Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά σε έκταση πίσω από το γήπεδο Κερατσινίου

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά σε έκταση πίσω από το γήπεδο Κερατσινίου
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας, υπό αδιευκρίνιστη αιτία, σε δασική έκταση πίσω από το γήπεδο Κερατσινίου, στα όρια κατοικημένης περιοχής.

Η φωτιά ξέσπασε σε έκταση με χαμηλή βλάστηση πίσω από το γήπεδο του Κερατσινίου και στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα, με την συνδρομή ενός ελικοπτέρου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι φλόγες απείλησαν κατοικίες, αλλά οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, ενώ η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους δήμους της περιοχής έθεσε στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την πρώτη στιγμή υδροφόρα οχήματα και προσωπικό, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Στο σημείο παραμένουν σε επιφυλακή δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Δήμου για τυχόν αναζωπύρωση.

Η Πυροσβεστική εξετάζει καταγγελία ότι άγνωστο άτομο που επέβαινε σε μοτοσικλέτα εκτόξευσε μία φωτοβολίδα μέσα στη χαράδρα που βρίσκεται πίσω από τα σπίτια.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, με αφορμή την πυρκαγιά στο Κερατσίνι, υπενθυμίζει στους πολίτες να αποφεύγουν τους καλοκαιρινούς μήνες το κάψιμο σκουπιδιών ή ξερών χόρτων, αλλά και τις εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν φλόγα. Επίσης, υπενθυμίζει ότι δεν θα πρέπει να πετάμε αναμμένα τσιγάρα και να ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές.

Πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) είναι για σήμερα, Δευτέρα, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική και τη Νότια Εύβοια, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η Γενική Γραμματεία έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου