Βαριά κουβέντα από τον πρωθυπουργό της Πολωνίας: Ο Πούτιν και το Russkiy Mir πιο επικίνδυνα από Χίτλερ και Στάλιν

 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πιο επικίνδυνος από τον Χίτλερ ή τον Στάλιν, προειδοποίησε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, καθώς ζήτησε να εξαλειφθεί η «τερατώδης ιδεολογία» του Ρώσου τυράννου.

Ο Ματέους Μοραβιέτσκι είπε ότι ο Πούτιν έχει «πιο θανατηφόρα όπλα στη διάθεσή του» από τους δικτάτορες του 20ου αιώνα -πιθανώς αναφερόμενος στο πυρηνικό οπλοστάσιο του Πούτιν- και πρόσθεσε ότι χρησιμοποιεί επίσης το Διαδίκτυο για να διαδώσει την προπαγάνδα του.

Ο Ιστός έχει «μολυνθεί… με εκατομμύρια περιπτώσεις ψεύτικων ειδήσεων», είπε ο κ. Morawiecki, σε άρθρο του στην εφημερίδα Daily Telegraph.

«Η ιδεολογία του Πούτιν «Russkiy Mir» (Ρωσικός Κόσμος) είναι το ισοδύναμο του κομμουνισμού και του ναζισμού του 20ου αιώνα», έγραψε. «Είναι μια ιδεολογία μέσω της οποίας η Ρωσία δικαιολογεί επινοημένα δικαιώματα και προνόμια για τη χώρα της».

Αυτή η ιδεολογία, είπε ο Πολωνός πρωθυπουργός, αποτελεί απειλή όχι μόνο για την Ουκρανία -αλλά ολόκληρη την Ευρώπη- και πρέπει να «ξεριζωθεί εντελώς».

Ο κ. Morawiecki είπε ότι ο Πούτιν «παρουσίασε για άλλη μια φορά στον κόσμο τη μυθολογία της ρωσικής νίκης επί του ναζισμού», αλλά αγνόησε τις δεκαετίες αναταραχής που επέφερε η Σοβιετική Ένωση σε πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης μετά τον πόλεμο.

Τώρα, είπε, ο Πούτιν έχει εγκαινιάσει μια νέα εποχή του ρωσικού ιμπεριαλισμού και διαδίδει προπαγάνδα που «περιγράφει την επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας ως επιχείρηση «πυκνοποίησης» της χώρας».

Κατηγόρησε τη Δύση ότι αγνοεί την αυξανόμενη απειλή που έχει επιτρέψει στον Πούτιν να καλλιεργήσει ιδεολογίες παρόμοιες με τον «κομμουνισμό και τον ναζισμό του 20ού αιώνα».

«Ο Πούτιν δεν είναι ούτε Χίτλερ ούτε Στάλιν. Δυστυχώς, είναι πιο επικίνδυνος», είπε ο Morawiecki. «Εάν η Ευρώπη κάνει να τον σταματήσει, ο Πούτιν θα βαδίσει τις ρωσικές δυνάμεις περαιτέρω στην Ευρώπη», προειδοποίησε. «Είναι στο χέρι μας να αποφασίσουμε πού θα σταματήσουμε [τη Ρωσία]», έγραψε.

https://hellasjournal.com/


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου