Στρώνουν τραπέζι για 5.000 άτομα με «άσχημα» λαχανικά και φρούτα

Στρώνουν τραπέζι για 5.000 άτομα με «άσχημα» λαχανικά και φρούτα

Δωρεάν γεύμα σε 5.000 άτομα, φτιαγμένο από φρούτα και λαχανικά που δεν θα καταναλώνονταν λόγω άσχημης εμφάνισης ή περισσεύματος, θα προσφερθεί την Κυριακή, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης.



Πατάτες, καρότα, μελιτζάνες, κολοκυθάκια και πολλά άλλα υλικά "στραβά" σε εμφάνιση, μικρά ή χτυπημένα θα συνδυαστούν στις κατσαρόλες και θα φτιάξουν ένα ωραιότατο μπριάμ. Πρόκειται για μια εκδήλωση με θέμα "Με-Νου για 5.000 άτομα: Δωρεάν γεύμα κατά της σπατάλης τροφίμων" που διοργανώνει η περιβαλλοντική οργάνωση Feedback, στο πλαίσιο παγκόσμιας εκστρατείας.



Συνδιοργανωτές είναι η "Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014", η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, η Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το "Μπορούμε", το WWF Ελλάς, η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης ΑΕ, η ΧΑΝΘ, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Βρετανικό Συμβούλιο, με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.



Μια ημέρα νωρίτερα, το Σάββατο, στο Θέατρο Κήπου θα οργανωθεί ένα άλλο Disco Soup, όπου οι εθελοντές θα προετοιμάσουν και θα καθαρίσουν τα λαχανικά για θα φτιαχτεί το μπριάμ.



Όποια ποσότητα τροφίμων δεν χρησιμοποιηθεί θα διατεθεί σε κοινωφελή ιδρύματα μέσω του "ΜΠΟΡΟΥΜΕ" για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου