Τι συμβαίνει στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας όχι με λόγια αλλά με χάρτες-Γιώργος Ρωμανός

 

 Ο Γιώργος Ρωμανός Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός ερευνητής, μιλά στο militaire.gr και δεν κάνει εκτιμήσεις για τα όσα συμβαίνουν στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Μας παρουσιάζει και μας «διαβάζει» χάρτες που δείχνουν την πραγματική εικόνα του πολέμου. Χάρτες  βασισμένους αποκλειστικά σε δυτικές πηγές!

Ο ίδιος γράφει:

Η Ουκρανία μετά την εγκατάλειψη της Χερσώνας από τους Ρώσους. Ανάλυση με 14 χάρτες-ντοκουμέντα

Αν πρέπει να διαλέξω ένα και μόνο στοιχείο να παρουσιάσω από τον πόλεμο στην Ουκρανία θα επέλεγα αυτό που δείχνει η ΕΙΚΟΝΑ 1 στην οποία φαίνεται η ενημέρωση του Υπουργείου Αμύνης της Ουκρανίας.

Βάσει αυτής σήμερα ο ουκρανικός στρατός αριθμεί 1 εκατομμύριο άνδρες στα όπλα και διαθέτει 900 χιλιάδες εφέδρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πολεμικές δαπάνες της Ουκρανίας από 4,6 δισεκατομμύρια που ήταν το 2020 εκτοξεύθηκαν σε 136 δισεκατομμύρια το 2022, ποσό που ξεπερνά κατά πολύ τον συνολικό φετινό προϋπολογισμό της Ουκρανία που θα κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα 100 δισεκατομμύρια.

Τον δυσανάλογα μεγάλο αριθμό των Ουκρανών στρατιωτών ως προς τους Ρώσους, τον έχω επισημάνει από τον Απρίλιο του 2022, όπως και το τεράστιο τότε μέτωπο των 1.500 χλμ. Έχει αποδειχθεί και από πηγές του αμερικανικού Πενταγώνου, ότι οι Ρώσοι αντιπαρέταξαν σχεδόν 150 χιλιάδες στρατιώτες. Έτσι το παγκόσμιο πολεμικό παράδοξο που επιχείρησε η Ρωσία δικαιώθηκε μερικώς ελέγχοντας σήμερα σχεδόν από 110.000 τ.χλμ της Ουκρανίας. Αλλά, εξαναγκάσθηκε σε μία σειρά καταστροφικών για την ίδια υποχωρήσεων με τελευταία αυτή την μερική υποχώρηση στην Χερσώνα.

Μπορούμε πλέον με ασφάλεια να συμπεράνουμε πως με τόσο λίγο στρατό σε τόσο εκτεταμένο μέτωπο κανένα επιτελικό σχέδιο της Ρωσίας δεν θα μπορούσε να έχει απόλυτη επιτυχία. Ήδη έχω αναφερθεί, προ μηνών, εκτενώς σε προηγούμενα κείμενα και συνεντεύξεις μου στις εμφανείς αδυναμίες της ρωσικών επιχειρήσεων, σχεδιαστικές, επιτελικές, πληροφοριών, επιμελητείας και άλλες.

Η φράση «οι Ρώσοι νικήθηκαν στην Χερσώνα και υποχωρώντας την εγκατέλειψαν στους Ουκρανούς» είναι μια ακόμη πετυχημένη προπαγάνδα της Δύσης εναντίον της Ρωσίας. Γιατί οι Ρώσοι αφενός ΔΕΝ νικήθηκαν σε μάχη από τους Ουκρανούς και αφετέρου ουδέποτε εγκατέλειψαν ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Χερσώνα. Η προπαγάνδα εκμεταλλεύεται την σύγχυση που προκαλείται μεταξύ των εννοιών της πόλης της Χερσώνας και της επαρχίας της Χερσώνα. Η αλήθεια λοιπόν είναι πως οι Ουκρανοί μπήκαν χωρίς μάχη στη πόλη της Χερσώνας και μόνο στο Δυτικό 1/3 της ομώνυμης επαρχίας. Έτσι μετά τις 11/11/22 κατέχουν 9.487 τ.χλμ από τα 28.461 τ.χλμ που είναι το σύνολο της επαρχίας Χερσώνας. Αντίστοιχα οι Ρώσοι κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος, δηλαδή την Ανατολική πλέον Χερσώνα, που είναι τα 2/3 της παλαιάς επαρχίας και αντιστοιχεί σε 18.974 τ.χλμ. Οι αριθμοί δίδονται κατά προσέγγιση μιας και οι απόλυτες μετρήσεις επί του εδάφους είναι αδύνατον να γίνουν λόγω συνεχιζόμενων πολεμικών επιχειρήσεων. Άρα τα ποσοστά κατοχής είναι ρευστά.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η αποχώρηση των Ρώσων έγινε χωρίς να πέσει σφαίρα και δεν βομβαρδίστηκαν τα στρατεύματά τους από τους Ουκρανούς, ενώ το ρωσικό στράτευμα ανατίναζε πίσω του τις γέφυρες. Παράλληλα ο ίδιος ο Ζελέκσνκι, οι ΗΠΑ και Δυτικοί μέχρι την τελευταία στιγμή μιλούσαν για «ρωσική παγίδα» πράγμα που δεν ήταν αλήθεια.

Πίσω από το όλο ζήτημα των ρωσικών αποχωρήσεων από Κίεβο, Χάρκοβο, Χερσώνα υπάρχει αυτό που έχω επιμόνως τονίσει ξανά, ότι «ο Γεωπολιτικός παγκόσμιος πόλεμος που διεξάγει η Ρωσία κατά 40 χωρών της Δύσης σε πολλές περιπτώσεις καταλήγει σε βάρος των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία».

Το δεύτερο σημαντικότερο, κατά την κρίση μου, γεγονός είναι η άγνωστη υπόθεση της ρωσικής βάσης Τσαπλίνκα που στα βρισκόταν νοτιοανατολικά της επαρχίας Χερσώνα.

    0:43 / 55:32  

(Αναρτήθηκε από τοΣτρατηγό εα . Αθαν. Καραντζίκο)

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου