Δήλωση τομεάρχη αγροτικού της Ν.Δ. Γιώργου Κασαπίδη μετά την επίσκεψη του Υπουργού κ. Αποστόλου στη Λάρισα

Ο τομεάρχης αγροτικού της Ν.Δ. Γιώργος Κασαπίδης, με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού κ. Αποστόλου στη Λάρισα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Άνθρακας ο θησαυρός, είναι το ηθικό δίδαγμα για τους Θεσσαλούς αγρότες η επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Λάρισα.
Περιμένοντας με αγωνία κάτι σχετικό με την αγροτική ανάπτυξη και το περιβόητο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, που εδώ και τρία έτη υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ξεκινούσε από τον πρωτογενή τομέα, άκουσαν τον κ. Αποστόλου να μιλά για άλλο σχέδιο. Για παραχώρηση της γεωργικής γης του Ινστιτούτου Κτηνοτροφικών Φυτών Λάρισας στον τοπικό Δήμο Λάρισας και την ανασυγκρότησή της σε χώρους πρασίνου και αναψυχής!!
Αν κάτι θα είχε ενδιαφέρον για την τοπική κοινωνία και οικονομία της Θεσσαλίας θα ήταν ίσως η περαιτέρω αξιοποίηση του αξιολογότατου αυτού κρατικού ερευνητικού ιδρύματος και ενδυνάμωση της διασύνδεσής του με την αγροτική τοπική παραγωγή και οικονομία.
Ο τομέας της έρευνας και γενετικής βελτίωσης των οσπρίων και των ψυχανθών, ως βασικά είδη διατροφής ανθρώπων και ζώων, διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Το εν λόγω Ινστιτούτο προς την κατεύθυνση αυτή προσφέρει εδώ και δεκαετίες σημαντικές υπηρεσίες στους Έλληνες αγρότες.
Με τέτοιου είδους πράξεις η Κυβέρνηση δίνει το στίγμα των προθέσεών της. Απαξίωση της αγροτικής παραγωγής και των μέσων παραγωγής. Θύματα οι Έλληνες αγρότες. Ωφελημένοι οι εισαγωγείς και εν προκειμένω οι εισαγωγείς σπόρων οσπρίων και ψυχανθών».
Πλήγμα καίριο στην αγροτική παραγωγή και τους παραγωγούς του θεσσαλικού κάμπου η απαξίωση του Ινστιτούτου κτηνοτροφικών φυτών Λάρισας.
Προτεραιότητα για τον κ. Αποστόλου και την Κυβέρνηση που συμμετέχει, είναι η αναψυχή και όχι η παραγωγή. Άλλωστε όπως λέει και η παροιμία «η φτώχεια θέλει καλοπέραση» και ο κ. Υπουργός φαίνεται πως συναισθάνεται το ξεκλήρισμα και τη φτωχοποίηση που προκαλεί η πολιτική τους στους έλληνες αγρότες και φροντίζει γι’ αυτούς!»
Πηγη:www.kasapidis.gr

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου