Εξεπλάγην με αυτά που άκουσα δήλωσε ο Σουλτς μετά τη συνάντηση με Τσίπρα



του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Προβληματισμένος αλλά ταυτόχρονα και με θετική διάθεση εξεύρεσης λύσης για το ελληνικό πρόβλημα παρουσιάστηκε με δηλώσεις του στο protothema.gr ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Μάρτιν Σουλτς.

Στην ερώτηση κατά πόσο θεωρεί "επιτυχημένη" τη σημερινή του επαφή με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σούλτς απάντησε "Δεν γνωρίζω κατά πόσο το... επιτυχημένη είναι η σωστή λέξη", για να συνεχίσει πως "επρόκειτο για μια δύσκολη αλλά και ενδιαφέρουσα συζήτηση".

Όπως στη συνέχεια υποστήριξε "Εξεπλάγην (I was surprised) από κάποιες δηλώσεις του κ. Τσίπρα".

Σε κάθε περίπτωση εκπρόσωποι γύρω από τον κ. Σουλτς αναφέρθηκαν στις θετικές προθέσεις του Ελληνα πρωθυπουργού, αλλά και στον ρεαλισμό που τον διέπει. " Το πρόβλημα όμως είναι, πως δυστυχώς ο χρόνος είναι πάρα πολύ πιεστικός", ανέφεραν στο protothema.gr οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, σημείο μεγάλης τριβής αποτέλεσε η ελληνική στάση στο θέμα επιβολής κυρώσεων προς τη Ρωσία αλλά και η συνολική προσπάθεια διαπραγμάτευσης "κλεισμένων θεμάτων για την Ευρώπη" από την ελληνική πλευρά.

Την ίδια ώρα ο κ. Σουλτς τονίζει την ανάγκη να υπάρξει προσπάθεια περαιτέρω σύγκλισης από την ελληνική πλέον πλευρά που προς το παρόν εμφανίζεται εν μέρη αδιάλλακτη.





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου