Ο Ερντογάν σε παραλήρημα… Ο βουλευτής Κρις Πάππας του στέλνει μήνυμα: Ήρθε η ώρα να σου πούμε φτάνει πια…



 Μόλις λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση από το αμερικανικό Κογκρέσο της τροπολογίας που θέτει αυστηρούς όρους στην αγορά των αμερικανικών μαχητικών F-16 για την Άγκυρα,, ο Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε για το χτίσιμο της Μεγάλης Τουρκίας.

Στην ομιλία του στο «Πρόγραμμα μνήμης για την Ημέρα Δημοκρατίας και Εθνικής Ενότητας της 15ης Ιουλίου» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Επικοινωνίας της Προεδρίας στην πλατεία Σαράτσχανε, ο Ερντογάν χαιρέτισε τους συμμετέχοντες και τον πρόεδρο του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί και μίλησε το τουρκικό όραμα και το χτίσιμο μιας μεγάλης χώρας.

«Θα πραγματοποιήσουμε το όραμά μας του 2053. Θα γιορτάσουμε τη νίκη 1.000 χρόνων μας το 2071. Επειδή εμείς είμαστε Τουρκία, είμαστε τουρκικό έθνος, Δεν υπάρχει επιστροφή από το σημείο που φτάσαμε.

Ο πρόγονός μας Μωάμεθ ο Πορθητής είχε πει “Κωνσταντινούπολη, ή θα σε πάρω εγώ ή θα με πάρεις εσύ”.

Ο πρόγονός μας, o Αμπτουλχαμίτ Χαν, είπε πει “αυτά τα εδάφη λαμβάνονται με αίμα και δίνονται με αίμα”. Ο Κεμάλ είπε “ή ελευθερία ή θάνατος”. Κι εμείς εδώ σήμερα εδώ λέμε ότι οπωσδήποτε θα πραγματοποιήσουμε το χτίσιμο της μεγάλης Τουρκίας».

Αναφερόμενος, ειδικότερα στο σικε πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου είπε:

«Μην μας πάρει κανείς τα παιδιά μας. Μην δοκιμάζετε τη χώρα μας με τέτοιες απειλές. Στα νιάτα μου γιορτάζαμε την 29η Μαΐου σε αυτή την πλατεία.

Η 15η Ιουλίου ήταν μια τέτοια νύχτα που όλοι όσοι ανέλαβαν δράση από τα σπίτια, τους χώρους εργασίας και τις γειτονιές τους για να αντισταθούν στους πραξικοπηματίες, κινδύνεψαν να πεθάνουν. Αυτό το έθνος έχει γράψει τέτοια έπη, και θα τα ξαναγράψει, Θεού θέλοντος.

Αποδείξαμε σε φίλους και εχθρούς τη νύχτα της 15ης Ιουλίου, 85 εκατομμύρια, ότι το τελευταίο μας κράτος, η Δημοκρατία μας, θα σταθεί πάνω από την εθνική βούληση. Όπως αποδείξαμε εκείνο το βράδυ ως Λαϊκή Συμμαχία, θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε και το επόμενο διάστημα».

Λίγα 24ωρα πριν από τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, κι ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν επικαλείται ακόμη και τον Μωάμεθ τον Πορθητή για να μιλήσει για την Κωνσταντινούπολη και τη μεγάλη Τουρκία, ο Eλληνοαμερικανός βουλευτής Κρις Πάππας, υπενθυμίζει το βέτο στην Τουρκία για τα F -16:

«Ένας πραγματικά αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ δεν απειλεί άλλα μέλη, όπως η Ελλάδα, με πόλεμο. Δεν μπορούμε να την επιβραβεύσουμε την κυβέρνηση Ερντογάν για την επιθετικότητά της. Ήρθε η ώρα να πούμε φτάνει πια.»

Στο μεταξύ, σε μια κρίσιμη διεθνή συγκυρία, επισκέφθηκε την Αθήνα ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος συνάντησε τον πρωθυπουργό.

«Καλή ευκαιρία να μιλήσουμε ανεπίσημα για τις μεγάλες διεθνείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε», χαρακτήρισε τη συνάντηση ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

  • Δένδιας: Μοντέλο η συμφωνία με την Αίγυπτο για αποκλειστική ζώνη

Αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στις τουρκικές παρανομίες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ο Νίκος Δένδιας ανέδειξε τη συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου για τον καθορισμό της Αποκλειστικής Ζώνης ως υπόδειγμα ειρηνικής επίλυσης των διακρατικών διαφορών.

«Πριν από δύο χρόνια- και θα εκτιμώ πάντα τη μέρα- υπογράψαμε τη διμερή συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μας, μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια διαπραγματεύσεων. Μια συμφωνία που βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, την UNCLOS, όπως όλοι γνωρίζουμε», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

  • Στις ΗΠΑ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Με την ανάγκη για την εξασφάλιση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο να είναι αδήριτη, αλλά και με τη συζήτηση για τους εξοπλισμούς να λαμβάνει διαστάσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Τουρκία, η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα συναντηθεί με τον αμερικανό ομόλογό του , με την ατζέντα να περιλαμβάνει τα θέματα συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών και το εξοπλιστικό πρόγραμμα των F-35. Ο Έλληνας υπουργός θα παραθέσει στοιχεία και για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα.

https://hellasjournal.com


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου