Η κληρονομικότητα είναι ο βασικότερος παράγοντας που καθορίζει σε ποια ηλικία θα κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες άσπρες τρίχες. Παράγοντες όπως η έκθεση σε χημικές ουσίες και οι κλιματικές αλλαγές μπορεί επίσης να συμβάλουν στην απώλεια του φυσικού χρώματος των μαλλιών.
Η υγεία και η όψη των μαλλιών μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και με τη διατροφή μας. Έτσι, οποιαδήποτε αλλοίωση, όπως η τριχόπτωση, η αδυναμία της τρίχας ή ακόμη και η εμφάνιση των άσπρων τριχών, μπορεί πιθανώς να οφείλεται σε έλλειψη σημαντικών βιταμινών ή μετάλλων.
Για να καθυστερήσετε τις άσπρες τρίχες, θα πρέπει να βάλετε στη διατροφή σας έναν θρεπτικό και νόστιμο ξηρό καρπό.
Το καρύδι είναι πλούσιο σε βιοτίνη (βιταμίνη Β7 ή βιταμίνη Η), βιταμίνη Ε και ενυδατικά έλαια. Επίσης, περιέχει σημαντική ποσότητα χαλκού, μέταλλο το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή της μελανίνης, της χρωστικής που δίνει χρώμα στην τρίχα.
Η έλλειψη χαλκού συμβάλλει στην πρόωρη εμφάνιση των λευκών κι έτσι η επαρκής πρόσληψη του μετάλλου είναι απαραίτητη για να καθυστερήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το ραντεβού στο κομμωτήριο!
Πηγή
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου