των πρωταθλημάτων της.

Μέσα από τη σύμβαση αυτή, που υπογράφηκε το καλοκαίρι του 2016, η ΟΧΕ, δεσμεύεται για την κατασκευή του χώρου, την οποία ως γνωστόν, επί το πλείστον ανέλαβε ο διοικητικός επικεφαλής της ΑΕΚ κος Παπασταμάτης, με τον χορηγό του Ολυμπιακού κο Ξυνή να παρέχει το υπόστρωμα του δαπέδου. Όλα αυτά έγιναν με αντάλλαγμα την χρήση της εγκατάστασης, για τις ώρες της σύμβασης, τις οποίες πλήρωσαν οι κκ Παπασταμάτης για την ΑΕΚ και Ξυνής όσο λειτουργούσε ο ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ.

Το 2017, με πρωτοβουλία της ΟΧΕ, έγινε προσπάθεια να τροποποιηθεί η σύμβαση, με την ΟΧΕ να αποκτά την χρήση της εγκατάστασης από τις 15:00 εως τις 23:00, όμως για λόγους -ενδιαφέροντες- τους οποίους δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τώρα, η υπόθεση δεν προχώρησε.

Έτσι το καλοκαίρι του 2017, η ΟΧΕ παραχώρησε ανταποδοτικά το χρόνο που προβλέπεται στη σύμβαση, στην ΑΕΚ, αφού είχε προκύψει η συγχώνευση του ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ με τον Ολυμπιακό και η ομάδα θα μεταφερόταν στο Ρέντη. Και πάλι ο κ. Παπασταμάτης μέσω της εταιρείας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΓΡΑΝΙΤΕΣ, έδινε ανταποδοτική χορηγία στην ΟΧΕ, που στην ουσία ήταν το ενοικιοστάσιο της αίθουσας.

Έτσι και φέτος. Όπως θα δείτε παρακάτω, η χορηγία ήταν 50.000 ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο. Η ΟΧΕ απλά θα έπρεπε να εκπληρώνει τις συμβατικές της υποχρεώσεις προς το αντισυμβαλλόμενο ΟΑΚΑ, ώστε να μην εκπέσει η σύμβαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις υπόλοιπες ώρες που έμεναν διαθέσιμες, οι διοίκηση του ΟΑΚΑ, τις διαχειριζόταν αυτόνομα, ενοικιάζοντας την αίθουσα απευθείας, σε ΑΕΚ, ΑΣΕ Δούκα, Βριλήσσια, Νηρέα και Πανιώνιο, οι οποίοι μπρορούσαν να παίζουν και αγώνες, σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτική του Σταδίου που ήταν διαφορετική και πιο ακριβή.

Όλα αυτά μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη που κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΑΚΑ, αποφασίστηκαν αυξήσεις 20% (από 40 σε 50 ευρώ το δίωρο) ενω τέθηκε το θέμα της μη παραχώρησης σε συλλόγους που είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΟΑΚΑ. Είναι προφανές ότι οι αυξήσεις δεν μπορούν να σχετίζονται με τη σύμβαση της ΟΧΕ, η οποία προβλέπει συγκεκριμένο τιμολόγιο μέχρι τον Ιούνιο του 2021, παρά μόνο με τις υπόλοιπες ώρες 15:00-17:00 και 21:00-23:00 οι οποίες θα διατίθονται εκ νέου σε ΑΕΚ, Δούκα, Βριλήσσια, Νηρέα και Πανιώνιο ο οποίος ήταν ο μόνος που έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές και επηρρεάστηκε από αυτή την απόφαση.

Αν οι συγκεκριμένες αυξήσεις ισχύουν και για το χώρο του βόλει που βρίσκεται στην ίδια αίθουσα, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι δημιουργείται θέμα εκ του μηδενός (γιατί άραγε), αφού ΕΠΟΥΔΕΝΙ δεν μπορεί να αλλάξει μονομερώς (από ΟΑΚΑ όπως παρουσιάζεται) το τιμολόγιο για προπονήσεις και αγώνες, εφόσον τα συμβαλλόμενα μέρη ΟΧΕ και ΟΑΚΑ τηρούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

Αν όμως οι αυξήσεις δεν ισχύουν και για το χώρο του βόλει, ας βγεί η ΟΧΕ να μας πεί ευθέως τι ισχύει, κι αν όντως ο πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ κ. Αλικάκος προσπαθεί να υπονομεύσει τη σύμβαση, αντί με διαρροές, να τον "δίνει" ως υπεύθυνο, για κάτι που την ευθύνη έχει αποκλειστικά η Ομοσπονδία. Πολύ περισσότερο όταν οι καλά γνωρίζοντες, ξέρουν ότι οι σχέσεις του κ. Αλικάκου με τους κ.κ Γκαντή και Αγγελούδη είναι στο ζενίθ τους, γεγονός που επισφραγίστηκε με την πρόσληψη του -εξαίρετου για τη θέση- Γιώργου Μπεμπέτσου ως Διευθυντή στην ΕΘΝΟΑ. Το ποιος κάνει "παράξενα παιχνίδια" είναι προφανές. Η ΟΧΕ ας μην ρίχνει στάχτη στα μάτια, στο πλαίσιο "επίθεση αγάπης" που έχει ξεκινήσει πρόσφατα!!!

Δείτε τη σύμβαση και την έγκριση της χορηγίας της ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΓΡΑΝΙΤΕΣ από την ΟΧΕ:

















   

   

    

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου