Αυτοψία στο καμπ των Κούρδων στο Λαύριο - Πώς καταρρέει η τουρκική προπαγάνδα

 


Το Newsbomb βρέθηκε στο πολύκροτο, τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας της τουρκικής προπαγάνδας, καμπ Κούρδων προσφύγων του Λαυρίου και με το ρεπορτάζ μας δίνεται η απάντηση στις τουρκικές αιτιάσεις περί «εκπαίδευσης τρομοκρατών».

 Κλιμακώνεται αυτό το διάστημα η τουρκική προπαγάνδα, ειδικά για το καμπ των Κούρδων προσφύγων στο Λαύριο, με τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού να ανακοινώνει σήμερα τη σύλληψη ενός «τρομοκράτη» του PKK ο οποίος «ομολόγησε» ότι πραγματοποίησε πολύμηνες εκπαιδεύσεις στο… Λαύριο, προκειμένου να προβεί σε πράξεις σαμποτάζ στην Κωνσταντινούπολη!

Οι τουρκικές παντελώς αβάσιμες αιτιάσεις περί του καμπ προσφύγων του Λαυρίου ακούγονται κάθε φορά που οι δύο χώρες βρίσκονται σε κρίση, όπως αυτήν την περίοδο, όμως σήμερα ειδικά έγιναν και μείζον πολιτικό ζήτημα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Ο τουρκικός Τύπος, δε, και συγκεκριμένα η Yeni Safak σε πρωτοσέλιδό της, παρουσιάζει και «αποδείξεις» για το ότι το καμπ του Λαυρίου λειτουργεί ως οργανωμένο κέντρο εκπαίδευσης «τρομοκρατών».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος νωρίτερα σχολίασε τους τουρκικούς ισχυρισμούς λέγοντας: «Όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι τουρκικές αιτιάσεις (σ.σ. για το Λαύριο) δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όλοι γνωρίζουν επίσης ότι η Ελλάδα αποτελεί αξιόπιστη δύναμη εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου».

Αυτοψία του Newsbomb.gr στο καμπ του Λαυρίου

Το Newsbomb.gr πραγματοποίησε αυτοψία στο κέντρο μεταναστών του Λαυρίου, όπου εδώ και δεκαετίες, διαβιούν κυρίως Κούρδοι πρόσφυγες, οι οποίοι δεν έχουν προκαλέσει ποτέ το οποιοδήποτε πρόβλημα στην τοπική κοινωνία.

Δεκάδες πρόσφυγες, κυνηγημένοι από την τουρκική αυθαιρεσία και τις ακραίες διώξεις όσων τολμούν να επικρίνουν τις πολιτικές της κυβέρνησης Ερντογάν ειδικά όσον αφορά στην κατεπίεση του κουρδικού στοιχείου, διαβιούν σε μια περιφραγμένη έκταση στο κέντρο του Λαυρίου.

Το καμπ αυτό αποτελούσε ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 τον πρώτο σταθμό διαφυγής για τους διωκόμενους από τη γείτονα, των οποίων το έγκλημα ήταν ότι γεννήθηκαν… Κούρδοι.

Ο φακός του Newsbomb.gr συνάντησε πολλές γυναίκες, παιδιά, ακόμα και μωρά που η μόνη πατρίδα που γνωρίζουν είναι ακριβώς αυτό το καμπ, αφού γεννήθηκαν εκεί.

Με την προσδοκία της διεξόδου κυρίως προς ευρωπαϊκές χώρες, ή με το όνειρο επιστροφής κάποια στιγμή, στην πατρίδα τους, «όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν», οι διωγμένοι Κούρδοι καταθέτουν τις αγωνίες τους στον φακό μας, ενώ απαντούν και στα περί… «εκπαίδευσης τρομοκρατών».

Δείτε το ρεπορτάζ  στο καμπ των Κούρδων προσφύγων στο Λαύριο:Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου