ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Πρωτοβουλία εκπαίδευσης 30 υπαλλήλων για την εποπτεία της αγοράς

Στην εκπαίδευση 30 υπαλλήλων του προχωράει το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης με στόχο να εξορμήσουν σε περιοχές δικαιοδοσίας του ελέγχοντας την ορθή λειτουργία της χώρας. Την πρωτοβουλία αυτή ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Θεόδωρος Καράογλου περιοδεύοντας χθες στην Κομοτηνή και συναντώντας τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσία του περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη. Από τον περασμένο Ιούνιο ανατέθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης η νέα αρμοδιότητα εποπτείας της αγοράς βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών ποιότητας σε Μακεδονία και Θράκη, ως αποτέλεσμα της συνάντησης του κ. Καράογλου με τον πρωθυπουργό, στην Αθήνα.

Τα προβλεπόμενα κλιμάκια ελέγχου στην περιοχή ευθύνης του ΥΜΑΘ θα στελεχωθούν από υπαλλήλους του, οι οποίοι προκειμένου να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εντάσσονται στο μητρώο ελεγκτών της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης. Ήδη άρχισε η ενημέρωση και η εκπαίδευση των 30 υπαλλήλων, όπως έκανε γνωστό ο κ. Καράογλου κατά την παραμονή του στην Περιφέρεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση που είχε χθες στην Κομοτηνή με τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων Αν. Μακεδονίας και Θράκης, αποτελεί συνέχεια του επιχειρηματικού φόρουμ που ξεκίνησε πριν από 1,5 μήνα στη Θεσσαλονίκη. Τότε ο υπουργός είχε υποσχεθεί ότι θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς κάθε περιοχής. Αυτό έγινε στη Δυτική Μακεδονία πριν από λίγες μέρες και συνεχίστηκε χθες στη Ροδόπη.

Σύμφωνα με τον υπουργό η εποπτεία της αγοράς θα γίνεται με πολύ μικρότερο κόστος και όχι με κλιμάκια που έρχονταν από Αθήνα. Οι υπάλληλοι αυτοί, όπως είπε, θα διενεργούν τοπικούς ελέγχους που «θεωρώ ότι και πιο αποδοτικοί μπορεί να είναι και προς όφελος του ελληνικού δημοσίου. Το προσωπικό υπάρχει και ήδη 30 υπάλληλοι εκπαιδεύονται ώστε να μπορούν να ελέγχουν την αγορά ξεκινώντας από τη μία πλευρά της από τον Έβρο και καταλήγοντας στη Φλώρινα». Ο προγραμματισμός των ελέγχων από τις υπηρεσίες του ΥΜΑΘ θα καθορίζονται από τη γενική γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και αρμόδια μονάδα από πλευράς ΥΜΑΘ ορίζεται η διεύθυνση Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης του ΥΜΑΘ.

Εφημερίδα 'Χρόνος'
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου