Η Ελλάδα πρωτοστατεί στο αντί-ρωσικό μέτωπο αν και έχει πολύ δυνατά επιχειρήματα για να το αποφύγει. Ο κίνδυνος που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα είναι υπαρκτός και καθημερινός. Έχει όνομα και λέγεται Τουρκία και κανένας από τους «συμμάχους» δεν έχει κουνήσει το δαχτυλάκι του γι ΄ αυτό!
Αντί η ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει αυτή τη πραγματικότητα και να παραμείνει στη σθεναρή καταδίκη της ρωσικής εισβολής ακόμη και της υποστήριξης των κυρώσεων , έχει επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια επίδειξης «νομιμοφροσύνης» προς το ΝΑΤΟ και τη Δύση , εκτελώντας μάλλον χωρίς καμία αντιρρήση εντολές που οδηγούν στη μεταφορά χρήσιμου για τις Ένοπλες Δυνάμεις οπλισμού «εδώ κι εκεί».
Να υπενθυμίσουμε ότι έχουμε στείλει άγνωστο αριθμό και τύπο όπλων στην Ουκρανία, έχουμε «χάσει» συστήματα Patriot που φυλάνε την Aramco στη Σαουδική Αραβία και τώρα γίνεται γνωστό ότι στέλνουμε και Asrad στη Βουλγαρία.
Τι είναι τα ASRAD:
Το σύστημα ASRAD Hellas (Atlas Shοrt Range Air-Defence System) αν και βασίστηκε στην εξαγωγική έκδοση του LeFIaSys, έχει τροποποιηθεί ειδικά για τις ανάγκες του ελληνικού στρατού ώστε να παρέχει προστασία σε κέντρα Διοίκησης, ελέγχου και αεροδρόμια ή, σε συνδυασμό με άλλα οπλικά συστήματα, κατά εναερίων στόχων που πετάνε σε χαμηλά ύψη.
Το σύστημα αποτελείται από ένα τετραπλό εκτοξευτή επί οχήματος M998 Hummer και φέρει βλήματα τύπου FIM-92 Stinger (αντίστοιχα με τους φορητούς εκτοξευτές). Όλο το σύστημα επανδρώνεται από δυο άτομα (οδηγός και χειριστής) και έχει τετραπλό εκτοξευτή με τέσσερα βλήματα και αλλά τέσσερα σε ειδικά κάνιστρα για την επαναφόρτωση.
Για την ταχεία μεταφορά του οχήματος προβλέφθηκε να μεταφέρεται εναέρια σε εξωτερική ανάρτηση του Ε/Π τύπου CH-47DG/SD. Ο τετραπλός εκτοξευτής έχει ικανότητα περιστροφής 360ο και ανύψωσης από -10ο έως +70ο, με βεληνικές 5.500 m, αποτελεσματικότητα 95% και χωρητικότητα 4 πύραυλοι.
Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός αποτελείται από αισθητήρες, FLIR μονάδα αισθητήρα με σύστημα Orhelios, τηλεοπτική κάμερα, αποστασιόμετρο λέιζερ (LRF), κάμερα αυτόματης έρευνας, αδρανειακό σύστημα πλοήγησης, GΡS, σύστημα οπτικής κατάδειξης στόχων, σύστημα διάγνωσης και εντοπισμού βλαβών, κεντρικό ηλεκτρονικό Η/Υ και σύστημα επικοινωνιών.
Πηγή: militaire.gr
Πηγή: i-epikaira.blogspot.com
https://ift.tt/ghwd5Wx
Πηγή
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου