ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ΜΜΕ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και...τα ΜΑΤ, στην πολιτική σκακιέρα !


Ανοιχτή επιστολή στη Νεολαία Συνασπισμού 
Γράφει ο Θανάσης Ζωγράφος 

Κατ' αρχήν ας ξεκαθαρίσω ότι σήμερα όπως έχει διαμορφωθεί η γενικότερη πολιτική, "εικόνα και έργο" δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα πως με εκφράζει το ένα ή το άλλο από τα κόμματα της χώρας μου.

Συνεπώς προς το παρόν, αντιμετωπίζω τη σύγχυση όπως οι περισσότεροι Έλληνες, που ελπίζουν και μόνο ελπίζουν!

Ωστόσο ως διαχειριστής του Thraki Life News φιλοξενώ όλους τους πολιτικούς χώρους, χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις. Στην υποχρέωσή μου, αφού με αυτό αποφάσισα να ασχοληθώ, είναι η πολυμορφική ενημέρωση των πολιτών και αυτό πράττω χωρίς υπερβολές, συμβιβασμούς, ή εξυπηρέτηση στο πολιτικό σύστημα που με λύπη παρακολουθώ ότι παραπαίει! Αυτό πιστεύω ότι κάνουν και δεκάδες τουλάχιστον συνάδελφοί μου της διαδικτυακής εναλλακτικής ενημέρωσής όπως και - κάποιοι - πολύ καλοί και αντικειμενικοί δημοσιογράφοι της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου ή του παραδοσιακού έντυπου τύπου.

 Καθημερινά στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο παραλαμβάνω πληθώρα δελτίων τύπου.

Μεταξύ των άλλων και από όλα ή σχεδόν όλα τα κόμματα, όπως και του Συνασπισμού που πάντα δημοσιεύω - και θα συνεχίσω να το κάνω άσχετα με σημερινή μου τοποθέτηση -  δίνοντας τη δυνατότητα και στους δικούς σας φίλους, ψηφοφόρους, οπαδούς, αλλά όχι μόνο, να ενημερωθούν για όσα θέλετε να τους πληροφορήσετε. Αρκεί να συνεχίσετε τη αποστολή. 

Σπάνια αντιδρώ  παίρνοντας θέση και το κάνω κυρίως όταν "οποιοσδήποτε" προσβάλλει ή επιχειρεί να προσβάλει την νοημοσύνη μου!
ΑΥΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΤΕ ΧΘΕΣ ( πρόκειται για στις 13/9/2012 Αυτή είναι η αναδημοσίευση του άρθρου )

Με το δελτίο τύπου που φέρει τα χαρακτηριστικά NEOLAIA DT 1292012.doc το οποίο μπήκε στα εισερχόμενά μου στις 1:22 μμ της ίδιας ημέρας, Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, θεωρώ πως επιχειρήσατε να προσβάλλετε όχι μόνο τη δική μου αλλά και πολλών Ελλήνων τη νοημοσύνη...

Συνειδητά ή όχι... τι σημασία έχει;

Όπως τι σημασία έχει αν είστε συνυπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας,και των πολιτών της;

Προσπερνάτε "τεχνηέντως" γεγονότα για τα οποία (ιδίως για το δεύτερο), είστε ΣΥΝυπεύθυνοι και ΣΥΝυπόλογοι, στον ελληνικό λαό. Τον περιπαίζετε "βάση σχεδίου πολιτικής στρατηγικής" και χωρίς ίχνος ντροπής εμφανίζεστε ως... βασιλικότεροι του βασιλέως! 

ΚΡΙΣΗ ΣΥΝείδησης δεν θα σας "πιάσει ποτέ; 

ΛΕΤΕ: 
 "Από μερίδα των ΜΜΕ,που σθεναρά τα τελευταία χρόνια υπερασπίζονται τη
μνημονιακή πολιτική,έχει ξεκινήσει μια απαράδεκτη διαδικασία συκοφάντησης των
λαϊκών κινητοποιήσεων και εξίσωσης τους με τη δράση των νεοναζί της Χρυσής
Αυγής."

ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΑ; 

Τολμάτε να τα κατονομάσετε;

 Εγώ πάντως, έχω στη διάθεσή μου "λίστα" με πάνω από 50 (πενήντα) ΜΜΕ και "βαριά" ονόματα δημοσιογράφων που προέρχονται από την γενικότερη αριστερά, ή ανήκουν ακόμα στην  αριστερά!

Γιατί λοιπόν μόνιμα διαμαρτυρόμενοι παραπονιέστε για τα ΜΜΕ, όταν με καλύτερη αριστερά και όχι την τεμαχισμένη, που σήμερα μοιάζει με κομμάτια μπαγιάτικης πίτας, θα είχατε δημιουργήσει ωφέλιμες γέφυρες και παραγωγική πρόσβαση σ αυτά; 

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ

 Η δική μου "υποκειμενική" ανάγνωση της  με οδηγεί σε από μέρους σας σκοπιμότητα να στοχοποιήσετε συγκεκριμένες κατηγορίες που απασχολούν την κοινή γνώμη και επωφελούμενοι από αυτό προσπαθείτε για το "πιασάρικο" προφίλ σας.

Ξεχνάτε όμως εσκεμμένα, ότι και ως προς αυτά η ευθύνη που σας αναλογεί έχει ειδικό βάρος.

Στοχοποιείτε λοιπόν την Χρυσή Αυγή, που ποτέ μέχρι σήμερα δεν συμπάθησα αλλά πρέπει να παραδεχτώ πως το... εισιτήριο για τη βουλή, της το έδωσε ο ελληνικός λαός.

 Με όποιο ποσοστό και για οποιονδήποτε λόγο.

Ακόμα κι έπραξε με θυμό ή εκδίκηση, η μεγάλη ευθύνη βαραίνει αναλογικά κυβερνήσεις, συμπολίτευση, αντιπολίτευση μικρά ή μικρότερα κόμματα για τα οποία αν οποιοσδήποτε θελήσει να πει "δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα" ας το ξανασκεφτεί και θα διαπιστώσει ότι το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν ήταν... να το "διαλύσουν" και να πάνε στα σπίτια τους. 

Ποιοί λοιπόν άφησαν θέση και χώρο στη βουλή για κόμματα ή οργανώσεις "τύπου" Χρυσής Αυγής;

Μέσα από το πολιτικό σας έλλειμμα δεν είστε συνυπεύθυνοι για το κενό αυτό; 

Γιατί δεν αναλαμβάνετε το κόστος των πράξεών σας και περιορίζεστε στην... μετάθεση ευθυνών; 

Γιατί ενώ ΣΥΝδημιουργήσατε ή αφήσατε να δημιουργηθεί εργαστήριο πολεμικών μηχανών  τώρα κατηγορείτε τα "Ρομποκοπ" επιτεύγματά σας;

Θέλετε πραγματικά να περιορίσετε ή να απομονώσετε τους Χρυσαυγίτες;

Ή μήπως από αυτό το "πολιτικό "παιχνίδι εναντίον τους προκύπτουν ευεργετικά στοιχεία αφού μέσα από το κοντράστ του καλού και του κακού αναλογικά ωφελείστε και επομένως πρέπει να υπάρχουν; 

Άσχετα όμως με το τι και πως, σαν Έλληνας πολίτης, πρέπει να σεβαστώ την Βουλή των Ελλήνων;
ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Σκεφτείτε όμως! Ολίγον έγκυος δεν γίνεται!!! 

Και να κλείσω αυτό με ένα ιδιαίτερης για μενα σημασίας, ερώτημα. Υπάρχουν "Χρυσαυγίτες" στους κόλπους σας ή το αντίστροφο; Ναι ή όχι;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΚΑΚΙΕΡΑ (έλεος πια!) ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εν προκειμένω κατηγορείτε τα ΜΑΤ, που επιχείρησαν με πλαστικές σφαίρες και χημικά όπως λέτε στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Γιατί άραγε; 

Από αντικειμενικό ενδιαφέρον για τα κορμιά του "κόσμου" όπως διατείνεστε,  που... έτσι κι αλλιώς είναι γεμάτα πληγές από τα αβάσταχτα βάρη που έχει επωμιστεί από το "νταβατζιλίκι" των όποιων δοσίλογων;  Και σ' αυτό είστε συνυπεύθυνοι!

 Γι' αυτό, ή μήπως στο πολιτικό σας  παιχνίδι  συμπεριλαμβάνεται  και η αποδυνάμωση της εικόνας των Σωμάτων Ασφαλείας ειδικότερα και γενικότερα;

Ή μήπως αλήθεια... θα έπρεπε να αλλάξουν ή να διαμορφώσουν διαφορετικό "επιχειρησιακό" σχεδιασμό που θα ήταν "πιο φιλικός" υπό την παρουσία του Βασίλη Διαμαντόπουλου, βουλευτή σας στην Καστοριά;
Που μάλλον πιο χρήσιμος θα ήταν στους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ παρά στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ή ακόμα πιο χρήσιμος σε μια...θεατρική ομάδα!

Αντί να μένετε στην κριτική για τα σώματα ασφαλείας, που πολιτική είναι άλλωστε η ηγεσία τους, μήπως πρωτίστως θα έπρεπε να φροντίσετε για την διάτρητη πλέον εικόνα του πολιτικού συστήματος και της "συστημικές" καταστροφές του σ' αυτόν τον τόπο; 

Για τον οποίο θα μου επιτρέψετε να πω, πως έμπρακτα έχει αποδειχτεί ότι μέσα από την καθημερινή τους πάλη και κάτω από αντίξοες συνθήκες, περισσότερο νοιάζονται αυτοί για την επόμενη μέρα... παρά εσείς!

Πάντως, βλέποντας το video με τις δηλώσεις του βουλευτή σας μάλλον δεν με έπεισε! Ούτε για τις θέσεις του, ούτε για τις "προθέσεις" του!

(Δεν σχολιάζω καν τις φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν κάποιους...τόσο πολύ οικολόγους που η "φλογερή" τους αγάπη για τη φύση παρά λίγο να λαμπαδιάσει ένα ολόκληρο δάσος!) 

Ίσως όμως και να έχω μικρό δείκτη νοημοσύνης.

 Εσάς σας έπεισε;

Και αλήθεια σε ποια κάμερα κάνει τις δηλώσεις του; 
Σε ποιόν ανήκει; 
Σε ποιό μέσο; 
Ποιού χώρου;!!! 

 ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ

Για τα περί αγωνιστών και εγκληματιών της τελευταίας παραγράφου του κειμένου σας, μπαίνει ένα τουλάχιστον ερώτημα για το ποιοί είναι οι αγωνιστές και ποιοί είναι οι εγκληματίες.

Οι απαντήσεις εδώ θα μπορούσε να είναι και πάνω από δυο!
"Μισοάδειο και μισογεμάτο ποτήρι".

Πολλά και διάφορα τα κριτήρια που θα χαρακτήριζαν κάποιον εγκληματία και πολλές είναι οι μορφές του εγκλήματος.

Το ίδιο πολλά είναι και τα κριτήρια που θα χαρακτήριζαν κάποιον αγωνιστή και επίσης πολλές οι μορφές του "αγώνα".

Δεν μπορώ να μη σχολιάσω, ότι το έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος της πατρίδας μας και εναντίον όλων των Ελλήνων, είναι δημιούργημα "αγωνιστών" της εκάστοτε πολιτικής που... από-έως, φέρουν ακέραια την ευθύνη!!!

Δεν διαφωνώ με τους αγώνες όλου του φάσματος της αριστεράς που αφορούν το παρελθόν και όλοι τιμούμε ή εκτιμούμε τους πραγματικούς αγωνιστές της... 

όπως και τους αληθινούς αγωνιστές κάθε πολιτικού χρώματος. 

Όλα αυτά όμως για... μια φορά και έναν καιρό...

Τώρα στη νέα τάξη πραγμάτων υπάρχουν μόνο βουλευτές σαν τον προαναφερόμενο δικό σας, που θέλουν ντε και καλά να βαφτιστούν αγωνιστές!  Ή.. μήπως όχι;

( Δεν αναφέρομαι στον απλό κόσμο της αριστεράς. Αυτό τον κόσμο ας τον αφήσουμε στην ησυχία του ή στην ανησυχία του!)

Μήπως να αλλάξετε πολιτικό λόγο, γιατί όπως το πάτε... περνάτε Σύριζα από την πολιτική σας αυτοκτονία;

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Στοχοποιείτε, προσπαθείτε να πνίξετε το θέλημα και το δικαίωμα στη ζωή πολύ περισσότερων συνελλήνων που είναι υπέρ της εκμετάλλευσης του ορυκτού μας πλούτου, από τον οποίο θα ενισχυθεί η ανάκαμψη της χώρας (εφ' όσον αυτό γίνει υπό όρους).

Για επιχείρημα προτάσσεται τους κατοίκους κάποιας περιοχής που με τον "πιασάρικο" όρο "χιλιάδες", θέλετε να κερδίσετε τις εντυπώσεις. (Θα κάνετε επιτέλους όλοι σας και κάτι χωρίς κέρδος;)

Δεν είμαι αντίθετος με τον αγώνα οποιουδήποτε συνανθρώπου, κοινωνικού συνόλου, φορέων ή τάξεων. Δεν κατηγορώ κανέναν επειδή διεκδικεί το ένα ή το άλλο, το ναι ή το όχι. 

Οι διεκδικήσεις, για οτιδήποτε περιβάλλεται από το πλαίσιο της νομιμότητας, είναι γόνιμες και αποτελούν συστατικό της δημοκρατίας.
Όταν όμως επί της αντίθετης άποψης επιχειρείται και μάλιστα με πολιτικά τεχνάσματα, κομματικές κατευθύνσεις, διαστρέβλωση της πραγματικής εικόνας και επομένως της αλήθειας... φόβος, απαξία και περιθωριοποίηση, οδηγούμαστε σε τακτικές που δεν διαφέρουν και πολύ από αυτές της τρομοκρατίας. 

Της τρομοκρατίας όπου λίγοι, αλλά πού καλά εκπαιδευμένοι σ αυτό, καταφέρνουν να σκορπίσουν τον τρόμο σε πολλές "χιλιάδες" ανθρώπων!
Ε λοιπόν, πιστεύω ότι είναι περισσότερες οι "χιλιάδες" ανά την Ελλάδα, άνεργοι ή εργαζόμενοι (ακόμα και προς το παρόν τουλάχιστον) που έστω και σε βάθος χρόνου ελπίζουν στις ΑΟΖ (κι όχι στις ΕΟΖ),  ενώ υποστηρίζουν τη γενικότερη αξιοποίηση του ορυκτού μας και όχι μόνο πλούτου. 

Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι οι περισσότερες "χιλιάδες" Ελλήνων θέλουν την λειτουργία των Χρυσωρυχείων, όπως θέλουν το υγροποιημένο αέριο, το πετρέλαιο και άλλες βαριές επενδύσεις που αναμφίβολα, με τον απαραίτητο σεβασμό στο περιβάλλον, είναι δυνατή η συνύπαρξή τους, η παραγωγή, η εκμετάλλευση και εν τέλη η προσφορά τους για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Η πράσινη ανάπτυξη από μόνη της, μόνο πράσινα άλογα μπορεί να θρέψει και όχι τους "χιλιάδες" επίσης δυστυχισμένους, πεινασμένους, και κάθε μέρα περισσότερο εξαθλιωμένους Έλληνες.
Πώς τολμάτε λοιπόν να δυναμιτίζεται το ήδη φορτισμένο κλίμα της περιόδου που διανύουμε; 

Γιατί εσκεμμένα ή όχι, σπέρνετε θύελλες σήμερα στην Ιερισσό και στις Σκουριές,  αύριο στη Θράκη και ποιός ξέρει που αλλού ξεχνώντας πως... θύελλες αν σπέρνετε, ανέμους (ή αλλιώς αέρα κοπανιστό) θα θερίσετε;

Μήπως για το καλό της Ελλάδας που και εσείς τόσο αγαπάτε, πρέπει λίγο να  ΣΥΝετιστείτε;
  

Θανάσης Ζωγράφος

Ανεξάρτητος δημοσιογράφος
Μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου


ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

Για την απαράδεκτη εξίσωση του αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής με τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής από μερίδα των ΜΜΕ


Από μερίδα των ΜΜΕ,που σθεναρά τα τελευταία χρόνια υπερασπίζονται τη μνημονιακή πολιτική,έχει ξεκινήσει μια απαράδεκτη διαδικασία συκοφάντησης των λαϊκών κινητοποιήσεων και εξίσωσης τους με τη δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Οι χιλιάδες κάτοικοι της Ιερισσού που υπερασπίζονται με τον αγώνα τους ενάντια στα μεταλλεία το δικαίωμα τους στη ζωή και οι τραμπούκοι χρυσαυγίτες, που σπάνε πάγκους και ξυλοκοπούν μετανάστες δεν είναι οι δύο όψεις της ανομίας,όπως ισχυρίζονται κάποιοι περισπούδαστοι κονδυλοφόροι του συστήματος.

Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής που με τη συλλογική πάλη τους προστατεύουν το περιβάλλον,τις ζωές τους και το μέλλον των παιδιών είναι αυτό που απεχθάνονται και εχθρεύονται οι δυνάμεις της ακροδεξιάς και του παρακράτους που το παίζουν αυτόκλητοι τηρητές της έννομης τάξης.

Καμία σχέση δεν έχουν τα χτυπημένα από τα χημικά και τις πλαστικές σφαίρες των ΜΑΤ,κορμιά του κόσμου που βρέθηκε στις Σκουριές με τα οπλισμένα χέρια των φασιστών του Μιχαλολιάκου.

Καμία σχέση με την μαχόμενη δημοσιογραφία και εν τέλει, με τον ορθό λόγο,δεν έχουν όσοι εξισώνουν αγωνιστές με εγκληματίες.

12/9/2012
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου