Reuters: «Έτσι θα κερδίσει τον πόλεμο η Ρωσία: Θα παγώσει η Ευρώπη και θα συμφωνήσει με τους όρους του Β.Πούτιν»


 Η Ρωσία πιστεύει ότι οι δυσθεώρητες τιμές στις οποίες έχει «εκτοξευτεί» η ενέργεια και οι πιθανές ελλείψεις που θα υπάρξουν τον χειμώνα θα τη βοηθήσουν να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και να πετύχει μια συμφωνία, σύμφωνα με τα «θέλω» της, αυτό τονίζει σε ανάλυσή του το Reuters. 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το Reuters, αυτός είναι ο μόνος δρόμος προς την ειρήνη που βλέπει η Μόσχα, δεδομένου ότι το Κίεβο λέει ότι δεν θα διαπραγματευτεί έως ότου η Ρωσία εγκαταλείψει ολόκληρη την Ουκρανία

«Έχουμε χρόνο, μπορούμε να περιμένουμε», αναφέρει πηγή κοντά στις ρωσικές αρχές. Και συμπληρώνει: «Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας για τους Ευρωπαίους. Θα δούμε διαδηλώσεις, αναταραχές. Μερικοί Ευρωπαίοι ηγέτες μπορεί να ξανασκεφτούν αν θα πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία και δεν είναι απίθανο να σκεφτούν ότι είναι η ώρα για μια συμφωνία».

«Η Ουκρανία και οι πιο ένθερμοι δυτικοί υποστηρικτές της, λένε ότι δεν σχεδιάζουν να υποχωρήσουν και Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, λένε ότι μέχρι στιγμής δεν βλέπουν σημάδια αμφιταλάντευσης της υποστήριξης της Ουκρανίας.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε ένα tweet προς τους Ουκρανούς για την εθνική τους εορτή, είπε: “Η ΕΕ ήταν μαζί σας σε αυτόν τον αγώνα από την αρχή. Και θα είμαστε για όσο χρόνο χρειαστεί”», αναφέρει το Reuters.

Την ίδια στιγμή το Κίεβο θεωρεί ότι υποστηριζόμενο με δισεκατομμύρια σε στρατιωτική βοήθεια από τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους θα καταφέρει με μια σειρά επιθέσεων να τονώσει το ηθικό τόσο του στρατού όσο και των πολιτών.

«Για να καταστούν δυνατές οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, είναι απαραίτητο να αλλάξει το status quo στο μέτωπο υπέρ των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας», δήλωσε στο Reuters, ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου.

Δοκιμασία θέλησης

Η γεωπολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει οδηγήσει τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά ρεκόρ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε σε μια σειρά σημαντικών κυρώσεων προκειμένου να «τιμωρήσει» τη Μόσχα για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» που ξεκίνησε ακριβώς πριν από έξι μήνες, στις 24 Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά της η Ρωσία αμύνθηκε, μειώνοντας απότομα τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προσπάθησαν να αυξήσουν την ανθεκτικότητα στις ενεργειακές πιέσεις αυτόν τον χειμώνα αναζητώντας εναλλακτικές προμήθειες ενώ ανακοίνωσαν μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά λίγοι ειδικοί πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να καλύψουν όλες τις ανάγκες τους.

Οι ίδιες ρωσικές πηγές που θεωρούν ότι η εκεχειρία υπό τους όρους της Ρωσίας δεν θα αργήσει, αναφέρουν επίσης ότι η Μόσχα σε οποιαδήποτε μελλοντική πιθανή ειρηνευτική συμφωνία θέλει να κλειδώσει τα ουκρανικά εδάφη που έχει καταλάβει, καθώς επίσης και να εξασφαλίσει ολόκληρη την περιοχή του Ντονμπάς.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την περασμένη Τρίτη ότι το Κίεβο δεν θα συμφωνήσει σε καμία πρόταση με παράδοση εδαφών προκειμένου να «ηρεμήσει» τη Μόσχα.

Επίσης, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Mykhailo Podolyak, ανέφερε ότι η Δύση προμήθευε το Κίεβο με αρκετά όπλα για να «μην πέσει», αλλά όχι αρκετά για να κερδίσει, προσθέτοντας ότι χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη.

Πυρηνικός κίνδυνος

Ο Τόνι Μπρέντον, πρώην πρεσβευτής της Βρετανίας στη Ρωσία, είπε ότι η Δύση «κάποια στιγμή» ίσως χρειαστεί να «σπρώξει τους Ουκρανούς σε κάποιους μάλλον άβολους συμβιβασμούς» εκτός και αν το Κίεβο πετύχει κάποιου είδους πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους.

Και προειδοποίησε, ότι μια Ρωσία με πυρηνικά όπλα θα μπορούσε να κλιμακώσει τη σύγκρουση εάν αντιμετωπίσει ταπεινωτική ήττα.

Παρόλα αυτά η Ρωσία έχει επανειλημμένα απορρίψει την ιδέα ότι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Μάλιστα ο πρόεδρος Πούτιν τον περασμένο μήνα είπε ότι η Μόσχα προκαλεί τη Δύση να την νικήσει στο πεδίο της μάχης.

https://www.pronews.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου