Στην εντατική με μία σφαίρα στο κεφάλι ο συνταγματάρχης που μετέφερε τους πυρηνικούς κωδικούς του Πούτιν

 


Ο Βαντίμ Ζιμίν, ο συνταγματάρχης που μετέφερε τον χαρτοφύλακα με τους πυρηνικούς κωδικούς του Βλαντιμίρ Πούτιν, βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος με μία σφαίρα στο κεφάλι στο σπίτι του κοντά στη Μόσχα. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στην εντατική.

Την είδηση δημοσιεύει η ουκρανική εφημερίδα Kyiv Post, δεν επιβεβαιώνεται όμως από ανεξάρτητη πηγή.

Ο 53χρονος συνταξιούχος συνταγματάρχης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), ήταν υπεύθυνος για τη μεταφορά του χαρτοφύλακα που πάντα συνοδεύει τον πρόεδρο της Ρωσίας.

Κατείχε τη θέση από τότε που πρόεδρος της Ρωσίας ήταν ο Μπόρις Γέλτσιν.

Ο «μυστικός χαρτοφύλακας» θεωρείται ότι περιέχει τη συσκευή εκτόξευσης για τους στρατηγικούς πυρηνικούς πυραύλους του Κρεμλίνου, περιέχει έναν εξατομικευμένο κωδικό κλειδιού και παραμένει υπό επίβλεψη 24/7.

Ο Πούτιν είχε στο παρελθόν φωτογραφηθεί με τον Ζιμίν να κουβαλά τους πυρηνικούς κωδικούς στο πλευρό του και η παρουσία του χαρτοφύλακα θεωρείται συμβολική απειλή για τη Δύση.

Ο Ζιμίν βρέθηκε στην κουζίνα του διαμερίσματός του στο Κρασνογκόρσκ, στην περιοχή της Μόσχας, το απόγευμα της Τετάρτης 22 Ιουνίου.

 

Απόπειρα αυτοκτονίας;

Κρατικά ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο αξιωματούχος «προσπάθησε να αυτοκτονήσει» και τον βρήκε ο αδελφός του «μέσα σε μια λίμνη αίματος».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έλαβε χώρα μετά την έναρξη ποινικής έρευνας κατά του Ζίμιν για υπόθεση δωροδοκίας και την απόφαση να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο Ζιμίν αρνείται τις κατηγορίες, οι οποίες σχετίζονται με τη νέα του δουλειά στο τελωνείο.

Το Κρεμλίνο δεν έχει σχολιάσει επίσημα την κατάσταση σχετικά με τον συνταγματάρχη Ζιμίν, ο οποίος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

ΠΗΓΗ: kyivpost.com

 https://hellasjournal.com


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου