Ένας χρόνος πέρασε από την απώλεια του «Πατριάρχη» των Ελλήνων βατραχανθρώπων

Το ετήσιο μνημόσυνο για τον Υποναύαρχο ε.α. Ιωάννη Θεοφανίδη ΠΝ, μία θρυλική μορφή των Ελλήνων βατραχανθρώπων, πιο γνωστό σε όλους ως «Ντάνι», τελέστηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, παρουσία πλήθους κόσμου, παλαιών και εν ενεργεία βατραχανθρώπων, καθώς και αντιπροσωπείας της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών με επικεφαλής τον διοικητή της, Πλοίαρχο Χ.Ζησιμόπουλο ΠΝ.

Ο Υποναύαρχος ε.α. Ιωάννης Θεοφανίδης ΠΝ γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα και ήταν γιος του Ναυάρχου και μαχητή του Β' Παγκοσμίου πολέμου Ιάσωνος Θεοφανίδη ΒΝ, εγγονός του επίσης Ναυάρχου Ιωάννη Θεοφανίδη και πέμπτη γενεά κατ' ευθείαν γραμμή απόγονος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Ο ίδιος αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1967 ως Μάχιμος Σημαιοφόρος και μέχρι το 1970 υπηρέτησε σε αντιτορπιλικά και ναρκαλιευτικά. Εκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ, στους SEAL/UDT στις Υποβρύχιες Καταστροφές και επανερχόμενος στην Ελλάδα στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) ως αλεξιπτωτιστής στατικού ιμάντος και ελευθέρας πτώσεως.

Υπηρέτησε ως κυβερνήτης σε σκάφη του Αρχηγείου Στόλου, ως Διοικητής της ΜΥΚ για πολλά χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου ελληνικής συμμετοχής στον Α' Πόλεμο του Κόλπου, ως Διοικητής του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Παλάσκας (ΚΕΠΑΛ), και ως Ακόλουθος Αμύνης της Ελλάδος στη Βρετανία και την Ιρλανδία. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ήταν Διοικητής της ΜΥΚ είχε ως υποδιοικητή του τον σημερινό Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, ο οποίος έφερε τότε τον βαθμό του πλωτάρχου. Το 1995 αποστρατεύτηκε ως Αρχιπλοίαρχος και προήχθη σε Υποναύαρχο.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του «Ντάνι» και ας προσέχει από κει ψηλά τα παιδιά του, βιολογικά και πνευματικά.

Λ.Σ.Μ

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου