ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος

Το Σάββατο 15 Ιουνίου συμπληρώθηκε ένα έτος από την προς Κύριον εκδημίαν του μακαριστού γέροντος π. Πολυκάρπου Μαντζάρογλου πνευματικού υπευθύνου του μοναχικού βίου της Μητροπόλεώς μας.

Το πρωί του Σαββάτου τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μάκρης Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.


Μαζί του συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ιεραπύτνης κ. Ευγένιος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Σισανίου κ. Παύλος, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων και ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος. Παρών και συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα ήταν και ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ωμίλησε προς το εκκλησίασμα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ο οποίος θυμήθηκε και τόνισε την αγαστή συνεργασία που είχαν με τον μακαριστό γέροντα π. Πολύκαρπο όλα αυτά τα χρόνια και την δημιουργία της Μοναστικής αδελφότητος της Μάκρης. Επίσης ευχαρίστησε όλους όσους ήρθαν για να τιμήσουν την μνήμη του π. Πολυκάρπου. Στο τέλος τελέσθηκε το μνημόσυνο του μακαριστού γέροντος και τρισάγιο στον τάφο του.

Για το μνημόσυνο ήρθαν στην Ιερά Μονή κληρικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μοναχοί από το Άγιον Όρος, οι οποίοι έψαλλαν στην Θεία Λειτουργία, και μοναχές από την Ελλάδα και την Ρουμανία, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου από την Αλεξανδρούπολη και άλλες πόλεις της Ελλάδος.
imalex.gr
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου