Σε χώρο στον Ελαιώνα θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες από το Πεδίον του Άρεως

Σε χώρο στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα θα μεταφερθούν ώς το τέλος της εβδομάδας οι πρόσφυγες που παραμένουν στο Πεδίον του Άρεως, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκο Φλαμπουράρη.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Φλαμπουράρης ανέφερε πως η νέα προσωρινή δομή υποδοχής βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα, στα όρια του Δήμου Αθηναίων και σε απόσταση από κατοικημένες περιοχές.

Για τη δημιουργία του χώρου εργάζονται κλιμάκια των υπουργείων Εσωτερικών (Μετανάστευσης και Προστασίας του Πολίτη), Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και των ΕΥΔΑΠ, ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ.

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι έθεσε στη διάθεση της κυβέρνησης έκταση στον Ελαιώνα, μακριά από κατοικημένες περιοχές, προκειμένου να μετεγκατασταθούν προσωρινά οι πρόσφυγες που έχουν καταλύσει στο Πεδίον του Άρεως, εξέδωσε ο δήμος Αθηναίων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο δήμος Αθηναίων έθεσε συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την παραχώρηση της έκτασης:

Η εγκατάσταση αυτή να είναι προσωρινή (έως ότου δηλαδή γίνουν οι απαιτούμενες επισκευές σε δημόσια κτίρια τα οποία έχει ήδη δεσμεύσει για τον σκοπό αυτό η Πολιτεία)
Να εξασφαλιστούν υποδομές ανοιχτής φιλοξενίας
Να υπάρχει αστυνομική φύλαξη και
Να τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας και υγιεινής.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο δήμος Αθηναίων παραχωρεί την έκταση προκειμένου να «συμβάλει στον τερματισμό της απαράδεκτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο Πεδίον του Άρεως».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου