Το επίκεντρο οι εταιρικές σχέσεις Ελλάδας- Γερμανίας

  •  Ο δήμαρχος Κομοτηνής ομιλητής στη 2η Ελληνογερμανική Συνάντηση
  • Σε πάνελ για την προώθηση του τουρισμού, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης  
Η προώθηση της εγκατάστασης επιχειρήσεων και αξιοποίηση του διμερούς οικονομικού δυναμικού, θα απασχολήσει το πάνελ της συζήτησης στο οποίο θα λάβει μέρος ως ομιλητής ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης στα πλαίσια της 2ης ελληνογερμανικής συνάντησης. Η 2η Ελληνογερμανική Συνάντηση θα...
λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη στις 4 και 5 Νοεμβρίου στα πλαίσια της 8ης  Διεθνούς Έκθεσης POLIS στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Πραγματοποιείται στα πλαίσια πρωτοβουλίας που ξεκίνησε από την ομοσπονδιακή καγκελάριο, Angela Merkel και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου και αφορά την εταιρική σχέση της Ελλάδας και της Γερμανίας. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρίσκεται η προώθηση της συνεργασίας και η δημιουργία ενός δικτύου μεταξύ Περιφερειών, Δήμων και πολιτών των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της αξιοποίησης υφισταμένων καθώς και της δημιουργίας νέων αδελφοποιήσεων δήμων. Στόχο  αποτελεί  επίσης  η  προώθηση  της επικοινωνίας  και  των  επαφών  μεταξύ  Ελλήνων και Γερμανών εταίρων στους τομείς των επενδύσεων, του εμπορίου και του τουρισμού. Επιχειρηματίες, δήμαρχοι και άλλοι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δραστηριότητές τους και να προτείνουν συγκεκριμένα έργα μέσα από έντυπα, στα οποία θα έχουν πρόσβαση online όσοι ενδιαφέρονται για μια εν δυνάμει συνεργασία.

Εντοπισμός εμποδίων για το εμπόριο και τις επενδύσεις
Στο πάνελ σχετικά με την προώθηση της εγκατάστασης επιχειρήσεων και αξιοποίηση του διμερούς οικονομικού δυναμικού, ο συντονισμός ανήκει στον Martin Knapp, γενικό διευθυντή Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα, ενώ μαζί με τον δήμαρχο Κομοτηνής στο ίδιο πάνελ συμμετέχουν οι Hans-Joachim Fuchtel, υφυπουργός, Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Benedikt Bisping, δήμαρχος της πόλης Lauf, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του “Städtetag” της Βαυαρίας, Herbert Krüger, Δήμαρχος του Neckartenzlingen, Αριστομένης M. Συγγρός, Πρόεδρος της Α.Ε. “Επενδύστε στην Ελλάδα”, Φαίδων Κοτζαμπόπουλος, εκπρόσωπος Δ.Σ. της Γερμανοελληνικής Οικονομικής Ένωσης (DHW), Thorsten Brinkmann, διευθύνων σύμβουλος της Gilde Detmold, Σοφία Μουρατίδου, μέλος διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου Γερμανόγλωσσων Νομικών Βόρειας Ελλάδας, συμβολαιογράφος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Συμβολαιογράφων και Άρης Καψάλης, δικηγόρος δικηγορικού γραφείου Κοσμίδης & Συνεργάτες, Τα ερωτήματα και οι στόχοι που θα τεθούν είναι: εντοπισμός εμποδίων για το εμπόριο και τις επενδύσεις, προώθηση διαπεριφερειακών εταιρικών σχέσεων/αδελφοποιήσεων, π.χ. δημιουργία περιοχών “προτύπων” / πόλων καινοτομίας, βελτίωση των υπηρεσιών ενημέρωσης.για ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες, ανταλλαγή εμπειριών για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης σε επίπεδο περιφερειών και δήμων, π.χ. “Clustering”.

Προώθηση της συνεργασίας σε επίπεδο πολιτικής δήμων και περιφερειών
Στο εναρκτήριο πάνελ θα αναλυθεί το θέμα “Κατανόηση, σύνδεση, δημιουργία δικτύων - Μαζί για το μέλλον’’ και ερωτήματα και στόχοι, όπως: προώθηση της συνεργασίας σε επίπεδο πολιτικής δήμων και περιφερειών, προώθηση των δραστηριοτήτων του πολίτη, σύσφιξη υφισταμένων και προώθηση της δημιουργίας νέων αδελφοποιήσεων, προώθηση των επαφών των δήμων με  συλλόγους φιλίας και ελληνικές / γερμανικές κοινότητες, πώς μπορεί να επηρεαστεί η εικόνα των Γερμανών στην Ελλάδα και η εικόνα των Ελλήνων στη Γερμανία; Ο ρόλος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και ο ρόλος των αδελφοποιήσεων δήμων καθώς και ο ρόλος των συλλόγων φιλίας και των μεταναστών για την αμοιβαία κατανόηση. Τις εργασίες θα χαιρετίσει ο υφυπουργός κ. Hans-Joachim Fuchtel, υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν είναι, διαχείριση απορριμμάτων και λυμάτων, σύγχρονη διοίκηση, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ενεργειακή απόδοση, πολιτισμός, δυνατότητες και προγράμματα χρηματοδότησης, πολιτική για τη νεολαία και προγράμματα ανταλλαγής νέων, συγκοινωνιακός σχεδιασμός με προσανατολισμό στο μέλλον.


 Σε πάνελ για την προώθηση του τουρισμού, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης
Στη 2η Ελληνογερμανική συνάντηση θα λάβει μέρος και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης ως ομιλητής σε πάνελ με θέμα την προώθηση τουρισμού και συντονιστή τον Guy Féaux de la Croix, επιτετραμμένο της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Συμμετέχοντες στο ίδιο πάνελ είναι οι, Benedikt Bisping, δήμαρχος της πόλης Lauf, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του „Städtetag“ της Βαυαρίας, δρ. Δημήτρης Γερογιάννης, Managing Director της Aegean Airlines, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, Α’ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ortwin Widmann, συγγραφέας και οδηγός οδοιπόρων, Σκίαθος, Sascha Eikelmann, διευθύνων σύμβουλος της Hotelodeo Ε.Π.Ε., Σουλτάνα Ζορπίδου, αρχαιολόγος / πολιτισμολόγος, ιδρύτρια του “Culture 8,” Καστοριά, Aναστάσιος Οσιπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Ταξιδιωτικής Ε.Π.Ε. “Pegasus Reisen GmbH” στο Esslingen a. Neckar, Willfried Steinmüller, διευθυντής του πρότζεκτ “Χωρίς εμπόδια-Τουρισμός για όλους” (Τουρισμός για άτομα με ειδικές ανάγκες), Τουριστικός Σύνδεσμος Mecklenburg-Vorpommern.
Στα πλαίσια της 2ης ελληνογερμανικής συνάντησης θα πραγματοποιηθούν μεμονωμένες συναντήσεις συλλόγων αδελφοποιημένων πόλεων με εκπροσώπους των αντίστοιχων αδελφών πόλεων. Παράλληλα στο Τελλόγλειο Ίδρυμα θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης Beethoven, όπου θα χαιρετίσει η καθηγήτρια Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά, γενική γραμματέας του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών, ο υφυπουργός Hans-Joachim Fuchtel, υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και ο Dr. Michael Ladenburger, διευθυντής του “Beethoven-Haus” της Βόννης.
xronos.gr
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου