Το διπλό παιγνίδι της Τουρκίας και η πισώπλατη μαχαιριά στη Φινλανδία: Έδωσε διαβεβαιώσεις ο ίδιος ο... Ερντογάν

Είναι αξιοπερίεργη η ανοχή του ΝΑΤΟ έναντι της Τουρκίας!
Μήπως περιμένει , σε περιπτωση εμπλοκής με τη Ρωσία να
εμπλακεί και η Τουρκία; Η πιο σωστή κίνηση είναι να πεταχτεί
η Τουρκία έξω από το ΝΑΤΟ με κλωτσιές.
Juan

 Η εφημερίδα New York Times δημοσιεύει ανάλυση του δημοσιογράφου Steven Erlanger με τίτλο “Frustrated Finland, Blocked from NATO by Turkey, Practices Patience”.

Αναφέρεται στα εμπόδια που εγείρει η Τουρκία για την είσοδο της Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και την υπομονή που πρέπει να επιδείξουν για την ένταξή τους. Σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι οι δύο σκανδιναβικές χώρες έχουν λάβει από μέλη του ΝΑΤΟ διαβεβαιώσεις βοήθειας αν χρειαστεί στο μεσοδιάστημα.

Οι ελπίδες των Σουηδών και Φινλανδών ότι οι χώρες τους θα ελάμβαναν στην επικείμενη σύνοδο Κορυφής  του ΝΑΤΟ το καθεστώς υποψήφιου μέλους εξανεμίστηκαν, λόγω της αντίθεσης της Τουρκίας και του απρόβλεπτου Προέδρου της Erdogan, σημειώνει εισαγωγικά ο αρθρογράφος (…)

Ιδιαίτερα απογοητευμένη από τις εξελίξεις είναι η Φινλανδία που μοιράζεται κοινά σύνορα με την Ρωσία, μήκους 830 μιλίων.

Σύμφωνα με το Φινλανδό ΥΠΕΞ Pekka Haavisto πριν το επίσημο αίτημα της χώρας του για ένταξη στο ΝΑΤΟ βολιδοσκοπήθηκαν και τα 30 μέλη της Συμμαχίας που τάχιστα έδωσαν όλα το πράσινο φως. Επίσης και ο Φινλανδός Πρόεδρος   Sauli Niinisto  επιβεβαιώνει ότι ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν (Erdogan) έδωσε τις σχετικές διαβεβαιώσεις.

Το ΝΑΤΟ πλέον ήταν τόσο σίγουρο για την απρόσκοπτη διαδικασία αποδοχής του αιτημάτων των δύο σκανδιναβικών  που είχε ετοιμάσει σειρά εκδηλώσεων για την ψηφοφορία αποδοχής των αιτημάτων οι οποίες ματαιώθηκαν μόλις έγινε γνωστή η αντίθεση της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Εrdogan διατύπωσε διάφορα αιτήματα εθνικιστικού περιεχομένου για εσωτερική κατανάλωση όπως την έκδοση κούρδων και την άρση εμπάργκο πωλήσεων όπλων στην Τουρκία που είχε επιβληθεί το 2019 όταν εισέβαλε στην Συρία (…)

Επισημαίνεται ότι καθώς ο Erdogan λόγω της επιδείνωσης της τουρκικής οικονομίας αντιμετωπίζει μείωση της δημοτικότητάς του ενόψει και των εκλογών του επόμενου Ιούνιου, επενδύει τώρα στο εθνικιστικό συναίσθημα των πολιτών καταπιέζοντας παράλληλα την ανεξάρτητη δημοσιογραφία και τους πολιτικούς του αντιπάλους (…).

ΠΗΓΗ: New York Times – Frustrated Finland, Blocked from NATO by Turkey, Practices Patience

https://hellasjournal.com/


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου