Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα για το μεταναστευτικό


Στο κεντρικό θέμα της ημέρας επιχειρήσαμε συστηματικά να αναλύσουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα αφενός της ανεξέλεγκτης ροής παρανόμων μεταναστών που επιχειρούν να εγκατασταθούν ως πρόσφυγες στην Ευρώπη, τη στιγμή που άλλες επιλογές θα ήταν πολύ πιο λογικές και θα μπορούσαν να υποστηριχτούν από τη «διεθνή κοινότητα», από τον ΟΗΕ, μέχρι την ΕΕ και τις μεγάλες δυνάμεις (βλ. http://ift.tt/1g19KG5).
Του Ιωάννη Σ. Θεοδωράτου
Δημοσιογράφου – Αμυντικού αναλυτή

Ας δούμε όμως προτάσεις του υπογράφοντος για τη διαχείριση της τρέχουσας κρίσης, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν βάση για την ανάπτυξη μιας νέας πολιτικής, η οποία θα στοχεύει στον περιορισμό και την μέγιστη δυνατή αποτροπή των ροών, αναδεικνύοντας ως πρώτιστα τα θέματα ασφάλειας – συμπεριλαμβανομένης και της υγειονομικής – και προστασίας των εθνικών και συμμαχικών συμφερόντων
1. Ακριβής ποσοτική και αριθμητική εξακρίβωση της καταγωγής των εισερχομένων Λ/Μ, ώστε να αποσαφηνιστεί εάν και κατά πόσον προέρχονται εκ Συρίας και κατ’ επέκτασιν εάν δικαιούνται την απόδοση της ιδιότητας του πρόσφυγα.
2. Εντοπισμός και διαχωρισμός των Λ/Μ σε τρεις ομάδες ήτοι: α) Πρόσφυγες εκ Συρίας, β) Λ/Μ εκ της λοιπής Ασίας (π.χ. Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ινδονησία κλπ), γ) Λ/Μ εκ της Αφρικής.
3. Καταγραφή των Κούρδων των εκ Τουρκίας και των προερχομένων εκ της Συρίας και εκ του Ιράκ σε ειδικούς καταλόγους.
4. Κάθε εισερχόμενος οφείλει να δηλώνει θρήσκευμα, γεγονός που θα επιτρέψει την καταγραφή των μουσουλμάνων και τον διαχωρισμό τους (π.χ. σουνίτες, σιίτες, αλεβίτες κ.λπ.), από άλλα δόγματα (π.χ. χριστιανοί, γεζιντί, ανιμιστές, κ.λπ.).
5. Καταγραφή όλων των χριστιανών (ορθοδόξων, αρείων μονοφυσιτών, νεστοριανών κ.λπ.) Συρίων προσφύγων, έτσι ώστε να είναι δυνατή η κατά προτεραιότητα εξυπηρέτησή τους. Επίσης οι Σύριοι χριστιανοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στα νησιά ως διερμηνείς-ανιχνευτές εξακριβωτές για την αποκάλυψη εξτρεμιστών ή άλλων κακοποιών στοιχείων.
6. Καταγραφή των ασυνόδευτων τέκνων και εφαρμογή τεστ DNA ώστε να υπάρχει τράπεζα στοιχείων για την προστασία τους από ενδεχόμενη εκμετάλλευσή τους από τρίτους. Ειδικά για τα ασυνόδευτα παιδιά προτείνεται η συγκέντρωσή τους κατά απόλυτη προτεραιότητα σε ειδικούς παιδικούς σταθμούς μέχρις ότου εντοπιστούν ή τα αναζητήσουν οι πραγματικοί συγγενείς. Έτσι μειώνονται σημαντικά οι κίνδυνοι πάσης φύσεως εκμετάλλευσης των παιδιών από τρίτα πρόσωπα (δουλεμπόριο, πορνεία).
7. Υποχρεωτική συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων και άλλων ανθρωπομετρικών χαρακτηριστικών από όλους (ενήλικους-ανήλικους) ώστε να δημιουργηθεί μια τράπεζα δεδομένων για λόγους ασφαλείας και αντιτρομοκρατίας, καθώς το ΙΚ ενδεχομένως μπορεί να χρησιμοποιήσει γυναίκες αλλά και παιδιά για τρομοκρατικά κτυπήματα.
8. Καταγραφή του προσωπικού εξοπλισμού που μεταφέρει κάθε Λ/Μ μέσω ειδικών scanner αναγνώρισης/ανίχνευσης επικίνδυνων υλικών-ουσιών. Έτσι αποτρέπεται η εμπορία ναρκωτικών, η μεταφορά όπλων, εκρηκτικών κ.λπ.
9. Κάθε μορφής διαδικασία ταυτοποίησης να καταχωρείται ηλεκτρονικά σε ειδική βάση δεδομένων και να μπορεί να επεξεργάζεται από τις υπηρεσίες ασφαλείας και τρίτων συμμαχικών χωρών.
10. Λήψη άμεσων μέτρων κατά των φορέων μολυσματικών ασθενειών ή και κατά πιθανών πυρήνων βιοτρομοκρατίας (π.χ. μολυσμένα άτομα με θανατηφόρο μολυσματική νόσο τα οποία στρατολογήθηκαν και εξαπολύθηκαν από το ΙΚ).
Σε αυτόν τον τομέα θεωρείται η εκ των ων ουκ άνευ κάθετη και πολυεπίπεδη εμπλοκή του ΚΕΕΛΠΝΟ σε τρία στάδια:
α) Κατά την φάση της εισδοχής στην Ελλάδα, β) κατά την φάση της μεταφοράς με πλοίο (κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ σε κάθε πλοίο μεταφοράς ειδικού σκοπού π.χ. επί του «Ελευθέριος Βενιζέλος») γ) κατά την φάση της προεπιβίβασης από άλλα πλοία της γραμμής (κανείς Λ/Μ δεν θα λαμβάνει άδεια επιβίβασης εάν δεν περάσει από την «καραντίνα» του ΚΕΕΛΠΝΟ). Τα κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ θα καταγράψουν όλα τα περιστατικά, απαγορεύοντας την αποχώρηση στα άτομα φορείς των επικίνδυνων νόσων.
Η Ελλάδα αποτέλεσε διαχρονικά, ιστορικά ένα προπύργιο αντιμετώπισης των ισλαμικών προσπαθειών κατάκτησης της ευρωπαϊκής ηπείρου. Όταν το ελληνικό οχυρό κατέπεσε με ορόσημο το 1453, η μουσουλμανική διείσδυση έφθασε μέχρι τις πύλες της Βιέννης πριν αναχαιτισθεί δύο φορές.
Απόρροια αυτής της προέλασης υπήρξε ο έλεγχος της Ουγγαρίας από τους Οθωμανούς (1541-1699), ένα συμβάν που ακόμη και σήμερα οι σύγχρονοι Μαγυάροι δεν έχουν σβήσει από τη μνήμη τους (σ.σ. αυτό να αναλογιστούν όσοι δεν κατανοούν τη μη φιλική και ιδιαιτέρως επικριτική στάση του Ούγγρου ηγέτη Βίκτορ Όρμπαν, απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και την εν γένει στάση του στο μεταναστευτικό στο επίπεδο της ΕΕ).
Θα ήταν ασυγχώρητο σφάλμα με ιστορικές και πολιτιστικές προεκτάσεις η δημιουργία και διατήρηση μιας πλαστής όσο και απαράδεκτης εντύπωσης, ότι η χώρα μας, ιστορικός προμαχώνας κατά της ισλαμικής επέκτασης, επέλεξε την παράδοση από την αντίσταση, καθιστάμενη όμηρος κάποιων όψιμων δικαιωματιστών, οι οποίοι υπερασπιζόμενοι τη εθνομηδενιστική τους ιδεοληψία, ανοίγουν την κερκόπορτα που θα οδηγήσει στην άλωση της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου