αντιμετώπιση των πάλαι ποτέ σοβιετικών μεθόδων στον ακήρυκτο πόλεμο των μυστικών υπηρεσιών.
Οι περικοπές που έγιναν, μετά το πέρας του Ψυχρού Πολέμου, αλλά και του τερματισμού των βρετανικών εμπλοκών σε Μέση Ανατολή και Ασία, οδήγησαν στην συνταξιοδότηση έμπειρων στελεχών. Τώρα όμως οι 50αρηδες και 60αρηδες συνταξιούχοι έγιναν ξανά περιζήτητοι, καθώς μόνο αυτοί είχαν βρεθεί, κυριολεκτικά, αντιμέτωποι με Σοβιετικούς πράκτορες!
Καθώς το ΝΑΤΟ ακόμα αναζητά τρόπους αντιμετώπισης της ουκρανικής κρίσης, σε μια εποχή μάλιστα που οι αμυντικοί προϋπολογισμοί των χωρών μελών είναι σημαντικά μειωμένοι, «η Βρετανία δεν έχει πλέον την ικανότητα να αντιμετωπίσει τη ρωσική απειλή και όλοι οι εμπλεκόμενοι το γνωρίζουν», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών. «Μετά την 11 Σεπτεμβρίου τα αραβικά αντικατέστησαν, εν πολλοίς, τα ρωσικά, στη σχολή ξένων γλωσσών του υπουργείου Άμυνας», κατέληξε.
Πολλά από τα ρωσομαθή στελέχη του υπουργείου Άμυνας, μαζί με πολλούς αναλυτές, έχασαν τη θέση τους μετά τις μεγάλες περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, το 2004. Τώρα όμως το βρετανικό υπουργείο Άμυνας χρειάζεται ανθρώπους που να παρακολουθούν τις ρωσικές πηγές ενημέρωσης. Ακόμα και η κοινή επιτροπή Άμυνας της Βουλής των Κοινοτήτων, είχε προειδοποιήσει, λίγους μήνες πριν, για την έλλειψη τουλάχιστον 700 ειδικών από την υπηρεσία ασφαλείας.
Σύμφωνα με τους Βρετανούς, η ρωσική στρατηγική αποσταθεροποίησης στην ανατολική Ουκρανία, με τη χρησιμοποίηση ακόμα και ανδρών των ειδικών της δυνάμεων, οι οποίοι κατευθύνουν και υποστηρίζουν τους ρωσόφωνους αυτονομιστές και με τη δράση μηχανισμών προπαγάνδας, σε όλο τον κόσμο, ειδικά μέσω των κοινωνικών δικτύων, χρήζει αντιμετώπισης από εξειδικευμένα στελέχη.
«Χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και μεγάλη προσπάθεια από εξειδικευμένο στρατιωτικό προσωπικό για να αποκαλυφθεί και να αντιμετωπιστεί η επόμενη κίνηση του Πούτιν», ανέφερε πηγή του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.
http://www.defence-point.gr/
Πηγή: ksipnistere.blogspot.com
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου