Ο Τσαβούσογλου συνεχίζει τα ίδια ψέματα: Δεν δίνει αποδείξεις, ανακάλυψε(!) πάλι Κούρδους αντάρτες και Γκιουλενιστές στην Ελλάδα

Ο ισλαμιστής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον γενοκό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Φωτογραφία Mevlüt Çavuşoğlu, @MevlutCavusoglu Türkiye devlet görevlisi Met with UN Secretary General @antonioguterres , who is in Istanbul for the agreement that will allow the transport of food and grain from #Ukraine. Discussed Syria, Libya and particularly the latest developments in Ukraine.

 Νέο γύρο επιθέσεων κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TV 100 της Τουρκίας, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Σκάι στην Κωνσταντινούπολη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «το μόνο του μέλημα στην Ουάσιγκτον ήταν να κατηγορήσει την Τουρκία».

«Λένε ψέματα και συκοφαντούν δίχως να ντραπούν. Εχουν ως πολιτικό καθήκον να επιτεθούν καθημερινά στην Τουρκία. Τους έχει γίνει αρρώστια να κλαίγονται για την Τουρκία και να την κατηγορούν», ισχυρίστηκε ο εθνικιστής Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανακοίνωσε, μάλιστα, πως η Άγκυρα έχει ετοιμάσει και καταγγελτικές σε βάρος της Ελλάδας επιστολές τις οποίες πρόκειται να στείλει στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.).

«Ετοιμάσαμε νέα επιστολή και θα τη στείλουμε στα πέντε μόνιμα μέλη του ΟΗΕ. Θα στείλουμε και στην ΕΕ. Κατα περιόδους κάνουμε και ενημερώσεις εναντίον αυτών των ψεμάτων και των συκοφαντιών», δήλωσε ο Τσαβούσογλου, ο οποίος συνέχισε κατηγορώντας την Ελλάδα και τις ελληνικές Αρχές πως «στηρίζουν τρομοκράτες».

«Στηρίζει την τρομοκρατία; Nαι. Πριν λέγαμε για τις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα υπάρχει η οργάνωση FETO; Υπάρχει. Στην Ελλάδα υπάρχουν κέντρα εκπαίδευσης του PKK και του DHKP- C; Υπάρχουν. Ποιον έχουν στοχο αυτά;», δήλωσε χωρίς να παρουσιάσει κανένα στοιχείο ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ο ίδιος αναφέρθηκε, ωστόσο, και στο θέμα της απόκτησης νέων F-16 από τις ΗΠΑ και της αναβάθμισης των ήδη υπαρχόντων.

«Αν και δεν θα είναι δεσμευτική, η απόφαση του Κογκρέσου θα είναι ένα λάθος. Εμείς ως Τουρκία θέλουμε να πάρουμε τα F-16. Οι διαβουλεύσεις προχωράνε καλά όμως δεν θα μπούμε σε μια διαδικασία που θα μας δέσει χειροπόδαρα. Μη μας παρεξηγήσουν όμως κανένας δεν μπορεί να βάλει την Τουρκία σε τέτοια καλούπια», δήλωσε.

https://hellasjournal.com


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου