ΑΚ10/2022 3.3.2022
Κους. Νίκο Αναστασιάδη Μαρίνο Σιζόπουλο
Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρόεδρο ΕΔΕΚ
Αβέρωφ Νεοφύτου Χαράλαμπο Θεοπέμπτου
Πρόεδρο ΔΗΣΥ Πρόεδρο Οικολόγων
Στέφανο Στεφάνου Χρίστο Χρίστου
Γενικό Γραμματέα ΑΚΕΛ Πρόεδρο ΕΛΑΜ
Νικόλα Παπαδόπουλο
Πρόεδρο ΔΗΚΟ
Αξιότιμοι κύριοι,
ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ
Με την ευκαιρία της σημερινής σύσκεψης Αρχηγών Πολιτικών Κομμάτων, υπό τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία και την αντίδραση της Δύσης κατά της Ρωσίας, επιθυμούμε να σας μεταφέρουμε τα ακόλουθα, τα οποία σας ζητούμε να λάβετε υπόψη στη σύσκεψη:
-
Η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μας βρίσκει αυστηρά αντίθετους, την καταγγέλλουμε και ζητούμε τερματισμό της και επιστροφή στη Διπλωματία για επίλυση των διαφορών
-
Μας εξόργισε η στάση και αντίδραση στη Ρωσική στρατιωτική εισβολή, των Ευρωπαίων και των άλλων Δυτικών «συμμάχων», αυτής της εποχής, της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι:
-
Σε ότι αφορά την Κύπρο και το Λαό μας, ιδιαίτερα εμάς των προσφύγων και εκτοπισμένων, που είμαστε τα θύματα της Τουρκικής εισβολής, η Ευρωπαϊκή και γενικά η στάση των Δυτικών «συμμάχων», ανέδειξε την υποκρισία τους έναντι μας και συνιστά για εμάς, σοβαρότατη πρόκληση.
-
Αποτελεί πρόκληση να μιλούν για την ανάγκη σεβασμού της ανεξαρτησίας και κυριαρχία της Ουκρανίας ενώ ζητούν από εμάς να νομιμοποιήσουμε τον ακρωτηριασμό της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και να εκχωρήσουμε κυριαρχικά της Δικαιώματα σε παράνομο Τουρκικό Κράτος επί του Κυπριακού εδάφους.
-
Αποτελεί πρόκληση να επικαλούνται το Διεθνές Δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ για την Ουκρανία ενώ από εμάς ζητούν να δεχθούμε εκπτώσεις από το Διεθνές Δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ για να βολέψουμε τον Τούρκο εισβολέα και τις επιδιώξεις του στην Κύπρο.
-
Η όλη στάση και ενέργειες στις οποίες προβαίνουν εναντίον της Ρωσίας, επιβεβαιώνουν πως όλα όσα δεν κάμνουν κατ΄αναλογία για την Κύπρο, δεν τα κάνουν, σκόπιμα και σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο το οποίο στηρίζουν στην περίπτωση της Ουκρανίας.
-
Η όλη στάση της Ευρώπης και των άλλων Δυτικών «συμμάχων» μας, στην Ουκρανική κρίση, ανέδειξε συγκριτικά, την εξευτελιστική για την Κυπριακή Δημοκρατία και το Λαό μας χρεωκοπημένη πολιτική διαχείριση του Κυπριακού την οποία ασκούν οι εκάστοτε Κυβερνήσεις μας από το 1990 και μετά, καθ΄ υπόδειξη αυτών των Δυτικών «συμμάχων» μας, η οποία συνιστά δουλική εξυπηρέτηση δικών τους συμφερόντων, παραμερίζοντας τα δικά μας Δίκαια και Δικαιώματα.
-
Υπάρχουν ουσιαστικά διδάγματα από τις Διπλωματικές ενέργειες που έγιναν ως διαχείριση της Ουκρανικής κρίσης και αντιμετώπισης των συνεπειών της, τα οποία πρέπει να μας απασχολήσουν σοβαρά. Αυτό επιβάλλεται να γίνει ιδιαίτερα όταν αυτές οι ενέργειες έγιναν υπό την καθοδήγηση των Ευρωπαίων και άλλων Δυτικών «συμμάχων» μας και μάλιστα όταν είναι εντελώς αντίθετες με τη διαχείριση που οι ίδιοι «σύμμαχοι» επέβαλαν και συντηρούν για το Κυπριακό:
-
Οι Ευρωπαίοι και οι άλλοι Δυτικοί «σύμμαχοι» μας που υποστηρίζουν την Ουκρανία περιορίζονται αυστηρά στην ουσία του Ουκρανικού που είναι η εισβολή και ζητούν τερματισμό της και απομάκρυνση του Ρωσικού στρατού. Στάση εντελώς αντίθετη με αυτήν που συστήνουν και ακολουθούν στο Κυπριακό.
-
Καταγγέλλουν καθημερινά τη Ρωσία ως εισβολέα και εγκληματία πολέμου σε όλα τα Διεθνή Βήματα. Κάτι το οποίο σε ότι αφορά το Κυπριακό αποτρέπουν να γίνει.
-
Προσέφυγαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με αίτημα την ουσία της κρίσης. Εμάς μας έχουν απομακρύνει από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ από το 1990 και όσες φορές πάμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας μας κρατούν ομήρους της Βρετανό Τουρκικής συνωμοσίας διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων.
-
Ετοίμασαν εν μια νυκτί καταλόγους κυρώσεων κατά της Ρωσίας ενώ για κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για την εισβολή και κατοχή μέρους της Κύπρου, μας κοροϊδεύουν. Μάλιστα με έκτακτες συνόδους και συνοπτικές διαδικασίες ενέκριναν όλα τα μέτρα κυρώσεων και χωρίς ντροπή ζήτησαν και τη δική μας έγκριση, η οποία τους δόθηκε απλόχερα.
-
Υποκινώντας τον Ουκρανό Πρόεδρο ενεργοποίησαν το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εναντίον της Ρωσίας για εγκλήματα πολέμου, κάτι το οποίο απαγορεύουν να κάνουμε εμείς.
-
Με αφορμή λοιπόν την Ουκρανική κρίση και την όλη στάση των Ευρωπαίων και άλλων Δυτικών «συμμάχων» μας, επιβάλλεται πλέον άμεσα και χωρίς άλλα προσχήματα και δικαιολογίες,
-
να αναθεωρηθεί η όλη πολιτική μας στο Κυπριακό και το θέμα να επανατοποθετηθεί στην ουσία του,
-
να απαγκιστρωθούμε από την εκτός του Διεθνούς Δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ πορεία, για συμβιβασμό με την κατοχή, τις δικοινοτικές συνομιλίες, τα ΜΟΕ και τη λύση ΔΔΟ.
-
να διεκδικηθεί η απελευθέρωση της Κύπρου με την πλήρη αποκατάσταση του Διεθνούς Δικαίου που παραβιάστηκε στην Κύπρο το 1974 και στα 48 χρόνια που πέρασαν από τότε. Ουσία του Κυπριακού δεν είναι ούτε η περίκλειστη περιοχή του Βαρωσιού, ούτε ο περιορισμός του κατεχόμενου εδάφους. Ουσία του Κυπριακού είναι η κατοχή 37% εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, η παρουσία Τουρκικού κατοχικού στρατού στην Κύπρο και εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι και Ευρωπαίοι έποικοι οι οποίοι ευρίσκονται παράνομα στην Κύπρο και η επιβαλλόμενη ανάγκη όλοι αυτοί να φύγουν από την Κύπρο χωρίς όρους και περιορισμούς.
-
να αποκατασταθεί η εξουσία και άσκηση των Κυριαρχικών Δικαιωμάτων της Κυπριακής Κυβέρνησης πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή και επανεγκατάσταση όλων των προσφύγων και εκτοπισμένων , Ελλήνων, Αρμενίων , Μαρωνιτών , Μουσουλμάνων και Λατίνων στις πατρογονικές τους εστίες. Έτσι θα αποκατασταθεί και ο δημογραφικός χαρακτήρας της Κύπρου όπως είχε φυσιολογικά εξελιχθεί μέχρι το 1974.
-
Να ακολουθήσει με δημοκρατικές διαδικασίες και διάλογο με την Κοινωνία των πολιτών η αναθεώρηση του αντιδημοκρατικού δοτού Ζυριχικού Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε καθαρά δημοκρατική βάση η οποία θα κατοχυρώνει πλήρως την ισοτιμία των πολιτών έναντι του νόμου και το σεβασμό των Ανθρωπίνων, Θρησκευτικών και Πολιτιστικών Δικαιωμάτων όλων των νόμιμων πολιτών ανεξάρτητα από φυλή και θρησκεία.
Εν μέσω των ιστορικών αλλαγών που βιώνουμε, αποτελεί και δική μας ιστορική ευθύνη οι οποιεσδήποτε αλλαγές προκύψουν να βρουν το δικό μας Πρόβλημα , το Κυπριακό, σωστά διατυπωμένο στην ουσία του και σε μια νέα πορεία την οποία επιβάλλουν οι στιγμές που βιώνουμε και το μέλλον που προοιωνίζεται.
Είμαστε στη διάθεσή σας και ζητούμε συνάντηση με τον καθένα από εσάς να αναλύσουμε και συζητήσουμε την πρότασή μας.
Με εκτίμηση
Για το Σωματείο
Ιωάννης Σιεκέρσαββας
Πρόεδρος.
Πηγή
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου