"Kατακλυσμός του Νώε" σε όλη την Ελλάδα - Σφοδρές καταιγίδες αυτή την ώρα στην Αττική - Ερχεται ο πιο βαρύς χειμώνας των τελευταίων 60 ετών (vid,εικόνες)


ΑΦΘΟΝΟ...ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ! 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
"Άνοιξαν" κυριολεκτικά οι ουρανοί και η ποσότητα του νερού που πέφτει αυτή τη στιγμή υπό μορφή καταρρακτώδους βροχής προκαλεί σοκ και δέος σε όλη την Αττική.
 
Μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων από την Ραφήνα μέχρι το κέντρο της Αθήνας και την Γλυφάδα περιγράφουν μια "ποταμίσια" κατάσταση στους δρόμους που θυμίζει περισσότερο "Βενετία".
 
Οι μετεωρολόφοι υποστηρίζουν ότι είναι το προοίμιο του βαρύ χειμώνα (ίσως ο πλέον βαρύς των τελευταίων 60 ετών) της Ευρώπης.
 
Θυμίζουμε ότι από τις πρωϊνές μπόρες ήδη έχουμε θρηνήσει δύο θύματα. Η κυκλοφορία στους δρόμους διεξάγεται με φοβερή δυσκολία και καλό θα ήταν να μην υπάρχουν άσκοπες μετακινήσεις. Αυτό που συμβαίνει είναι εντονότατο καιρικό φαινόμενο.
 
Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε το πρωί της Δευτέρας ανεμοστρόβιλος στη Σκάλα Λακωνίας. Δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ αρκετά δέντρα εκριζώθηκαν και αυτοκίνητα αναποδογύρισαν.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι δυνατός ανεμοστρόβιλος έπληξε την περιοχή γύρω στις 08.00. Πολλές είναι οι διακοπές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, καθώς κλαδιά και κορμοί δέντρων έπεσαν πάνω σε κολόνες και καλώδια της ΔΕΗ.
Ο βαρύς χειμώνας που θα πλήξει εφέτος πλήττει μεγάλο μέρος του Βορείου Ημισφαιρίου είναι μόνο η αρχή μιας παγκόσμιας τάσης προς πιο ψυχρές καιρικές συνθήκες οι οποίες είναι πιθανόν να διαρκέσουν για 20 ή 30 χρόνια, λένε ορισμένοι από τους πιο διακεκριμένους κλιματικούς επιστήμονες στον κόσμο.
 
 
 
Σύμφωνα με την Αμερικανική Εθνική Βάση Δεδομένων Χιονιού και Πάγου στο Κολοράντο, ο πάγος της Αρκτικής θάλασσας το καλοκαίρι έχει αυξηθεί κατά 409.000 τετραγωνικά μίλια, ή 26%, από το 2007 – κάτι το οποίο ακόμη και οι πιο πιστοί ακτιβιστές της υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν αμφισβητούν.
 
Οι προβλέψεις των επιστημόνων υπονομεύουν, επίσης, τα μοντέλα των υπολογιστών για τα κλιματικά στάνταρ, τα οποία υποστηρίζουν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας της Γης από το 1900 έχει μοναδική αιτία τις ανθρωπογενείς εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και θα συνεχιστεί για όσο διάστημα αυξάνουν τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα.
 
Λένε ότι η δική τους έρευνα δείχνει ότι μεγάλο μέρος της αύξησης της θερμοκρασίας προκλήθηκε από τους κύκλους των ωκεανών όταν αυτοί βρίσκονταν σε μία «θερμή φάση», σε αντίθεση με την παρούσα «ψυχρή φάση».
 
Αυτή η πρόκληση για την ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι ο πλανήτης βρίσκεται στα πρόθυρα μιας μη αναστρέψιμης καταστροφής, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, διότι οι επιστήμονες ποτέ δεν θα μπορούσαν να περιγραφούν ως ‘αρνητές’ της υπερθέρμανσης του πλανήτη ή σκεπτικιστές.

Πλημμύρισε η Πρέβεζα
Αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι κάτοικοι στην Πρέβεζα λόγω της κακοκαιρίας.
Σε αρκετά σημεία της παραλιακής και της Λεωφ. Ειρήνης, αλλά και του ιστορικού κέντρου, το νερό έφθασε σε ύψος το μισό μέτρο.


Προβλήματα στην Πάτρα
Πλημμύρες σε υπόγεια και προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Πάτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 50 κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια καταστημάτων και σπιτιών. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, με μεγάλη δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Όθωνος Αμαλίας και μάλιστα πολλοί οδηγοί αναγκάστηκαν να εισέλθουν στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να διασχίσουν το κέντρο της Πάτρας. 
Επί τόπου βρίσκονται συνεργεία του δήμου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία.
Επίσης, προβλήματα έχουν προκληθεί και σε άλλους δρόμους της Πάτρας, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα περισσότερα έχουν καταγραφεί στο κέντρο της πόλης. Λόγω της βροχόπτωσης πλημμύρισε το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του δήμου, που βρίσκεται στη λιμενική ζώνη, το οποίο σήμερα θα παραμείνει κλειστό.
Τις πληγές τους προσπαθούν να επουλώσουν οι κάτοικοι της περιοχής Ασπρόχωμα Καλαμάτας, μετά το καταστροφικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου.
 
Καταστήματα έχουν υποστεί εκτεταμένες φθορές, καθώς τζαμαρίες έσπασαν από τους δυνατούς ανέμους ενώ σε πολλές περιπτώσεις τοίχοι και μάντρες δεν άντεξαν και διαλύθηκαν.
 
«Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα», λένε σοκαρισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής της Μεσσηνίας.
Η σημερινή πρόγνωση του καιρού
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, ενώ από το μεσημέρι θα επεκταθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας το Αιγαίο και τη Θράκη.
Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 27 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 19 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 21 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και κατά τόπους ισχυροί. Στο βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο νότιο Ιόνιο δυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.
Αττική
Νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και -από το μεσημέρι- καταιγίδες, θα έχει η Αττική. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί.
Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες έως το μεσημέρι θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και από το βράδυ βόρειοι μέτριοι. 
Άστατος θα παραμείνει ο καιρός μέχρι την Κυριακή με βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σταθερά για την εποχή επίπεδα χωρίς αισθητή πτώση. 
Τετάρτη 23-09-2015
Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καταιγίδες περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια ,την ανατολική Μακεδονία τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα εξασθενήσουν και θα παραμείνουν στην ανατολική νησιωτική χώρα. άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Πέμπτη 24-09-2015
Άστατος, καταιγίδες περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου πιθανόν πρόσκαιρα μέχρι το απόγευμα να είναι ισχυρές. άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.
Παρασκευή 25-09-2015
Αστατος, καταιγίδες περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες. βελτίωση από το απόγευμα στα δυτικά. άνεμοι: στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Σάββατο 26-09-2015 και Κυριακή 27-09-2015
Στα ανατολικά ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. θερμοκρασία: σε μικρή πτώση την Κυριακή.
pronews.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου