Υπερόπλο πυρηνικό υποβρύχιο στη «φαρέτρα» του Πούτιν: Καταστρέφει πόλεις με «ραδιενεργό τσουνάμι» – Τορπίλες μεγέθους λεωφορείου

 Ένα σούπερ πυρηνικό υποβρύχιο, το οποίο χαρακτηρίζεται υπερόπλο, προστέθηκε από την Παρασκευή στο οπλοστάσιο του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η ρωσική πολεμική βιομηχανία παρέδωσε το «υπερόπλο» που μπορεί να σημάνει την «ημέρα της κρίσης», όπως αναφέρουν διεθνείς αναλυτές. Το πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod είναι το μεγαλύτερο που κατασκευάστηκε τα τελευταία 30 χρόνια και είναι εξοπλισμένο με τορπίλες Poseidon μήκους 80 ποδιών (μεγέθους σχολικού λεωφορείου) που φέρουν πυρηνικές κεφαλές 100 μεγατόνων, ικανές να προκαλέσουν τεράστιο ραδιενεργό τσουνάμι και να καταστρέψουν ολόκληρες πόλεις!

Το υποβρύχιο Belgorod, μήκους 184 μέτρων και 30.000 τόνων βάρους μπορεί να πλήξει με τις τορπίλες Poseidon μεγάλες παράκτιες πόλεις, «δημιουργώντας εκτεταμένες περιοχές ραδιενεργού μόλυνσης, καθιστώντας τις άχρηστες για στρατιωτική, οικονομική ή άλλη δραστηριότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα», σύμφωνα με ένα ρωσικό έγγραφο που διέρρευσε μεταφρασμένο από το BBC το 2015. Το δε βεληνεκές του συγκεκριμένου όπλου, είναι πολύ μεγάλο, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να πλήξει στόχους από σημαντικά μεγάλη απόσταση.

Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο

Ο αρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού Νικολάι Τεβμένοφ δήλωσε στην τελετή παράδοσης του υποβρυχίου χθες (8 Ιουλίου), ότι θα χρησιμοποιηθεί για «ερευνητικές και επιστημονικές αποστολές», ανέφερε το πρακτορείο TASS. «Το υποβρύχιο Belgorod ανοίγει νέες ευκαιρίες για τη Ρωσία στη διεξαγωγή διαφόρων ερευνών και βοηθά στη διεξαγωγή ποικίλων επιστημονικών αποστολών και επιχειρήσεων διάσωσης σε απομακρυσμένες περιοχές του Παγκόσμιου Ωκεανού».

Το Belogorod ναυπηγήθηκε στο Sevmash Shipyard στο Severodvinsk, τη μεγαλύτερη ναυπηγική επιχείρηση στη Ρωσία, και παραδόθηκε χθες στο αρχηγείο του βόρειου στόλου του ρωσικού ναυτικού στο Severodvinsk. Η παράδοση στο ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό έρχεται έναν χρόνο μετά την έναρξη των πρώτων θαλάσσιων δοκιμών.

«Στις 8 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή στο Sevmash Production Association (μέρος της United Shipbuilding Corporation), της μεγαλύτερης ναυπηγικής επιχείρησης της Ρωσίας, για την υπογραφή πιστοποιητικού αποδοχής/παράδοσης του ερευνητικού υποβρυχίου Belgorod στο Πολεμικό Ναυτικό», ανέφερε το Ναυπηγείο σε δήλωση που μετέδωσε το TASS.

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό είπε ότι θα παραλάμβανε το πυρηνικό υποβρύχιο στις 31 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι παραδόθηκε τρεις εβδομάδες νωρίτερα.

Όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ, το Belgorod θα βρίσκεται υπό την ηγεσία τιυ Ναυτικού, ωστόσο τις τελικές αποφάσεις για τις αποστολές θα τις λαμβάνει ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το υποβρύχιο του Belgorod εντοπίστηκε μέσω δορυφορικών εικόνων στην επιφάνεια της Λευκής Θάλασσας μαζί με το δεύτερο μεγαλύτερο υποβρύχιο στον κόσμο, τον Dmitry Donskoi στις 26 Ιουνίου, σύμφωνα με τον αμυντικό αναλυτή HI Sutton, ο οποίος χαρακτήρισε το Belgorod «υποβρύχιο της ημέρας της κρίσης». Είπε: «Αυτά τα υποβρύχια είναι τεράστια, πολύ μεγαλύτερα από οτιδήποτε άλλο στη Δύση, ακόμα και από την κλάση Οχάιο του Ναυτικού των ΗΠΑ».

Το υποβρύχιο θα μπορούσε επίσης να περιέχει drones σχεδιασμένα για μυστικές αποστολές, όπως η καταστροφή υποθαλάσσιων καλωδίων τηλεφώνου και Διαδικτύου, προκαλώντας τεράστια ζημιά στις δυτικές οικονομίες.

Mε πληροφορίες από skai.gr/  https://hellasjournal.com

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου