«Μαζέψτε τον Ερντογάν και την Τουρκία τώρα»

 

 


 Γράφει ο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΤΣΙΛΙΑΝΟΣ

Η χώρα ζει ένα πρωτοφανές καθημερινό ” κρεσέντο ” απειλών και προβοκατόρικων ενεργειών  από την Τουρκία, που παρόμοια γεγονότα  η χώρα δεν έχει ξαναζήσει από το 1974, όταν είχαμε την Τουρκική εισβολή στην Κυπριακή Δημοκρατία, που έχει στιγματίσει  μέχρι και σήμερα τον Ελληνισμό.

Οι καθημερινές υπερπτήσεις πάνω από τα ακριτικά νησιά μας ,η αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών από τον 25ο μεσημβρινό και ανατολικά, η συνεχής παράλογη και εχθρική ρητορική του προέδρου Ερντογάν και όλου του πολιτικού τουρκικού συστήματος σε βάρος του πρωθυπουργού και επομένως ολόκληρου του ελληνικού λαού  δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα, που από ότι φαίνεται λογικά δεν θα αργήσει η χρόνος που θα ξυπνήσουμε ένα πρωινό με το δυσμενέστερο σενάριο.

Το ερώτημα είναι ποιος είναι ο τρόπος να αποφύγουμε αυτό το σενάριο και να κερδίσουμε χρόνο για πολλούς λόγους. 

Βρισκόμαστε στη  σύνοδο  κορυφής της ευρωπαϊκής ένωσης και  της επικείμενης συνόδου  του ΝΑΤΟ, όπου ο κ. Μητσοτάκης επιβάλλεται να πείσει τους συμμάχους ευρωπαίους και αμερικανούς ότι αυτή η ιστορία με τις τουρκικές απειλές πρέπει να τελειώσει τώρα . Τα ευχολόγια,χωρίς σοβαρές κυρώσεις,που θα προβληματίσουν οικονομικά επιπλέον την Τουρκία και όχι μόνο , από τους συμμάχους και φίλους, δεν βρίσκουν την κατάλληλη ανταπόκριση από το τουρκικό πολιτικό κατεστημένο . Συνεπώς χρειάζεται άλλη λογική και διαφορετική αντιμετώπιση του θέματος . Τόσο δύσκολο να το καταλάβει ο κ. πρωθυπουργός ; 

Μαζέψτε τον Ερντογάν και την Τουρκία τώρα ,αν θέλετε να διατηρηθεί η ειρήνη στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, η υπομονή μας με τις παράλογες από κάθε άποψη τουρκικές απειλές έχει εξαντληθεί “

Αν ο κ. Πρωθυπουργός δεν περάσει αυτό το μήνυμα στους συμμάχους μας ,η κατάσταση θα ξεφύγει και αργά ή γρήγορα δεν θα αποφύγουμε την σύγκρουση και  στην καλύτερη περίπτωση  τουλάχιστον το θερμό επεισόδιο.

Και ας φροντίσει ο κ. πρωθυπουργός να κλείσει το σενάριο των εκλογών, την στιγμή που η πατρίδα μας δοκιμάζεται για ακόμη μία φορά από τον τουρκικό αναθεωρητισμό.

https://www.militaire.gr/

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου