Telegraph: Έλληνες αυτα θα είναι τα νέα σας χαρτονομίσματα



Telegraph: Έλληνες αυτα θα είναι τα νέα σας χαρτονομίσματα.

Ο Νομπελίστας Οδυσσέας Ελύτης είναι το πρόσωπο στο νέο πορτοκαλί χαρτονόμισμα των 200 δραχμών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph.Όπως σημειώνει στο άρθρο του ο Ambrose Evans-Pritchard, το νόμισμα των 50 δραχμών θα είναι πράσινο και θα έχει την φωτογραφία του Κορνήλιου Καστοριάδη, ενώ το μεγαλύτερο χαρτονόμισμα θα είναι των 10.000 δραχμών, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο υπερπληθωρισμός και να μην προκληθεί μεγαλύτερο σοκ στην υπερχρεωμένη Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, οι ψηφοφόροι έδωσαν στον Αλέξη Τσίπρα μία «παράξενη εντολή», δηλαδή να απαιτήσει αρκετά και ταυτόχρονα να μην φύγει η χώρα από το ευρώ.



Σε βίντεο διάρκειας 60 δευτερολέπτων, αναφέρεται τι θα συμβεί αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, με το πιθανότερο να συμβεί είναι να επιστρέψει στην δραχμή, ενώ θα υπάρξει φυγή κεφαλαίων, καθώς οι πολίτες θα αποσύρουν μαζικά τα χρήματά τους.



Όπως αναφέρεται στο βίντεο με τα πιθανά σενάρια ενός Grexit, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να επιβάλει ελέγχους κεφαλαίου, για να αποφευχθούν οι μαζικές αναλήψεις, ενώ το τραπεζικό σύστημα θα αποδυναμωθεί, επειδή η ΕΚΤ θα αποσύρει την στήριξή της.



Στα πιθανά σενάρια είναι κοινωνική αναταραχή.



Η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα ελλείμματα τυπώνοντας χρήματα, πράγμα όμως που θα έφερε πληθωρισμό και οι τιμές στο εσωτερικό της χώρας θα αυξάνονταν με δραματικούς ρυθμούς, αναφέρει η Telegraph.



Όλα αυτά θα ήταν προσωρινά, επειδή με την ανεργία να τρέχει πάνω από το 20%, η Ελλάδα διαθέτει πολύ εργατικό δυναμικό, για να αυξήσει την παραγωγικότητά της. πηγη





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου