Οι Ρώσοι έχουν “κολλήσει” σε όλα τα μέτωπα: 28.000 νεκροί, τραυματίες, αιχμάλωτοι * Ούτε στο Αφγανιστάν σε 20 χρόνια τόσες απώλειες

Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και δείχνει Ρώσους στρατιώτες με οπλισμό τον οποίο – κατά το ρωσικό υπουργείο – εγκατέλειψαν οι Ουκρανικές δυνάμεις υποχωρώντας από το Ντονέτσκ.
 

Η τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει «ελάχιστη πρόοδο» σε ξηρά, θάλασσα και αέρα τις τελευταίες ημέρες έχοντας ουσιαστικά κολλήσει σε όλα τα μέτωπα.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι 28.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί, τραυματιστεί ή έχουν περάσει σε αιχμαλωσία – αριθμός που αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο του συνόλου των δυνάμεων της Ρωσίας που έχει αναπτυχθεί στην Ουκρανία.

  • «Συνεχίζουν να υφίστανται βαριές απώλειες» και η εισβολή έχει «σταματήσει σε μεγάλο βαθμό σε όλα τα μέτωπα», ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ παράλληλα  περιγράφει την ουκρανική άμυνα ως «σταθερή και καλά συντονισμένη» και προσθέτει ότι η συντριπτική πλειονότητα του εδάφους παραμένει στα χέρια της Ουκρανίας.

Η πληροφόρηση αυτή να έρχεται σε συμφωνία με οσα έχουν δηλώνουν τις τελευταίες ημέρες ειδικοί και οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, που τονίζουν πως η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με έλλειψη επιτελικής υποστήριξης, σοβαρές απώλειες και πεσμένο ηθικό στο στράτευμα.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο υπολογίζει ότι η  Ρωσία έχασε έως και 28.000 στρατιώτες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια τριών εβδομάδων μαχών στην Ουκρανία, καθώς η εισβολή του Πούτιν έχει σταματά «σε όλα τα μέτωπα», αλλά οι βομβαρδισμοί πόλεων συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου συνεχίζονται.

  • Το Πεντάγωνο εκτιμά ότι τουλάχιστον 7.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις μάχες, ενώ άλλοι 14.000 έως 21.000 έχουν τραυματιστεί – αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ένα πέμπτο των εκτιμώμενων 150.000 ανδρών που συγκέντρωσε ο Πούτιν στα σύνορα πριν δώσει τη διαταγή επίθεσης πριν από 22 ημέρες.

Ο συγκλονιστικός απολογισμός είναι σχεδόν διπλάσιος από τις απώλειες που είχε το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν μέσα σε δύο δεκαετίες μαχών και περίπου ίσος με τις απώλειες των ΗΠΑ στη μάχη 36 ημερών της Ίβο Τζίμα- μια από τις πιο αιματηρές συγκρούσεις στον Ειρηνικό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι απώλειες είναι τώρα τόσο σοβαρές, που οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι ορισμένες ρωσικές μονάδες δεν μπορούν να συνεχίσουν να πολεμούν.

Με πληροφορίες από Daily Mail,  Sky News

https://hellasjournal.com/Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου