Μπαχμούτ "ώρα μηδέν": Η Wagner κατέλαβε το εργοστάσιο που είχε πάει ο Ζελένσκι (Βίντεο)



 Μαζικές αεροπορικές επιδρομές από τη Ρωσία στο Σούμι- Αεροπορικός συναγερμός σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας, όπως το Χάρκοβο, το Σούμι, η Πολτάβα και το Ντνεπροπετρόφσκ

Οκαθαρισμός του εργοστασίου επεξεργασίας μετάλλων Artyomovsk, όπου βρέθηκε και ο Ουκρανός πρόεδρος για επίσκεψη συμβολικής σημασίας στο Μπαχμούτ, έχει ολοκληρωθεί πλήρως από μονάδες μισθοφόρων της Wagner, μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ.

Παρά το γεγονός ότι χρειάστηκαν αρκετές εβδομάδες για την πλήρη κατάληψη του εδάφους της επιχείρησης, το εργοστάσιο επεξεργασίας μετάλλων Artyomovsk, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων. Αυτό παρέχει την ευκαιρία να ξεκινήσει περαιτέρω πρόοδος των μονάδων της Wagner στο κεντρικό τμήμα της πόλης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχαν οι μαχητές της Wagner και επικαλείται ρωσικό ΜΜΕ, στο έδαφος της επιχείρησης υπήρχαν μεγάλοι υπόγειοι χώροι που χρησιμοποιήθηκαν ως καταφύγια βομβών, όπου βρίσκονταν οι δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν έχουν απομείνει ουκρανικές δυνάμεις στο έδαφος του εργοστασίου επεξεργασίας μετάλλων Artyomovsk και το έδαφός του ελέγχεται πλήρως από τη Ρωσία.

Είναι αξιοσημείωτο ότι νωρίτερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετέβη στο εργοστάσιο μεταλλουργίας Artyomovsk για να επιδείξει υποστήριξη στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, ωστόσο, μέσα σε μόλις λίγους μήνες, το Μπαχμούτ άρχισε να ελέγχεται από το Wagner PMC κατά σχεδόν 70%.

Μέχρι σήμερα, οι σκληρές μάχες έχουν ήδη μετατοπιστεί στο κέντρο του Μπαχμούτ. Συγκεκριμένα, είναι γνωστό ότι συγκρούσεις γίνονται μόλις 500 μέτρα από το κτίριο της διοίκησης της πόλης.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, το τελικό στάδιο της μάχης για το Μπαχμούτ έχει ήδη ξεκινήσει, με πρωταγωνιστές τους μισθοφόρους της Wagner που εκτελούν αστικές επιχειρήσεις με αμείωτη ένταση.

Αφού η Wagner κατάφερε να πάρει με επιτυχία τον έλεγχο των δύο τρίτων του Μπαχμούτ, τόνοι οβίδων άρχισαν να πέφτουν στις αμυντικές θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, γεγονός που οδήγησε σε σοβαρές απώλειες μεταξύ των ουκρανικών στρατευμάτων και, μεταξύ άλλων, εξασφάλισε επίσης την καταστροφή των προηγουμένως κατασκευασμένων αμυντικών γραμμών. Όλα αυτά έχουν αποθαρρύνει τον ουκρανικό στρατό και οι τελευταίοι ήδη διαμαρτύρονται ενεργά ότι δεν μπορούν πλέον να κρατήσουν την πόλη υπό τον έλεγχό τους.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο, διακρίνονται οι συνέπειες των επιθέσεων στις αμυντικές γραμμές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Μπαχμούτ. Τα περισσότερα από τα κτίρια που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της κατάστασης είτε έχουν γίνει ερείπια είτε έχουν καεί ολοσχερώς. Τα χτυπήματα στο έδαφος της πόλης συνεχίζονται ουσιαστικά ασταμάτητα, γεγονός που με τη σειρά του δεν επιτρέπει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να προβούν στην άμυνα του κεντρικού και δυτικού τμήματος της πόλης.

Το βράδυ της 24ης Μαρτίου, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περισσότερες από 10 αεροπορικές επιδρομές σε στρατιωτικούς στόχους στην ουκρανική συνοριακή περιοχή Σούμι. Σύμφωνα με τη Διοίκηση της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, τουλάχιστον 10 ρωσικά αεροσκάφη έριξαν περισσότερες από 10 βόμβες στην περιοχή.

«Η περιοχή Σούμι δέχτηκε επίθεση από κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες που εκτοξεύτηκαν από περίπου 10 αεροσκάφη. Περισσότερες από 10 από αυτές τις κατευθυνόμενες βόμβες χτύπησαν εγκαταστάσεις στην περιοχή. Οι απώλειες διευκρινίζονται…»δήλωσε ο Γιούρι Ιγκνάτ, εκπρόσωπος της Διοίκησης της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίαςυκρανικές πηγές υποστηρίζουν παραδοσιακά ότι ο ρωσικός στρατός στόχευσε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Ωστόσο, Ουκρανοί στρατιωτικοί που εθεάθησαν επί τόπου διέλυσαν κάθε αμφιβολία και επιβεβαίωσαν ότι οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιήθηκαν από τον ουκρανικό στρατό.

Οι ουκρανικές βάσεις δέχθηκαν επίθεση από ρωσικά μαχητικά Su-35 με αναβαθμισμένες βόμβες ολίσθησης FAB-500M62. Επιβεβαιώθηκε η καταστροφή στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην πόλη Μπελοπόλιε και Βίρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχοι χτυπήθηκαν επίσης στην κοινότητα Νικολάεφ που βρίσκεται δυτικά της πόλης Σούμι.

Στο Μπελοπόλιε, το κτίριο του πρώην σχολείου Νο. 4 και το κτίριο του αστυνομικού τμήματος, που χρησιμοποιούνταν για τη στέγαση των ουκρανών στρατιωτικών, καταστράφηκαν. Το αστυνομικό τμήμα χρησιμοποιήθηκε ως σημείο ανάπτυξης της 113 ταξιαρχίας της Εδαφικής Άμυνας. 

Ρωσικές πηγές υπέθεσαν ότι δεκάδες Ουκρανοί μαχητές σκοτώθηκαν και περισσότεροι από διακόσιοι άλλοι τραυματίστηκαν. Τα ρωσικά πλήγματα στην περιοχή Σούμι φέρεται να ήταν η πιο μεγάλης κλίμακας επίθεση της ρωσικής αεροπορίας στις συνοριακές εγκαταστάσεις του ουκρανικού στρατού τον τελευταίο καιρό. Την ίδια μέρα, ρωσικά UAV Geran-2 φέρεται να έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στην περιοχή Κριβόι Ρογκ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι στόχοι έχουν χτυπηθεί.

Το βράδυ της 25ης Μαρτίου, σήμανε αεροπορικός συναγερμός σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας, όπως το Χάρκοβο, το Σούμι, η Πολτάβα και το Ντνεπροπετρόφσκ. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης πυραύλων, χτυπήθηκε το κτίριο του Ινστιτούτου Οικονομικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Κραματόρσκ, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε και ο ουκρανικός στρατός. Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να φιλοξενούν τις μονάδες AFU σε δημόσιες αστικές εγκαταστάσεις. Από το καλοκαίρι του 2022, η ανάπτυξη προσωπικού και εξοπλισμού σε δημόσιες εγκαταστάσεις έχει απαγορευτεί από τη διοίκηση της AFU καθώς αποτελούν εύκολους στόχους για ρωσικά χτυπήματα.

https://www.pentapostagma.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου