Συνεδρίαση οικονομικής επιτροπής του Δήμου Ξάνθης

Η αγορά ενός καταστροφέα κλαδιών έγινε αντικείμενο πολύωρης συζήτησης στην Οικονομική επιτροπή του δήμου Ξάνθης που συνεδρίασε χθες το μεσημέρι υπό την προεδρεία του Δ. Μπένη.
Ο Γ. Τσεγγελίδης ανέφερε ότι για να αγοραστεί αυτός ο καταστροφέας ύψους περίπου 25.000 ευρώ  θα πρέπει να...
αγοραστούν και τα παρελκόμενα του,  διαφορετικά είναι ένα εργαλείο που μπορεί στο ύπαιθρο να είναι σωστό και τα θρυμματισμένα κλαδιά μπορεί να μετατραπούν σε λίπασμα για τα φυτά  σε βάθος χρόνου όμως,  μέσα στην πόλη θα πρέπει να καθαρίζονται γιατί θα δημιουργούνται απορρίμματα.
Αποκρούστηκε η πρόταση από τον Δ. Μπένη με την αιτιολογία ότι τα χρήματα φτάνουν μέχρι εκεί. Δηλαδή να αγοραστεί μόνο ο καταστροφέας και όχι τα παρελκόμενα.
Ο Γ. Παπασταματίου πρότεινε να συλλέγονται τα τεμαχισμένα κλαδιά να κομποστοποιούνται και να δίδονται σαν λίπασμα στους πολίτες και να τα βάζουν στα λουλούδια των σπιτιών.
Ο Γ. Κολλάρος έκρινε συμφέρουσα την τιμή αγοράς του ταχυμέτρου 7.000 ευρώ που προορίζεται για τις τεχνικές Υπηρεσίες
Ο Γ. Τσεγγελίδης Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας πρότεινε να αγοραστεί για τις ανάγκες ελέγχου της ηχορύπανσης ειδικός μετρητής.
Μισθώθηκε για ένας έτος ο χώρος του λημνίου για το Λούνα Πάρκ.
Τυπική διαδικασία η έγκριση των προνοιακών επιδομάτων που αγγίζουν το ποσό του 1.747.000 ευρώ για τους ανήμπορους συμπολίτες μας σε ολόκληρο το νόμο.
Ο κ. Μπένης σημείωσε ότι τα χρήματα δεν αποδίδονται στον δήμο αλλά απευθείας στους δικαιούχους.

Τα υπόλοιπα θέματα ήταν υπηρεσιακού χαρακτήρα.
xanthi-times.gr
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου