Η επιλεκτική διεθνής ευαισθησία και οι συνέπειες εξ αιτίας των ευπειθών ευρω-κυναρίων

Ας ξεκινήσουμε με τα συμβάντα στην Κούβα, όταν οιΡώσοι θέλησαν να εγκαταστήσουν πυραύλους στο "προαύλιο" των ΗΠΑ:

Σοβιετικός βαλλιστικός πύραυλος R-12
Σοβιετικός βαλλιστικός πύραυλος R-12

Ήταν 15 Οκτωβρίου του 1962, όταν ο αμερικανός πρόεδρος Τζον Κένεντι πληροφορήθηκε από τις υπηρεσίες κατασκοπίας ότι 42 σοβιετικοί βαλλιστικοί πύραυλοι με πυρηνικές κεφαλές, βρίσκονταν εγκατεστημένοι στην Κούβα και μπορούσαν μέσα σε λίγα λεπτά να πλήξουν οποιαδήποτε πόλη των ΗΠΑ. Την ανάπτυξή τους είχε επιτρέψει ο Φιντέλ Κάστρο, φοβούμενος αμερικανική επέμβαση.

Οι δεκατρείς μέρες που ακολούθησαν ήταν οι πιο επικίνδυνες που πέρασε η ανθρωπότητα.

Στις 22 Οκτωβρίου ο πρόεδρος Κένεντι ανακοίνωσε ότι το αμερικανικό Ναυτικό θα επέβαλε αποκλεισμό της Κούβας και θα προχωρούσε στην «κατάσχεση επιθετικών όπλων και συναφούς υλικού» που σοβιετικά σκάφη θα επιχειρούσαν ενδεχομένως να τα παραδώσουν στην Κούβα. Τις επόμενες ημέρες σοβιετικά πλοία που κατευθύνονταν προς την Κούβα άλλαξαν πορεία και απομακρύνθηκαν από τη ζώνη του αποκλεισμού.

H ένταση κλιμακωνόταν διαρκώς και ο κίνδυνος του πυρηνικού ολέθρου πλησίαζε ολοένα, καθώς ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις ανταλλάσσονταν πυρετώδη μηνύματα. Η κρίση κορυφώθηκε στις 27 Οκτωβρίου, όταν ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος U2 καταρρίφθηκε στον εναέριο χώρο της Κούβας, ενώ ένα άλλο αναχαιτίστηκε πάνω από τη Ρωσία.

Η σύρραξη αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή, στις 28 Οκτωβρίου, όταν ο σοβιετικός ηγέτης Νικίτα Χρουστσόφ δέχτηκε να σταματήσουν οι εργασίες για την εγκατάσταση των πυραύλων και να αποσυρθούν όσοι βρίσκονταν ήδη στο νησί. Σε αντάλλαγμα, ο Κένεντι δεσμεύθηκε ότι ουδέποτε οι ΗΠΑ θα εισέβαλαν στην Κούβα, ενώ έδωσε και μυστική υπόσχεση για την απομάκρυνση των πυρηνικών πυραύλων που είχαν εγκατασταθεί κατά το παρελθόν στην Τουρκία.

Τις εβδομάδες που ακολούθησαν οι δύο υπερδυνάμεις άρχισαν να πραγματοποιούν τα υπεσχημένα και ως το τέλος Νοεμβρίου η κρίση είχε ξεπεραστεί. Ο ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο αρνήθηκε να δεχθεί παρατηρητές του ΟΗΕ στη χώρα του, δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι είχε αποκλεισθεί από τις επαφές Κένεντι - Χρουστσόφ και όντας εξοργισμένος με τον σοβιετικό ηγέτη για τη στάση του.

Πηγή: https://www.sansimera.gr/articles/20

___________________________________________________

Ας έλθουμε στο σήμερα.

 Οι ΗΠΑ με πρόσχημα την επέκταση του ΝΑΤΟ και μάλιστα στις χώρες που όχι μόνο προήρχοντο από την Σοβιετική ΄Ενωση αλλά συνορεύουν  με τη Ρωσία, σκοπεύουν να εγκαταστήσουν σ αυτές πυρηνικούς πυραύλους - πάντα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ- !

Η Ρωσία, τι έπρεπε να κάνει; Τον απλό παρατηρητή; Επενέβη λοιπόν στην Ουκρανία -κακώς από ανθρωπιστικής απόψεως- με αποτέλεσμα εκατόμβες θυμάτων εκατέρωθεν, καταστροφές και όσα δεινά  μπορεί να "προσφέρει" ένας πόλεμος.

Οι έξυπνοι της ΕΕ, ακολουθώντας τη "φωνή του (εκ του ασφαλούς) κυρίου τους"  (ΗΠΑ) και εμφορούμενοι από επιλεκτικά ανθρωπιστικά κίνητρα (που δεν τα επέδειξαν ούτε στην περίπτωση της Κύπρου, ούτε σε δεκάδες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις) αποφάσισαν αφ ενός να ενισχύσουν με  υπερσύγχρονα όπλα την Ουκρανία  και αφ ετέρου να τιμωρήσουν τη Ρωσία με τον πλέον μαζοχιστικό τρόπο, την (ουσιαστικά) διακοπή αγοράς πετρελαίου και αερίου από αυτήν- με τα ολέθρια αποτελέσματα για την ίδια την ΕΕ (οικονομική - επικείμενη-  κατάρρευση) , πρός όφελος πάντα του εργοδότη και αφεντικού τους (ΗΠΑ) του οποίου  κατέστησαν μαριονέτες! 

Το φυσικό αέριο θα μεταφέρεται υγροποιημένο  (σε ποσότητες ανεπαρκείς) πανάκριβο από τις ΗΠΑ, οι οποίες θα αποκομίσουν τεράστια κέρδη ενώ παράλληλα θα έχουν κυριολεκτικά δεμένη στο άρμα τους την ΕΕ. Το πετρέλαιο θα ακολουθήσει την ίδια διαδρομή, πάντα προς οικονομική τέρψη των ΗΠΑ.

Ήδη οι τιμές των καυσίμων ανήλθαν σε πρωτοφανή όρια και οι "σοφοί" ετοιμάζονται να ...απαγορεύσουν- για λόγους εξοικονομήσεως καυσίμων- τη κίνηση των ΙΧ τις Κυριακές !!! (Κάπου φαίνεται τους "διαφεύγει" ότι  έχουν καταβληθεί τεράστια ποσά για τέλη κυκλοφορίας από τους ιδιοκτήτες αυτών)

Λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, όσο είναι ακόμα γαλάζιος , γιατί με τη λογική των αφεντικού και των κυναρίων του, δεν αποκλείεται σύντομα να αλλάξει χρώμα, οπότε δεν θα υπάρχει θέμα συζητήσεως  σε ένα νεκρό πλανήτη.

Η μακαριότητα  και η μονομερής και παραποιημένη ενημέρωση των πολιτών, εκμεταλλευόμενη την ανθρωπιστική ευαισθησία τους,   τους έχει καταστήσει  εμμέσως συνεργούς των πράξεων, του εκ του μακρόθεν και  (που όπως πιστεύει) εκ του ασφαλούς "παγκόσμιου" ηγέτη των ΗΠΑ με εκδηλούμενες μόνο κάποιες  διάσπαρτες υποτονικές αντιδράσεις.

Ας ελπίσουμε ότι κάποιο θαύμα θα συμβεί  και θα επανέλθει η λογική στα άλογα αυτά όντα.


Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου