Αντεπίθεση του Συριακού στρατού σε όλα τα μέτωπα κονιορτοποιούν τους Τζιχαντιστές.

Αντεπίθεση του Συριακού στρατού σε όλα τα μέτωπα κονιορτοποιούν τους Τζιχαντιστές.
Το σύνολο των συριακών ενόπλων δυνάμεων ξεκίνησε σήμερα μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται ισλαμιστές με εκτεταμένη χρήση των αρμάτων μάχης και της αεροπορίας και τα αποτελέσματα φαίνεται να είναι καλύτερα από τις προσδοκίες.

Η συριακή κυβέρνηση αλλά και ανεξάρτητα ειδησεογραφικά πρακτορεία κάνουν αναφορές για χτυπήματα κατά των ισλαμιστών σε όλο το εύρος του μετώπου και ιδιαίτερα στις πόλεις της Συρίας.
Al-Zabadani-Περιφέρεια στη Δαμασκό
Δυνάμεις του στρατού σε συνεργασία με μονάδες της Λιβανέζικης αντίστασης εκτέλεσαν επιθετική ενέργεια στην πόλη που βρίσκεται βόρεια της Δαμασκού επιτυγχάνοντας την εκδίωξη των ισλαμιστών από την περιοχή al-Nabou’a.

Οι στρατιωτικές αναφορές κάνουν λόγω για μεγάλο αριθμό θυμάτων από μέρους των ισλαμιστών αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι πολλοί παραδόθηκαν στις συριακές δυνάμεις.
Quneitra
Τάγμα του συριακού στρατού επιτέθηκε στο χωριό Mas’hara κατά την διάρκεια νυχτερινής επίθεσης επιτυγχάνοντας την εξολόθρευση της ισλαμιστικής φρουράς.
Daraa
Ο συριακός στρατός σε συνεργασία με δυνάμεις τεθωρακισμένων εκτέλεσε επιθετική ενέργεια στην περιοχή του al-Sheikh Miskeen βόρεια της επαρχίας Daraa ενώ κατέστρεψε θέσεις των ανταρτών σε al-Karak και al-Sibeh.
Idleb
Η αεροπορία των συριακών ενόπλων δυνάμεων εκτέλεσε αεροπορική επιδρομή τα ξημερώματα κατά μονάδων της Jabhat al-Nusra και“Jaish al-Fateh” του στρατού που αποτελείται από τους μετριοπαθείς αντάρτες που εξοπλίζονται από την Τουρκία και την Δύση καθώς επίσης έγιναν αεροπορικά χτυπήματα στις περιοχές Ma’aret al-Nu’man, Ehsem, Kafr Ouaid, Kansafra, Jisr al-Shughour, Basames, Muhambel, al-Tamane’a, al-Mastouma και Eblin στα νότια της πόλης Idleb.
Aleppo
Νέες αεροπορικές επιδρομές κατά των ισλαμιστών είχαν στόχο την αποσυμφόρηση της αποκλεισμένης περιοχής της αεροπορικής ακαδημίας στο Χαλέπι αναγκάζοντας τους ισλαμιστές να εγκαταλείψουν την επίθεση εναντίον της αποκλεισμένης ακόμα βάσης.
Lattakia
Αντεπίθεση με την χρήση πυροβολικού και αρμάτων εκτέλεσε ο συριακός στρατός κατά μονάδων των ανταρτών που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχής της Λαττάκειας αποτρέποντας έτσι χτυπήματα των ισλαμιστών κατά των περιοχών Bait Awan, Ein al-Ishra και Jibστα βορειο ανατολικά.
Homs
Στην περιοχή της Χομς ο συριακός στρατός είναι κοντά στην απελευθέρωση των κοιτασμάτων πετρελαίου του Jazal ενώ ήδη οι αναφορές από δημοσιογραφικές πηγές κάνουν λόγο για συγκέντρωση δυνάμεων κατά των περιοχών Wadi Abyad και al-Bayarat στην προσπάθεια για την ανακατάληψη της Παλμύρας.
Hama
Με νυχτερινά αεροπορικά χτυπήματα και επίθεση χερσαίων δυνάμεων με το πρώτο φως δυνάμεις του συριακού στρατού εκτέλεσαν επιθετική ενέργεια κατά της οργάνωσης “Jaish al-Fateh” με αποτέλεσμα να χάσουν μεγάλο αριθμό(άνω των 20) τεθωρακισμένων οχημάτων.

Μετριοπαθείς πηγές ανεβάζουν τις απώλειες των ισλαμιστών στους 60 νεκρούς και άνω των 100 τραυματιών σε όλα τα μέτωπα κάτι που δείχνει ότι ο συριακός στρατός έχει ενισχυθεί σημαντικά σε υλικά και μέσα κάτι που οδήγησε στην εκτέλεση μιας καλά σχεδιασμένης αντεπίθεσης. πηγη






Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου