Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, με καθοριστικό τον ρόλο του debate. Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

editoria-31-08l
Φουλάρουν τις προεκλογικές μηχανές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καθώς οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναδεικνύουν εικόνα «ντέρμπυ» με τις διαφορές που καταγράφονται να κινούνται στα όρια του στατιστικού σφάλματος. Στον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ικανοποιημένοι με την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη καθώς υπάρχει η εκτίμηση πως η εσωκομματική κατάσταση έχει «συμμαζευτεί» και δεν υπήρξαν ηχηρές αποχωρήσεις ή έντονα επικριτικές παρεμβάσεις προς την ηγεσία του κόμματος. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν...
πως η κίνηση Λαφαζάνη θα αρχίσει να ξεφουσκώνει όσο οδεύουμε προς τις κάλπες και θα επικρατεί ο πραγματισμός στο εκλογικό σώμα για το πώς θα ξημερώσει η επόμενη μέρα μετά τις κάλπες. Έτσι εκτιμούν πως η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 50% έχει όλα τα περιθώρια να αυξηθεί σημαντικά μέσα στο εικοσαήμερο που θα ακολουθήσει και οι πιο αισιόδοξοι μιλούν ακόμη και για αυτοδυναμία.
Στόχος του Τσίπρα στις προεκλογικές του εμφανίσεις θα είναι το «παλιό πολιτικό σύστημα» με κεντρικό εκφραστή τη ΝΔ και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και θα αποφεύγεται η κριτική προς την πλευρά Λαφαζάνη για να μην «ανακυκλώνεται» ο εσωτερικός «εμφύλιος». Έμφαση επίσης θα δοθεί στο πρόγραμμα αντίβαρο στα σκληρά μέτρα του Μνημονίου το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα αύριο. Στόχος του Τσίπρα είναι να περάσει το δίλλημα «αυτοδυναμία ή χάος» και γι αυτό δηλώνει σε κάθε ευκαιρία πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανέναν άλλον πλην των ΑΝΕΛ, των οποίων όμως η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση παραμένει αβέβαιη.
Από την άλλη πλευρά, ο Ευάγγελος Μειμαράκης έχει βγει ήδη στα «μπαλκόνια» με πρώτο σταθμό την Χαλκίδα όπου άφησε θετικές εντυπώσεις και οι επιτελείς της ΝΔ δηλώνουν ικανοποίηση από την κινητοποίηση και τη συμμετοχή που επιτυγχάνεται. Το μήνυμα που μεταδίδουν ο Πρόεδρος και τα στελέχη της ΝΔ είναι πως το κόμμα μπορεί να χτυπήσει την «πρωτιά» και να αναδειχθεί στον κεντρικό πρωταγωνιστή των εξελίξεων από το βράδυ της 20ης Σεπτεμβρίου.
Ο Μειμαράκης επενδύσει σε κινήσεις επανασυσπείρωσης του κεντροδεξιού δυναμικού κι αυτό θα αποτυπωθεί και στα ψηφοδέλτια ενώ ειδική σημασία έχει η «ολική επαναφορά» στη Ρηγίλης, στα γραφεία – σύμβολο του κόμματος, όπου αύριο θα πραγματοποιηθεί και η ανοιχτή εκδήλωση.
Στελέχη της ΝΔ εκτιμούν πως πολλά θα κριθούν στο debate, για το οποίο πρώτος ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης πέταξε το γάντι στον αντίπαλό του, Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας τουλάχιστον δύο τηλεμαχίες, μία μεταξύ των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων και μία με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών. Χθες, ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το γάντι, δηλώνοντας πρόθυμος για τρεις, τέσσερις ή… περισσότερες αναμετρήσεις. Η δημόσια αποδοχή του κ. Τσίπρα σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα μετά από 6 σχεδόν χρόνια, από τις εκλογές του 2009, και ενώ έχουν μεσολαβήσει άλλες τρεις εθνικές κάλπες, οι Έλληνες πολίτες να δουν μία τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Με δεδομένο το «βουβό» κλίμα και το μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων που καταγράφεται στις έρευνες, το debate ενδέχεται να έχει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου