ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Το ΚΤΕΛ στον δρόμο προς Χιλή; Εγκρίθηκε η περιβαλλοντική αδειοδότηση


Αφού αναβλήθηκε η συζήτηση του θέματος της γνωμοδότησης για την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) Σταθμού ΚΤΕΛ στην Αλεξανδρούπολη από το Περιφερειακό Συμβούλιο, και παρήλθε η προθεσμία των 35 ημερών, το θέμα παραπέμφθηκε στον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Αθανάσιο Καρούντζο.

Με απόφασή του στις 29/3/2013 ο κ. Καρούντζος, ενέκρινε τους Περιβαλλοντικούς Όρους του έργου
“Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων με Υπαίθριο Σταθμό Αυτοκινήτου Μεγάλου Μεγέθους”, της εταιρείας “Κοινό Ταμείο Εισπράξεων Λωφορείων – ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Νομού Έβρου Ανώνυμος Εταιρεία” που θα εγκατασταθεί σε τμήμα των υπ’ αριθμ. 877, 878 & 879 αγροτεμαχίων στο αγρόκτημα Καλλιθέας Χιλής του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Π.Ε. Έβρου, της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

Στο σκεπτικό, αναφέρεται (μεταξύ άλλων) ότι:
ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αν και προχώρησε το έτος 2010 σε τροποποίηση του Γ.Π.Σ. Αλεξανδρούπολης (υπ. αριθμ. 8985/879/18310 απόφαση Γ. Γραμ. ΠΑΜ-Θ, ΦΕΚ 210/ΑΑΠ/2010), δεν περιέλαβε σε αυτήν και τη χωροθέτηση του ΚΤΕΛ, παρά το γεγονός ότι ήταν σε γνώση του η σοβαρότητα του προβλήματος και οι αντίθετες απόψεις που ήδη υπήρχαν, αλλά ούτε και στη συνέχεια προχώρησε σε ενέργειες νέας, κατ ’εξαίρεση (πριν την πάροδο πενταετίας), τροποποίησης του Γ.Π.Σ. ως είχε τη δυνατότητα κατά την παρ. 7 του άρθρου 4 του ν.2508/97.

δεν έχει επιτευχθεί και δε διαφαίνεται ορατή στο άμεσο μέλλον η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Αλεξ/πολης και του ΚΤΕΛ Έβρου για τη χωροθέτηση της νέας θέσης του ΚΤΕΛ, παρά τις προσπάθειες και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Κατά την εξέταση της υπόθεσης, δεν έχει εγκριθεί ακόμη η πολεοδομική μελέτη της περιοχής Νέας Χιλής και από το Γ.Π.Σ. του Δήμου Αλεξανδρούπολης επιτρέπεται η εξεταζόμενη χρήση στα αγροτεμάχια του θέματος.

Μετά την έγκριση της ανωτέρω πολεοδομικής μελέτης, τόσο η εγκατάσταση του ΚΤΕΛ Έβρου όσο και οι λοιπές μη συμβατές υφιστάμενες χρήσεις στην περιοχή θα υπαχθούν στις εκ της μελέτης προβλεπόμενες μεταβατικές διατάξεις, όπως άλλωστε είναι γνωστό στο ΚΤΕΛ Έβρου και στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Στο τέλος του εγγράφου, αναφέρεται ότι μπορεί να ασκηθεί ειδική διοικητική προσφυγή μόνο για λόγους νομιμότητας από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον, ενώ τονίζεται ότι το παρόν έγγραφο αφορά ΜΟΝΟ στην περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου και δίνεται με την επιφύλαξη τυχόν απαιτούμενων εγκρίσεων από άλλους αρμόδιους φορείς.
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου