Τα 8 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι τις Κυριακές



Οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν πως και πως το Σαββατοκύριακο για να ξεκουραστούν και να κάνουν πράγματα τα οποία δεν μπορούν να κάνουν τις υπόλοιπες ημέρες λόγω εργασίας.

Μάλιστα η Κυριακή είναι παραδοσιακά μια ημέρα για να χαλαρώσουμε και να περάσουμε ώρα με αγαπημένα πρόσωπα ή για να κάνουμε πράγματα για τον ίδιο μας τον εαυτό. Για κάποιους άλλους βέβαια, είναι μια μελαγχολική ημέρα αφού ήδη έχουν αρχίσει να σκέφτονται πως η Δευτέρα πλησιάζει.



Δείτε λοιπόν, τι κάνουν οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι τις Κυριακές σύμφωνα με το βιβλίο της Laura Vanderkam.



1. Ξοδεύουν χρόνο με την οικογένειά τους και τους φίλους τους




Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξέρουν ότι λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας είναι δύσκολο να δουν τους αγαπημένους τους ανθρώπους εντός της εβδομάδας. Για το λόγο αυτό, φροντίζουν να ξοδεύουν χρόνο μαζί τους τα Σαββατοκύριακα.



2. Κάντε κάτι διασκεδαστικό



Πρόκειται για κάτι σημαντικό που πρέπει να κάνουμε όλοι διότι με αυτό τον τρόπο το μυαλό μας μένει κολλημένο σε αυτό το διασκεδαστικό πράγμα που έχουμε σχεδιάσει το Σαββατοκύριακο και έτσι παύουμε να σκεφτόμαστε τις δουλειές που έχουμε να κάνουμε τη Δευτέρα.

Για παράδειγμα μπορείτε να δείτε μια ταινία, ή να πάτε σε ένα σπα ή να πάτε για μπόουλινγκ.



3. Οργανώστε και σχεδιάστε την επόμενη εβδομάδα


Οι επιτυχημένοι άνθρωποι εξετάζουν και σχεδιάζουν την ατζέντα τους την Κυριακή το βράδυ ώστε να έχουν μια ιδέα τι τους περιμένει. Βέβαια, το σημαντικό είναι να μην αγχωθείτε με αυτή την διαδικασία.



4. Γυμναστείτε




Κάντε μια βόλτα, εξασκηθείτε στο αγαπημένο σας άθλημα, ή πηγαίνετε γυμναστήριο. Έτσι θα μπορέσετε να αποδώσετε καλύτερα στην δουλειά σας την εβδομάδα που ξεκινάει.



5. Γευματίστε τρώγοντας κάτι υγιεινό



Φτιάξτε ένα υγιεινό γεύμα, κάντε ένα τσάι ή πιείτε σόδα με λεμόνι και νερό. Αυτό θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε ενώ παράλληλα θα σας γεμίσει με ενέργεια. Αντίθετα, αποφύγετε να πιείτε αλκοόλ. Το ότι το ποτό λειτουργεί ως χαλαρωτικό είναι απλά ένας μύθος.

6. Χαλαρώστε



Πέρα από ένα καλό γεύμα, φροντίστε να κοιμηθείτε νωρίς της Κυριακή το βράδυ, ώστε να καταφέρετε να γεμίσετε τις μπαταρίες σας για την εβδομάδα που σας περιμένει.



7. Φροντίστε τις εκκρεμότητές σας



Αν έχετε αναπάντητα mail ή εκκρεμούν κάποια τηλέφωνα, την Κυριακή το βράδυ έχετε απεριόριστο χρόνο ώστε να τα υλοποιήσετε.



8. Γίνετε εθελοντής

Τίποτα καλύτερο δεν θα σας γεμίσει με ενέργεια από το να βοηθήσετε άλλους ανθρώπους και να γίνετε εθελοντής. πηγη





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου