Α. ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας για τα προγράμματα του ΚΕΕΛΠΝΟ στον Έβρο

 Ζωτικής Σημασίας για την υγεία αλλά και την οικονομία στον ‘Εβρο η συνέχιση των προγραμμάτων του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις ιατρικές και ψυχοκοινωνικές ανάγκες των παράνομων μεταναστών
ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Προς:
Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Το πρόγραμμα «Υλοποίηση δράσεων ιατρικών και ψυχοκοινωνικών αναγκών αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα που ενδεχομένως χρήζουν διεθνούς προστασίας στην περιοχή του Έβρου», στο πλαίσιο Επειγόντων Μέτρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων για το Επιχειρησιακό έτος 2011, υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από το ΚΕΕΛΠΝΟ με εταίρο την 4η Υ.ΠΕ Μακεδονίας και Θράκης και με σκοπό:

Την επιτήρηση της δημόσιας υγείας, τη δημιουργία δικτύου τοπικά εμπλεκομένων φορέων, την πρωτοβουλία παροχής υπηρεσιών υγείας, τις ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες, την καταγραφή δεδομένων, αναγκών και λοιπών άλλων παροχών, (ιατροφαρμακευτικού υλικού, καθαριότητα, τεχνική συντήρηση – απολύμανση συνοριακών κέντρων κτλ).

Θεωρούμε ότι η διακοπή του στην ακριτική περιοχή του Έβρου με τα γνωστά προβλήματα, (τα οποία δεν έχουν επαλειφθεί και υφίστανται στον ίδιο βαθμό), αφήνει ένα μεγάλο κενό, και θα λειτουργήσει αρνητικά ακυρώνοντας την μέχρι σήμερα επιτυχή προσπάθεια, με αποτέλεσμα την επιστροφή στο μέχρι πρότινος καθεστώς με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η προσφορά του προγράμματος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ήταν εμφανής:
Στη μείωση των προσκομισθέντων ασθενών προσφύγων στο Τ.Ε.Π (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών), των εξετάσεων (μικροβιολογικών, ακτινολογικών κλπ) και κατ’ επέκταση της μείωσης των λειτουργικών δαπανών, της προμήθειας ψυγείου συντήρησης νεκρών των οποίων η έκθεση σε συμβατό χώρο εγκυμονούσε κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Παράλληλα διενεργήθηκαν μικροβιολογικές εξετάσεις για τον έλεγχο μεταδοτικών νόσων (π.χ ελονοσία), για την προστασία τόσο των ιδίων αλλά και προς αποφυγή επιδημίας. Εξαλείφθηκε η ταλαιπωρία των προσφύγων. Επιτεύχθηκε η ασφάλεια και η προστασία του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Μειώθηκε αισθητά η απασχόληση των αστυνομικών αρχών και δημιουργήθηκαν τριάντα (30) θέσεις εργασίας. Τα αποτελέσματα του προγράμματος απέδειξαν ότι όταν η Πολιτεία στέκεται αρωγός στην επίλυση προβλημάτων τότε το κοινωνικό σύνολο ενεργοποιείται και λειτουργεί πολλαπλασιαστικά, προς όφελος όλων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
1.- Με βάση τα ανωτέρω σκοπεύει το Υπουργείο να συνεχίσει τις παραπάνω δράσεις τις οποίες και κρίνουμε αναγκαίες;

Ο ερωτών Βουλευτής
Κυριάκος Γεροντόπουλος
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου