ΕΚΠΑ: Συνεχίζεται για 17η ημέρα η κατάληψη στην πρυτανεία

ΕΚΠΑ: Συνεχίζεται για 17η ημέρα η κατάληψη στην πρυτανεία

Συνεχίζεται για 17η ημέρα η κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ από ομάδα αντιεξουσιαστών που ζητούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, καθώς και άλλων κρατουμένων για υποθέσεις τρομοκρατίας.



Από το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθησαν άλλα πέντε άτομα με συμμετοχή στην κατάληψη, ενώ προσήχθησαν ακόμα τρία άτομα. Οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.



Σημειώνεται ότι άλλα 15 άτομα συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας στο χώρο γύρο από την πρυτανεία.

Την ίδια ώρα, ομάδα αντιεξουσιαστών πραγματοποιούν από το πρωί κατάληψη στο δημαρχείο της Καλαμαριάς και στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) στη Θεσσαλονίκη σε ένδειξη αλληλεγγύης, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, στους απεργούς πείνας του «Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων».



Το πρωί, μία ομάδα αντιεξουσιαστών κατέλαβε το δημαρχείο Καλαμαριάς, κρέμασε πανό με τα αιτήματά τους και, όπως ενημέρωσαν τον δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη, θα παραμείνουν έως το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί η οικονομική υπηρεσία, το τμήμα μηχανοργάνωσης και προμηθειών του Δήμου.



Παράλληλα, κατάληψη πραγματοποιείται και στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, που βρίσκονται στην οδό Στρατηγού Καλλάρη, όπου οι καταληψίες επίσης κρέμασαν πανό στο κτίριο με τα αιτήματά τους.





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου