Σε επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Οι γιατροί του Οργανισμού ξεκινούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, ενώ οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου απηύθυναν πρόσκληση σε διάλογο για την Υγεία στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, στους προέδρους του ΠαΣοΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, των  ...
Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο, της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη και τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Εξάλλου, οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας και η ομοσπονδία τους (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσαν ότι θα απεργήσουν στις 29 Νοεμβρίου, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν έντονες φήμες για παραίτηση από την επιτροπή αξιολόγησης του κ. Γιάννη Βαφειάδη, γενικού διευθυντή του ΕΟΠΥΥ.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε χτες τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να μην προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. «Καλό είναι αυτή η μεταρρύθμιση να γίνει με τη συνεργασία και την παρουσία του ιατρικού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ και όχι με το να είναι απέναντι» δήλωσε ο υπουργός, ζητώντας τους να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Ο υπουργός Υγείας είπε για πολλοστή φορά το τελευταίο δεκαήμερο ότι θα γίνουν απολύσεις στον ΕΟΠΥΥ μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης. «Κάθε αξιολόγηση δεν σημαίνει απόλυση. Κάθε αξιολόγηση σημαίνει ενδεχομένως απολύσεις για κάποιους οι οποίοι κρίνεται ότι δεν χρειάζονται γι' αυτή τη δουλειά. Όμως στη χώρα μας για να γίνουμε επιτέλους ένα κράτος που θα λειτουργεί σωστά, θα πρέπει όλοι να αξιολογούμαστε. Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου από αυτό».

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της κινητικότητας δεν θα κλείσουν οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ ούτε για ένα 24ωρο και σημείωσε ότι αυτό που τώρα συζητείται είναι διοικητική συνένωση και όχι κλείσιμο μονάδων.

Στο ερώτημα πώς σχολιάζει ο ίδιος την ταλαιπωρία των πολιτών λόγω της απεργίας, είπε ότι «αντιλαμβάνονται όλοι την ευθύνη που έχουν και εκείνοι έναντι των πολιτών», και εκτίμησε ότι δεν θα προχωρήσουν.

«Από την άλλη, δεν μπορώ να τους απαγορεύσω το συνταγματικό τους δικαίωμα. Λαμβάνουν και εκείνοι τις ευθύνες τους έναντι των πολιτών. Σας λέω: το γραφείο μου είναι ανοιχτό. Τίποτα ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Περιμένουμε να μιλήσουμε με όλους και δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να εξαγγέλλεται μια απεργία επαναλαμβανόμενη, ενώ ακόμα δεν έχουμε καν το οριστικό σχέδιο. Τώρα, διάφορα που ακούω, ότι παραδείγματος χάριν “απορρίπτουμε κάθε είδους αξιολόγηση”, με συγχωρείτε, αλλά δε μπορώ να καταλάβω πώς σε μια χώρα που λέμε ότι θα εγκαθιδρύσουμε θεσμούς αξιολογήσεως των πάντων, κάποιοι θέλουν να εξαιρεθούν αυτής» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: agelioforos.gr

Πηγή: kapistri.blogspot.com

Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου