ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πυροβόλα που στοχεύουν τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο εγκαθιστούν οι Τούρκοι Αττίλες στην Ίμβρο

 

FILE PHOTO: Νταλίκα έχει φορτωμένο στην πλατφόρμα της τουρκικό άρμα μάχης, που αποβιβάζεται μέρα μεσημέρι από το Ferry Boat της γραμμής με προορισμό την Ίμβρο. Η λήψη του φωτογραφικού ντοκουμέντου έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου 2022. Φωτογραφία από την Ίμβρο-Τένεδο: 

Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Έγκυροι στρατιωτικοί αναλυτές στους οποίους απευθυνθήκαμε μας έδωσαν τα παρακάτω στοιχεία για το ερπυστριοφόρο όχημα που οι Τούρκοι κατά παράβαση των συνθηκών της Λωζάνης εγκατέστησαν στην Ίμβρο.

Το οπλικό σύστημα ονομάζεται FIRTINA που σημαίνει Καταιγίδα.

Είναι τουρκικό αυτοκινούμενο πυροβόλο, με σωλήνα 155 χιλιοστών και δυνατότητα βολής (βεληνεκές) μέχρι 40 χιλιόμετρα. Υπάρχουν και κάποια βλήματα τα οποία μπορούν να φθάσουν και τα 54 χιλιόμετρα, αλλά δεν ξέρουμε αν τα έχει η Τουρκία.

Ενώ βρίσκεται εν κινήσει μπορεί να σταματήσει και να εκτελέσει βολή σε 30 δευτερόλεπτα και εν συνεχεία να ξεκινήσει. Έχει δυνατότητα να ρίξει μέχρι 8 βλήματα σε ένα λεπτό με το αυτόματο σύστημα γεμίσεως που διαθέτει.

  • Ωστόσο για παρατεταμένες βολές, όπως σε όλα τα πυροβόλα της κατηγορίας του, ο ρυθμός βολής, για να μην υπερθερμαίνεται ο σωλήνας, είναι 2 βλήματα το λεπτό.

Από την Ίμβρο, με το βεληνεκές τον 40 χιλιομέτρων, μπορεί να προσβάλει όλη τη Σαμοθράκη και το ανατολικό τμήμα της Λήμνου.

Η σχεδίαση σου είναι νοτιοκορεάτικη και μεταφέρθηκε τεχνολογία στην Τουρκία, όπου προστέθηκε και εγχώρια και παρήχθησαν 240 πυροβόλα.

Έχει διακοπεί η παραγωγή των πυροβόλων ειδικά γι εξαγωγή λόγω του γερμανικού εμπάργκο στην εξαγωγή κινητήρων MTU. Οι Τούρκοι έχουν πλέον προσανατολιστεί προς ουκρανικούς κινητήρες.

Τα πυροβόλα αυτά σε συνδυασμό με drones τον Μάρτιο 2020, όταν γινόταν η εισβολή στον Έβρο, χρησιμοποιήθηκαν και διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο στην καταστολή της συριακής επίθεσης στην Idlib. Τα πυροβόλα αυτά ήταν ανεπτυγμένα σε τουρκικό έδαφος και χτύπησαν στόχους στη Συρία.

https://ift.tt/sVG375W


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου